Věnečky z odpalovaného těsta od Páji
Nadýchané věnečky jako z cukrárny zvládne podle receptu upéct už téměř každý. Upečené doma, z odpalovaného těsta, naplněné máslovým krémem s pudinkem a rumem a na závěr zasněžené lehkým popraškem cukru.
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 569 kJ / 3 482 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 80,12 g |
Tuky | 207,56 g |
Vláknina | 5,52 g |
Cholesterol | 1,40 g |
Sodík | 849 mg |
Sůl | 2,06 g |
Sacharidy | 320,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mléka dáme Heru se špetkou soli a zahřejeme k varu.
Krok 2: Do vařícího mléka vsypeme mouku, odtáhneme z ohně, zamícháme a opět dáme za stálého míchání na plotnu, aby se mouka propařila. Vznikne hladké lesklé těsto, které se nechytá stěny nádoby.
Krok 3: Přendáme do mísy a dáme částečně těsto vyhladnout, pak vmícháme jedno vejce po druhém a nakonec prášek do pečiva.
Krok 4: Připravíme si na plechy pečící papíry. Těsto dáme do mačkací pistole nebo do látkového cukrářského sáčku a začneme dělat kolečka.
Krok 5: Plech vložíme do trouby vyhřáté na 230°C, po deseti minutách ztlumíme na 180°C a ještě pečeme dalších 10 minut. Během prvních 10 minut troubu v žádném případě neotvírat, věnečky by klesly.
Krok 6: Po vytažení z trouby necháme věnečky trochu vychladnout, aby nám potom šly lépe podélně rozříznout. Rozřezané půlky naplníme pudinkovým krémem přiložíme druhou půlku věnečku a posypeme cukrem.
Krok 7: Krém: Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink. Máslo dobře vyšleháme. Do ušlehaného másla po částech vešleháme zchladlý (ale ne moc studený) pudink a rum podle chuti.
Zveřejněno 26. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Věnečky z odpalovaného těsta od Páji
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1VwZ
Moje poznámka
Věnečky z odpalovaného těsta od Páji
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1VwZ
Nejnovější recepty
Tuňákový salát v tortille
Přidáno před 4 hodinami
Sekaná se sýrem a sušenými houbami
Přidáno před 5 hodinami
Bramborové placky s jitrničkou
Přidáno před 9 hodinami
Bramborové placky plněné brynzou
Přidáno před 10 hodinami
Bramborové krokety jako chuťovky
Přidáno před 10 hodinami
Smažený bramborový knedlík v těstíčku
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborové lokše (patenty, laty)
Neregistrovaný před 4 minutami
Nadýchaný piškotový korpus
Neregistrovaný před 8 minutami
Paella Valenciana a Paella de Marisco
Neregistrovaný před 8 minutami
Linecký moučník s ovocem
Neregistrovaný před 8 minutami
Duo řezy s mákem a povidlovou náplní
Neregistrovaný před 8 minutami
Jednoduchá pomazánka s avokádem a vejci
Neregistrovaný před 29 minutami
Slané muffiny
Neregistrovaný před 40 minutami
Kanellbular - skořicové šneky
Ashelin před 48 minutami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Theodora před 50 minutami
Vepřové maso zapečené s kysaným zelím
Neregistrovaný před 55 minutami
Tématické fráze:
vanilkové věnečky z odpalovaného těsta,
věnečky z odpalovaného těsta,
věnečky z hery,
olejové věnečky,
žloutkové věnečky z hery,
věnečky v prášku,
odpalované těsto z hery,
řezy z odpalovaného těsta,
odpalované těsto z mléka,
věnečky z odpal.těsta,
věnečky recept,
olejové odpalované těsto,
žloutkové řezy z odpalovaného těsta,
žloutkové řezy z odpalovaného těsta,
pečivo z odpalovaneho testa,
věnečky z odpalovaného těsta z hery,
odpalované těsto recept,
jednoduché věnečky z odpalovaného těsta,
venecky s praskem do peciva,
věnečky z thermomixu
Suroviny:
mléko,
tuk hera,
mouka hladká,
sůl,
vejce,
prášek do pečiva,
mléko,
pudink vanilkový,
máslo,
cukr,
rum
Komentáře (5)