Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Studená kefírová polévka s červenou řepou

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 686 kJ /
642 kcal
Bílkoviny45,71 g
Tuky30,95 g
Vláknina2,75 g
Cholesterol 861 mg
Sodík 515 mg
Sůl1,15 g
Sacharidy43,76 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do kefírového mléka zamícháme červenou řepu i s nálevem a dále přidáme na malé kostičky nakrájenou nebo nahrubo nastrouhanou okurku i se slupkou, mladou cibulku dle vlastní chuti, brambory nakrájené na kostky, dle potřeby dosolíme a vše smícháme. Můžeme nechat ještě chvíli vychladit. Krok 2: Já jsem připravovala vejce ztracená - do většího množství vody přidáme sůl a ocet a když nám vaří, tak opatrně nízko nad hladinou vklepneme jedno vejce po druhém. Snažíme se, aby se bílek obalil kolem žloutku, voda nám musí pořád vařit. Krok 3: Vaříme zhruba 4 minuty a vyjmeme. Můžeme si taky vejce jen uvařit, mohly by stačit i 2 ks. Na talíř dáme polévku, doprostřed vejce, vedle kopeček zakysané smetany. Okolo posypeme čerstvým koprem.

Zveřejněno 27. 5. 2011

Poznámka autorky Merylas

Zdroj receptu: Blesk - recept zaslala paní Laima Mitiene.

Polévka pochází z Litvy. Autorka píše, že ji v Litvě považují za svůj boršč a říkají ji šaltibarščiai, je totiž studená. Vyslovit to ale neumím :-)) Já jsem dala brambory přímo do polévky - nakrájené na kostky, ale měly by to být malinké brambůrky a podávat je spíše zvlášť.

Tak snad někdo vyzkouší :-))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Studená kefírová polévka s červenou řepou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B1gQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Studená kefírová polévka s červenou řepou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B1gQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Polévka je výborná a v letních dnech velice osvěžující. Jedla jsem ji ve Vilniusu v dobové restauraci a brambory k polévce podávaly čerstvě uvařené ještě teplé zvlášť na talířku. Všem doporučuji a ihned bych si ji dala :-))

Dnes jsem vyzkoušela - bylo to výýýborné - do těchto horkých dnů jako stvořené! Děkuji za osvěžující recept, určitě jsem nedělala naposledy...:yes:

:-*:yes:

bestickova: Chtěla jsem teď přidat do podobných receptů, ale už někdo přidal;-) Já jsem ji při vkládání receptu nevyhledala, zadala jsem - čer řep ;-) V receptu je v ingrediencích steril. řepa, tak proto. Mohla jsem přidat jen foto:-8

V Litvě ji v každém kraji dělají po svém,stejně jako u nás bramboračku :-) Já ji dělám takhle: www.toprecepty.cz/recept/12983-studeny-borsc/

:yes: vypadá moc zajímavě, v zaměstnání míváme červenou řepu se smetanou a chutná mi to, věřím že i polévka je výborná

Pro nadcházející léto recept jako stvořený :-p:yes:
Má krásnou barvičku ;-)

vynikající inspirace pro horké dny:yes::yes:to bude velmi osvěžující,zdravé a jistě i chutné:-p;-):yes::yes:
ukládám:-K

Tématické fráze:
litevská polévka, litevska studena polévka, studená litevská polévka, litevská polévka z červené řepy, laima mitiene, polévky za studena, litevska polevka z repy, šaltibarščiai, kefirova letni polévka, polévka z nakládané červené řepy, boršč s červenou řepou, litevská polévka studená, dobový recepty, polevka z cervene repy, studená polévka, polska studena polévka, stupena polevka z červené řepy, červená řepa s kefírem, lotysska polevka cervena reps, boršč s červenou řepou

Suroviny:
mléko kefírové, řepa červená nakládaná, sůl, okurka salátová, cibulka lahůdková, vejce, brambory, smetana zakysaná, kopr čerstvý

Přidat fotografie receptu