Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Osso buco z mladého býčka s kořenovou zeleninou

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 071 kJ /
256 kcal
Bílkoviny9,59 g
Tuky1,14 g
Vláknina19,85 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 222 mg
Sůl0,55 g
Sacharidy28,89 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Porce masa osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Krok 2: V kastrole rozehřejeme 2-3 lžíce másla a maso na něm opečeme z obou stran dohněda. Přisypeme drobně nakrájenou cibuli a osmahneme ji dozlatova. Krok 3: Poté přilijeme asi deci vína a necháme ho odpařit. Zalijeme vývarem asi do poloviny výšky masa, přidáme bobkový list a nové koření a dusíme pod pokličkou. Podle potřeby doléváme malé množství vývaru. Krok 4: Po půl hodině přidáme najemno nasekaný česnek a dusíme dál, celkově asi dvě hodiny za průběžného hlídání a podlévání. Krok 5: Zeleninu nakrájíme - mrkev na silnější kolečka, celer a petržel na špalíčky a květák rozebereme na růžičky. Zeleninu přidáme k masu, opět podlijeme, posypeme solí a libečkem (můžeme přidat další lžíci másla) a dusíme ještě 15-20 minut, dokud není zelenina měkká. Zasypeme zelenou petrželkou a případně zahustíme jíškou (připravenou z mouky a másla nebo instantní).

Zveřejněno 27. 5. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Osso buco z mladého býčka s kořenovou zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GwZK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Osso buco z mladého býčka s kořenovou zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GwZK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (16)

Nonya, děkuji za krásnou fotku...:-K Je tu už dlouho? :-O Já si jí všimla až teď...to musíš říct ;-)...

:-p:yes: Eli, to je krása, masíčko vypadá úžasně:-K:-K

Nonya, tady v naší televizi jde takový pořad o italské kuchyni a také tam kuchař vařil právě osso buco s tou gremoladou, jak píšeš. Dělal to z telecího a bez té zeleniny, kterou jsem přidávala já, ale zato se šafránovým milánským rizotem. Vypadalo to skvěle a také mám v plánu to zkusit, až seženu telecí nožičky. On sice doporučuje kvalitní řeznictví, ale to je ode mě přes půl Prahy...
Díky za komentíky všem...:-K

Robime, vyborny stary Taliansky recept, na koniec ochutime "gremoladou " co je zmes petrzlenova vnat , cesnak, citronova kora a servirovali s polentou.:yes:

Hezký recept a fakt se bude dobře vyhledávat podobný..."Osso buco"

Otto, děkuji za komentář...:-) Maso se opravdu úplně rozsýpá a je nebývale šťavnaté. A ten morek z kosti vytvoří lahodnou omáčku v podstatě úplně sám...

Bibi, maso jsem koupila na farmářském trhu. Mně jako příloha úplně stačila ta zelenina, manžel si ještě zakousnul rohlík...;-) No a naše malá měla buchtičky se šodó - taky je kupuji na trhu, upečené, údajně jsou moc dobré a šodó nějak zhotovím z pudinkového prášku a mléka...
Připadala jsem si dnes, jakoby mi uvařila moje babička...:-p

Super mňamózní lahůdka a zároveň pokrm z kategorie vyšší školy vaření.:-K
Úplně si dokážu představit tu velice jemnou chuť masa rozpadajícího se pouhým dotykem.;-);-);-)

Elí, tak mladého býčka se ti zachtělo jo:-D Bude to zajisté chutné maso, když je mladej, kde si ho sehnala a co jsi dávala za jako přílohu:-? Jasnej 6.bod:yes:

Eli, paráda:-p:yes:+

Eliza:no ano,vlastně toho vínka je tam jen decka;-)a ve finále je to asi téměř stejné..bílé nebo červené..to je výraznější chuťově i barvička by byla asi trochu tmavější;-):-)
a když je tam ten květák..tak asi bílé je dobrá volba:yes:;-):-))

Děkuji za komentíky:-K.
Rebi, přemýšlela jsem nad tím červeným, ale protože jsem tam víno dala jen tak trochu pro aroma a chtěla jsem následně přidat i květák, zvolila jsem bílé. Kdyby to bylo jen s kořenovou zeleninou, tak souhlasím, červené se s hovězím snoubí líp. Dneska jsem usilovala zachování jemné a čisté chuti masa a zeleniny, proto třeba i to máslo jako jediný tuk..

Eli,parádička;-):-p:yes: víno bílé:-?neslušelo by masku líp červené;-):-?

:-p:-Onádhera:yes::yes:+3

Krásný recept Eli:-K, nemám slov...

Tématické fráze:
osobuko recept, osobuko, hovězí osobuko, osobucco, oso buco, oso buko, osobuco recepty, hovězí osobuko recept, oso buco recept, telecí osobuko, osobuko recepty, recept na osobuko, telecí osobuko recept, osobuko telecí, oso bucco, osobuco, osso buko, osobucco recept, osso bucco recept, osobuco recept

Suroviny:
osso buco mladého býčka, cibule, česnek, vývar hovězí, máslo, víno bílé, mrkev, petrželka kořenová, celer, květák, bobkový list, koření nové koření, mouka hladká, pepř, sůl, libeček, petrželka, jíška

Přidat fotografie receptu