Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajská rajda rajčatová omáčka každý jí říká jinak :)

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

katenka katenka

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 5

5

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 244 kJ /
775 kcal
Bílkoviny2,62 g
Tuky78,24 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 242 mg
Sodík 13 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy13,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli zpěníme na másle, zaprášíme moukou, zalijeme vodou, (mleté maso) přidáme kečup, rajčatové protlaky, nové koření, pepř celý, bobkový list, špetku tymiánu. Krok 2: Povaříme, dochutíme citronem a sladíme cukrem podle chuti, diabetici umělým sladidlem.

Zveřejněno 28. 5. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajská rajda rajčatová omáčka každý jí říká jinak :)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N7x2

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajská rajda rajčatová omáčka každý jí říká jinak :)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N7x2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Kečup do rajské rozhodně nepatří, omáčka chytne úplně jinou chuť. Nejlepší jsou kvalitní protlaky, osvědčil se mi Zámecký protlak, velká sklenice za cca 30 Kč. A citrón také nepoužívám, většinou jen trochu přisladím nebo přidám pár rozinek. Na zjemnění používám také pár lžic šlehačky nebo smetany.

:-K:-K:-K:-K:yes::yes::yes: moc dobrá

vsetci mate pravdu a kazdemu chuti ta jeho rajska a ja ked sa mozem pridat pridavam nakoniec trochu smotany na slahanie ktora tuto omacku trochu zjemni takze kazdy podla svojej chute skuste

zizala: je pravda že spíš jsem pro některý měla napsat spíše rajčatová omáčka protože z vyučeny kuchaři této omáčce říkají spíše rejčatová ne ne rajská rajská jako taková je s rajčaty jinak přesně na 3litry musí byt kečupu a protlaku nebo pasty či pyré po dvou právě aby byla ochucená jinak já dělám i z vody a neni v tom pomalu žády rozdíl protože v omáčce vařím mleté maso každý je zvyklí na jiný typ rajsky :-)

chocolate: dělám úplně stejně jako ty. Citrón jsem ještě nezkoušela, dochucuji octem, ale ponejvíce spíš jen cukrem, rajčata bývají kyselá. Teď jsem koupila od Heinz Tomato pizza pasta sauce a je také moc dobrá...:-)

Já používám kvalitní passatu od Valfruty, kečup raději ne, ale přiznávám, že občas jsem lžíci dvě v nouzi přidala (v rámci dochucení).Ale i tady je důležitá kvalita, on Heinz je opravdu z rajčat a nakyslý, což je rozdíl oproti litrovce za 15 Kč.
Z koření vynechávám tymián a přidávám kousek skořice.

Jarka, výsledná chuť našej paradajkovej je vyložene sladká, takže preto nie vývar. Karamel sa u nás používa vyslovene do múčnikov, inde nie.
Ja som len chcela povedať, že vôbec to nemusí byť zlé, záleží na tom, kde sa ako robí, všade je to inak.

Teri, asi záleží na zvyklostech, mě jen ten kečup tak zarazil, takže píšu, v čem dělám rajskou já jinak. Já také dělám rajskou polévku i omáčku víc dosladka, ale výsledná chuť je sladko - slano - kyselá. Proto ten vývar a raději čerstvá rajčata ;-)Pak už nedávám citron. To "v nouzi" jsem myslela třeba v zimě, kdy je lépe použít dobrý protlak než vybledlá rajčata bez chuti;-)

zizala: U nás sa do paradajkovej polievky aj omáčky odjakživa používa pretlak ( nielen v núdzi ;-)), čerstvé paradajky nie, ale zase ani kečup tam nepatrí, to súhlasím. Jediné korenie, ktoré sa pridáva, sú klinčeky ( hřebíčky ).
A keďže aj polievka, aj omáčka sa robia sladené, žiadny vývar, ale voda. Sladí sa cukrom, a poviem ti, že by si si pochutnala.
http://www.toprecepty.cz/recept/2613-plnene-paprik...
Všade sa varí inak, a neznamená to, že to musí byť horšie alebo lepšie, je to proste iné.

Kečup rozhodně ne! (čerstvá rajčata, v nouzi kvalitní protlak nebo loupaná sterilovaná), místo vody zásadně vývar. Na 3 litry tekutiny to bude málo ochucené, proto tam asi autorka cpe ten kečup, který kolem rajčat šel veeelikým obloukem. Kečup používám, nic proti němu, ale do rajské je to dost masakr. Místo cukru karamel...
Podle tohoto receptu bych si nepochutnala a rozhodně bych rajskou takhle nevařila, bylo by mi líto strávníků i surovin;-)

Tématické fráze:
rajská omáčka z rajčatoveho pyre, rajska omacka z pyre, rajská omáčka s protlakem, rajská omáčka s masovými kuličkami video, rajčatove pyre zavařování, rajská omáčka s kečupem, rajská omáčka z kecupu, rajčatová pasta, rajčatová pasta na pizzu, rajčatová omáčka z protlaku, omacky pro diabetiky, rajská omáčka pro diabetiky, rajčatová omáčka z kečupu, rajská omáčka recept, rajská z rajčatového pyré, rajská omáčka video, rajska omacka s protlakem, rajská omačka z rajčat-video, rajčatová omáčka zavařování, kvalitni rajska omacka

Suroviny:
cibule, šťáva citronová, máslo, mouka polohrubá, protlak rajčatový, kečup sladký, koření nové koření, pepř, tymián, bobkový list, cukr, voda, maso hovězí, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu