Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Losos v sýrovo-bylinkovém těstíčku

Už je to dávno, kdy losos byl běžnou rybou v českých řekách a chudina ho pokládala za své nejobyčejnější jídlo. Dnes je vše jinak. Stále si na něm sice pochutnáváme, ale už ne tak často. Zkuste jej připravit třeba v lahodném těstíčku.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez rozmrazování lososa

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez rozmrazování lososa)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Filety lososa mírně rozmrazíme, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Krok 2: Listy medvědího česneku nasekáme nadrobno. Krok 3: Z vajíček, medvědího česneku, libečku, dvou drcených stroužků česneku, koření, mouky a nastrouhaného sýra umícháme těstíčko. Krok 4: Filety obalíme v hladké mouce, pak namáčíme v těstíčku a smažíme na rozpáleném oleji.

TIP: Jak můžeme zpracovat medvědí česnek

Zveřejněno 28. 5. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losos v sýrovo-bylinkovém těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YV6A

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losos v sýrovo-bylinkovém těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YV6A

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Právě jsme dojedli-výborné.:yes::yes::yes:;-)

petule: Tak to mne moc těší :-)

tejaja:;-) děkuji za info, určitě se hodí;-)

Nedá mi, aby som sa nezastala chudáka lososa, ktorého Janka použila :-D Nechcem vyvolať diskusiu, iba pripomenúť, že charakteristickú farbu má losos od potravy, ktorú prijíma v mori, a nemá ju takú vždy. Losos je migrujúca ryba, ktorá sa rodí a množí v rieke, nie v mori. Až po čase sa vracia do mora. Losos chytený v rieke alebo umelo chovaný nebude mať ružovú farbu, ale farbu ako každá iná ryba. Pretože ľudia majú lososa spojeného práve s touto farbou, umelo chované lososy sú kŕmené zafarbeným krmivom. Takže chudák losos je v tom nevinne ;-)
Niečo o lososch :
http://feminity.zoznam.sk/c/890908/losos-je-nielen...
http://rybareni.euweb.cz/clanek17_losos-atlantsky ;-)

Anna Kocikova:Určitě šlo;-)

:-Otaková dobrota a mě to uniklo:-8Recept se mi moc líbí a určitě by to šlo i z jinou rybkou:-p+8:yes:

Jani,to je něco pro mne, miluji rybičky a lososa, ted jsem byla v Globusu, a tam měli lososa čerstvého, platýze a vše čerstvé, být za vodou, tak nechám tam důchod,:-O to bych vzala vše, i takové rybky, co neznám vůbec jejda, no manžel mne musel vzít bokem, to je krása jejka ty čerstvé rybky tam, no až vyhraju, uteču tam a nakoupím :-K:-K:-K:yes::yes::yes::yes::yes::yes::-p

:-p hezký recept:yes:

Colombo65: tak to máš teda přehled!:-O Já to vůbec nevím!:-D

Jo a blahopřeji:-K je to Tvůj recept č.500 na Topreceptech:-O:-O:-O tak to oslav ;-)

Děkuji za osvětu - zase jsem o něco moudřejší a brzy to budu muset vyzkoušet.;-);-);-)

Eliza:Máš pravdu, ty podkovy jsou suché. Tohle bylo fakt moc dobré. A chuť byla fakt lososová, pokud to můžu posoudit;-)

Jani, víš, že já ty podkovy také moc nemusím...? Zdají se mi takové sušší a málo masa, málo radosti...:-* Tyhle lisované kousky nejsou špatné, jen ta barva není jako u filetovaného lososa, to má Otto pravdu.

Jani, parádní kousky na talíři:-p

Eliza: řídím se tím, co je napsáno na obale. Chutnalo mi to víc, než podkova z lososa a to je pro mne dost důležité;-)

Já jsem tohle také jednou koupila - nejsou to filety, ale lisované maso z lososa.
Jinak receptík je fajn...:-)

No, Otto, napsáno bylo losos, já nejsem velký znalec ryb;-)

Jistě dobré, jen ten losos připomíná spíše tresku - ta barva toho masa není moc lososová.;-);-);-)

Tématické fráze:
obalený losos, losos v syrovem testicku, smažený losos v těstíčku, smažený losos, treska v bylinkovém těstíčku, losos recepty, losos recept, losos obalený, barva masa lososa, recepty z lososa, losos barva masa, ryba v bylinkovém těstíčku, lisovaný losos, losos v těstíčku_recept, smazeny losos vtesticku, losos smažený v těstíčku, obalovany losos, rybí filety v bylinkovém těstíčku, losos v listovém těstíčku, medvědí česnek losos

Suroviny:
losos, citron, vejce, sůl, koření polévkové, česnek, list medvědího česneku, libeček, sýr tvrdý, mouka hladká, olej

Přidat fotografie receptu