Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slovenský salát

Řízek s klasickým bramborovým salátem je oblíbenou klasikou u nás, i našich sousedů. Vyzkoušejte však tradiční hutný salát vyměnit za odlehčenou verzi, kdy se salát skládá pouze z brambor, cibule a lehce kyselkavé zálivky.

Hodnocení receptu je 4,8 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kika_

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 503 kJ /
837 kcal
Bílkoviny5,80 g
Tuky66,39 g
Vláknina9,15 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,02 g
Sůl15,00 g
Sacharidy50,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvaříme ve slupce ve vroucí vodě doměkka, zhruba 15-20 minut. (můžeme vařit i nakrájené na menší kousky. Krok 2: Brambory slijeme, necháme zchladnout a nakrájíme dle libosti. Krok 3: Cibuli oloupeme, nakrájíme na půlkolečka a spaříme horkou vodou. Krok 4: V hrnci za stálého míchání svaříme vodu, vinný ocet, olej a sůl. Krok 5: Ideálně ještě teplé brambory smícháme s cibulí a tekutou směsí. Necháme vychladnout a můžeme podávat.

Zveřejněno 29. 5. 2011

Poznámka autorky Kika_

Pokud máte raději kyselejší, přioctěte nebo naopak.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slovenský salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p9QQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slovenský salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p9QQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Tonja:
Podobný salát dělám s popuštěným špekem v zálivce a říkáme mu valašský salát a např. ke smaženému kaprovi bývá na stole společně s majonézovým salátem :-)
Konzumuje se vlažný a také se tomuto teplému salátu rozverně říká "čtyřprocentní" ;-)

Nadia22: V podstatě tyto saláty bez majonézy, ale s nálevem, kterým se zalévají ještě teplé a na plátky nakrájené brambory se dělají od Slovenska a části Maďarska, přes Rakousko, Bavorsko až dále do Německa a všude si je nazývají po svém. Takže můžeme najít vídeňský/slovenský/bavorský/německý bramborový salát a všechny jsou si podobné.

Mas ho moc pekny:-K:yes:Moje maminka pochazi ze Slovenska a delala podobny. V malem kastrulku svarila ocet, horcici, cukr a olej nebo sadlo (se sadlem mel lepsi chut). Kdyz odstavila z plotny, tak jeste do horkeho nalevu vhodila nasekanou cibuli. A s tim zalila jeste teple osolene a opeprene brambory . Dalsi ingredience, jako sladkokysela okurka, mrkev /tu varila s brambory/, nebo vajicko, jak kdy....Ale ja delam bramborovy salat s majonezou.

Výborný:-!:-))

marian.x 4. 1. 2014 11:52
Presně jako od maminky, dělala ho každé Vánoce . Ne každému ale chutná, je prostě takový "jiný".

marian.x: - moje máma ho taky dělávala, ale především v létě a ještě tam přidávala sladkokyselou okurku... :-)

Výborný,díky! Jen se po něm zaprášilo.:-*:yes::-p:yes:

Vynikající...podávala jsem ho k rybě.:-p:yes: Kiko, až budeš mít fotografie, moje smažeme.:-)

Hned jak ho udělám přidám foto ;-)

Tak tohle znám,to dělá kamarádka,co pochází ze Slovenska a vypadá fakt bezva.:-K :-K Takovej trochu jako nezvyklej pro nás....ale určitě moc dobrej.Udělej ho a dej foto.:-D:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
slovenský bramborový salát, slovenský bramborový salát recept, výborný slovenský salát, recept na slovenský bramborový salát, slovenské brambory, bramborový salát slovenský, slovenský salát treska recept, slovenské recepty, bamborovy salat, slovenský bramborový salát bez majonézy, recepty ze slovenska, slovensky brambory, skovensky salat, slovenský salát z brambor a cibule, slovenskýbramborový salát, bratislavský bramborový salát, slovenskěj salát, slovenský teplý bramborový salát, slovenský salát bramborový, bramborovy salat po slovensku

Suroviny:
voda, ocet vinný, olej, sůl, brambory, cibule

Přidat fotografie receptu