Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maso "po čínsku"

Hodnocení receptu je 4,9 (36×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Snadný

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 100 kJ /
502 kcal
Bílkoviny21,24 g
Tuky24,88 g
Vláknina3,42 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 5,92 g
Sůl14,82 g
Sacharidy47,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z uvedených surovin uděláme marinádu, maso naklepeme a vložíme do marinády. V lednici necháme uležet alespoň přes noc, nejlépe na několik dnů. Krok 2: Pánev s olejem rozehřejeme a maso z obou stran opečeme. Krok 3: Jako příloha jsou nejlepší brambory, jakkoliv připravené.

Zveřejněno 29. 5. 2011

Poznámka autorky ivulinka

Tohle je recept, který u nás ve vesnici, v porevoluční době, dělala asi každá rodina., V tu dobu to pro nás byla neuvěřitelná dobrota, kdysi ho mamka s babičkou připravovala z prsou, z našich odchovaných moráků, to se nám dělávaly boule za ušima.

Možná tímto receptem tu vyvolám vlnu diskuze, ale věřte, hledala jsem tu tento recept, nenašla jsem ho a jinak ho nazvat jsem nedokázala, prostě od malička mám tento recept spjat s názvem "maso po čínsku".

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maso "po čínsku"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rgR2

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maso "po čínsku"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rgR2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (34)

tara23: jeee:-), dekuji za duveru:-K

Dnes k obědu jsem chtěla udělat svoje Roštáky, ale pak jsem si řekla, že by to chtělo změnu:-). A vybrala si Maso po Čínsku.
Vím, že recept od ivulinky je vždy sázka na jistotu.
Masíčko bylo výborné, děkuji:-K<3

TOP šmakuláda, bezva recept 👍

Číňané jí hůlkami, proto všechny části pokrmu musí mít maximálně velikost sousta. Nepoužívají při jídle nože, ani neukusují z větších kusů. A také kečup a Maggi by Číňan nepoužil.

Tenhle recept znám snad 40-cet let,dělávali ho na staré vesnické hospodě a korát tam dávali lžičku protlaku a dvě-tři ty kulatý feferonky krájený na drobno, dělali to z kotlety a naložený v lednici dva-tři dny....tenkrát kuchař dycky říkal že maso má svůj čas-byla to spíš pánská záležitost s chlebem,ale no ochutnal jsem párkrát a pak byla žízeň :-) .... děkuji za připomrnutí téhle zapomenuté dobroty

chocolate: jsem tomu moc ráda a děkuji:-K

Kdyz uz nevim, co bych uvarila, s timto nalozenym masem, ve spojeni s bramborovou kasi nebo sezamovou bulkou s ledovym salatem, nikdy neslapnu u mych dcer vedle:yes:.

spagetka: děkuji, akorát tedy ještě jednu poznámku mám, já kečup nekupuji, každoročně ho vařím s mamkou dohromady z našich vypěstovaných rajčat ze zahrádky a chutná neuvěřitelně skvěle.

ivulinka: miluju marinády, ale kečup v ní nějak moji náklonnost nezískal, spíš si pak to maso dodatečně pokape muž nebo zeťák, já to nemusím. Každopádně jsem to zkusila no a rodinka byla blahem bez sebe - já ale taky :-O;-):-D:-p:yes:

Milá Sodovko, ani nevíš jak jsi mě tvým milým komentářem potěšila, stejně tak mám i radost, že jsi vyzkoušela, díky TI.

Jak už jsem psala, podrobně jsem tu prostudovala neuvěřitelné množství marinád, hledala v rozšířeném hledání, ale tuhle s kečupem a tímto poměrem surovin jsem tu nenašla.
A taky si troufám říct, že nejde o žádné rošťáky nebo cikánské řízky, na to jsou jiné suroviny a jiné jejich poměry.

Jinak všem děkuji za milé komentáře a neregistrovaní mě nemohou svými poznámkami urazit;-)

Ivulinka, dík za výborný recept. :-p :yes: Dá se říct, že jsem sběratelkou marinád na maso.:-)) Dost často nakládám maso v různých marinádách, přesto tuhle marinádu neznám.:-)) Nikdy nedělám marinádu od oka, ale vždy se držím receptu = měření na lžíce, lžičky. Na základě zkušenosti vím, že stačí dát o nějakou ingrediencí více a chuť masa je jiná. ;-)
Každý dokáže napatlat různé marinády. Já osobně mám ráda osvědčené recepty marinád, u kterých je poměr ingrediencí již vyvážený a žádná ingredience nepřehlušuje druhou. :yes: Marináda na Rošťáky, jak se zmiňuje v komentářích neregistrovaná Di, je jiná.;-) Na Rošťáky se nedává kečup
Di, co se týče názvu receptů, tak si myslím, že by člověk na tomto výborném kuchařském webu neměl puntičkářský řešit. :-)Tohle neustále řešila stejná jmenovkyně Di na receptech.cz.:-)) A měla stejný písemný projev jako máte vy.;-) Vaše různé komentáře na Topreceptech jsem již několikrát četla a hodně se podobají Di na receptech .cz. :-(
Ivulinko, posílám + 15. :yes: :-))

No holky:-O, čekám na fotky!!!

chocolate: Ale to jsi měla výborný nápad, už vím, co bude v nejbližší době k večeři :-p:yes:

chocolate: A kde je foto od Tebe?:-)):-*

Takže se vracím s hodnocením našeho národního pokladu;-).Tato verze je výborná, protože je hic, podávala jsem je na sezamových bulkách, které jsem rozřízla a nasucho opekla v troubě, lehce pomazala jogurtovým dresingem od Spacku a obložila ledovým salátem a plátkem rajčete.A bylo to božské:-p.

Tématické fráze:
maso po čínsku, kuřecí maso po čínsku, kuřecí nudlíčky po čínsku, krůtí maso po čínsku, kuřecí po čínsku, kuřecí placičky po čínsku, sojové maso po čínsku, krůtí prsa po čínsku, kuřecí prsa po čínsku, řízky po čínsku, krútí nudličky po čínsku,těstovina, kachní prsíčka po čínsku, řízek po čínsku, krutí po činsku, drůbeží maso po čínsku, krůtí nudličky po čínsku, kuřecí řízky po čínsku, kachni prsa po činsku, recepty kuřecí maso po čínsku, mleté maso po čínsku

Suroviny:
vejce, hořčice, solamyl, maggi, sůl, omáčka worcesterová, omáčka sojová, paprika sušená sladká, kečup sladký, česnek, pepř, maso drůbeží, olej

Přidat fotografie receptu