Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krupicové flameri s jahodovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 918 kJ /
1 653 kcal
Bílkoviny40,31 g
Tuky64,20 g
Vláknina10,40 g
Cholesterol 207 mg
Sodík 435 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy223,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Krok 2: Zahřejeme mléko se špetkou soli téměř k bodu varu a vsypeme do něj krupičku, promíchanou s cukrem a vanilkovým cukrem. Krok 3: Směs šleháme metlou, přivedeme k varu a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Krok 4: Odstavíme, vmícháme máslo a za lehkého promíchávání necháme trochu prochladnout. Přidáme sníh z bílků, zašleháme ho a směs vlijeme do misek, které jsme vylili studenou vodou. Krok 5: Necháme vychladnout a potom uložíme na hodinu do lednice ztuhnout. Krok 6: Jahody pokrájíme, zasypeme cukrem podle chuti a uvedeme k varu. Krok 7: Zahustíme solamylem rozmíchaným v malém množství vody, provaříme a odstavíme. Krok 8: Do chladnoucí jahodové směsi přilijeme smetanu a promícháme. Krok 9: Studené a ztuhlé flameri vyklopíme na talířek a podáváme s teplou jahodovou omáčkou.

Zveřejněno 29. 5. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krupicové flameri s jahodovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qAYp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krupicové flameri s jahodovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qAYp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

:-K

Eli, je to za bod;-):yes:

Krásně vypadající a jistě velmi osvěžující dezert.Pro děti to musí být výborné (a zdravé-bez éček apod.)...i když věřím, že žádný dospělý by nepohrdl takovou dobrotou.+11

Eliza:Elí, taky sem flameri dělávala i s jiným ovocem(borůvky,maliny atd....), ale je to dávno a úplně jsem na něj zapomněla, moje děti to taky milovaly, dávám ti krásnej 10.bod:yes:

Ja toto poznám tiež z čias detstva a tiež som na to úplne zabudla. Najviac sa mi k tomu vybavuje egrešová a ríbezľová omáčka...
A včera som si z Prahy doniesla Anuši Kejřovou...dostala som do daru.

jéé, tohle jsem měla ve své první kuchařce, co jsem dostala od mámy asi ve 13ti letech a přišlo mi to strašně exotické;-) jen jsem to nikdy neprůbla:-8
ale máš to zase parádní a s nezaměnitelným puncem
továrna paní El;-):yes::yes:
p.s. a ještě jsem chtěla dodat, že bych už to mohla teda vyzkoušet;-)

:-p:yes:

Starým českým receptům velice fandím ;-):yes::yes:

:-*No tak to je parádní:yes:Recept i dokumentace:-p+:yes:

Elizo nádhera:-p:yes:

Anuše Kejřová, Úsporná kuchařka (1905)...léty upraveno...
Dominikovi jsem to vařívala v době, kdy za studií nebylo na Monte, Danone apod., Lízince už jen z mlsnosti...a pro pocit pravé domácí svačinky... Moje děti to milují a tak když jsem teď zjistila, že tu tenhle prostý starý český recept chybí a jahody začínají chutnat a vonět skutečně jako jahody, rozhodla jsem se ho napsat a nafotit...
I když pochází z obyčejné krupice, tak je velmi nadýchaný a může konkurovat nejrůznějším cizokrajným dezertům...aspoň myslím. :-) A navíc chutná velmi podobně, jako kupovaná "mléčná krupice" od renomovaných výrobců.
Nebála bych se ho nabídnout jako dezert pro návštěvu.

Mňam ty provokatérko;-);-);-)Kde jsi čerpala, je to hodně netradiční pokrm:-K

Tématické fráze:
krupicove flameri, mléčná krupice recept, krupicový dezert, recept na krupicové flameri, smetanové flameri, dezerty z krupice, pohankové flameri, domácí mléčná krupice, flameri, dezert z krupice, krupicové flamery, flamery krupicove, krupicove flamere, vanilkové flameri, krupicové dezerty, palačinky s jahodovou omáčkou, krupice flameri, krupicové noky s jahodovou omáčkou, mléčná krupice recepty, nadýchané flamery z krupicové kaše

Suroviny:
mléko, sůl, krupička, cukr krystal, cukr vanilkový, máslo, bílek, jahody, solamyl, cukr, smetana ke šlehání

Přidat fotografie receptu