Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dalamánkové špičky

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Porce: 6 kratších špičatých veček

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 650 kJ /
2 067 kcal
Bílkoviny49,83 g
Tuky38,24 g
Vláknina22,45 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,87 g
Sůl12,15 g
Sacharidy369,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na 1. těsto necháme pekárnou umíchat a pak, v zavřené, jej necháme asi 40 minut kynout. Krok 2: Poté přidáme zbytek surovin a necháme pekárnu vypracovat a vykynout těsto (program Těsto). Krok 3: Hotové těsto vytáhneme, propracujeme a rozdělíme na 6 dílů, z každého uděláme kratší večku se špičatými konci. Než ji uložíme na plech, oválíme povrch v celém kmínu. Krok 4: Vykynuté večky několikrát lehce nařízneme, potřeme vodou a upečeme ve vyhřáté troubě (200-220°C/asi 20-25min).

Zveřejněno 30. 5. 2011

Poznámka autorky cathleen

Jsou použity vlastně jen dva druhy mouky (+ asi 1,5 vrchovaté lžíce Solamylu), větší část žitné mouky je předkvašená v prvním těstě.....

Večky byly výborné i druhý den. Manžel si je bral s máslem a sýrem na svačinu a moc je chválil....a to už je co říct - je zvyklý, že se v naší kuchyni "vyskytuje" čerstvé pečivo a bere to jako samozřejmost :-)))

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dalamánkové špičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dw9K

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dalamánkové špičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dw9K

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Další recept do sbírky :-) Sypala jsem lněným semínkem,kmín mám ráda jen drcený v těstě :-8 Posílám foto i bod :yes:

magdalenka: :-Kdíky za vyzkoušení, pochvalu:-8 a fotku!

magdalenka: hej, bagetky máš;-) a krásné;-):-):yes::yes:

cathleen: Ivi, nádhera, která mě utekla;-):-K:yes::-)

Ahoj!
Moje výrobky (moje foto - sú to bagetky?) nikdy nebudú také krásne, ako tvoje. Chuťovo sú však vynikajúce!:yes:

Ivi, tak Ty si nedáš pokoj, jo?:-D Hezky jsi napekla;-):yes:

:yes::yes:Ty jsou:-!:-!+:-K

:yes: určitě výborné!

:-Onení co dodat hned bych ochutnala:yes::yes:+9

Nádherné pečivo Cathleen, naprosto mi bere dech:yes:.+8

:-p:yes:

Moc hezký recept:-p+6:yes:který se mi opravdu líbí;-)a už ho mám uložený:-*

Jako vždy nemůžeš zklamat:yes:+

finneta: sádlo určitě, jen ne Heru - ta je na slané pečivo hodně navoněná;-)

teda ivčo, tohle dneska musím upéct. myslíš, že bych mohla použít sádlo?:-// jinak jdu do toho!!! a tobě bod:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
dalamánkové těsto, margarín stela, jak upect konakove spicky, chlebove dalamánky na svačinu, recepty, špičky, solamyl, dalamankove rohliky, recepty žitné špičky, recept na dalamánky, recept dalamánky, chlebové dalamánky, recept na dalamánek, dalamánek přírodní

Suroviny:
voda, sladěnka, droždí, mouka žitná chlebová, mouka hladká, voda, margarín, sůl, solamyl, mouka žitná chlebová, mouka hladká

Přidat fotografie receptu