Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrníčková tvarohová bábovka

Připravte si hrneček a mísu, váhu nechte v šuplíku. Vyzkoušejte s námi upéct vláčnou tvarohovou bábovku, kterou si zamilujete na první kousnutí. Můžete ji ponechat světlou nebo přidat kakao a získat oku lahodící mramorový vzor.

Hodnocení receptu je 4,7 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petranovakova petranovakova

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 453 kJ /
5 606 kcal
Bílkoviny135,54 g
Tuky201,93 g
Vláknina31,63 g
Cholesterol 825 mg
Sodík 4,19 g
Sůl2,67 g
Sacharidy795,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse smícháme sypké suroviny (mouka, cukr, kypřicí prášek). Přidáme vajíčka, tvaroh, vlažné mléko a rozehřátou Heru. Krok 2: Vymícháme dohladka a část těsta nalijeme do předem vymazané a vysypané formy na bábovku. Část těsta odlijeme, obarvíme kakaem a nalijeme jej na již nalitou vrstvu světlého těsta. Krok 3: Nakonec dolijeme světlou částí těsta a na několika místech propíchneme těsto špejlí (vytvoří se tím lepší mozaika). Krok 4: Pečeme při 170-180 °C asi 60 minut. Propečenost vyzkoušíme vpichem špejle, po vyjmutí musí zůstat suchá.

TIP: Jak péct bábovky - oblíbené recepty

Zveřejněno 30. 5. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrníčková tvarohová bábovka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gw5J

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrníčková tvarohová bábovka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gw5J

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (20)

Tvarohovou bábovku u nás doma milujeme. Nedalo mi to a vyzkoušela jsem i tento recept s uvedenými poměry surovin a povedla se moc pěkně :-8
U tvarohového těsta je velmi důležité, aby všechny suroviny byly pokojové teploty. Já do něj dávám i 1 lžičku jedlé sody, která pomůže těsto odlehčit. Za mě je tedy recept v pořádku, jen bych příště dala klidně jen 2,5 hrnku mouky, aby bylo těsto ještě vláčnější. Ikdyž tedy já všeobecně to měření hrnky nemám ráda, je velmi nepřesné a často to dělá rozdíl i v řádu desítek gramů, což může být přesně důvod, proč se recept nepovede ;-) Přidávám fotku jako důkaz :-D

Peču už 30 let a opravdu jsem naštvaná, že jsem se nechala napálit. Tohle je tak špatný poměr surovin, že po upeceni je bábovka nepozivatelna. Nesladka, tuhá, druhý den s ní můžete směle někoho zabít. Škoda surovin.

Kolja: přesně tak už jí více péct nebudu 😌

Lucinka: Lucinko dnes jsem pekla a těsto bylo tuhé jak na knedlík 😌

Jsem letitá kuchařka, ale tak tvrdou bábovku na tvarovou hrníčkovou jsem v životě neupekla. Myslím si, že je tam hodně mouky, dala jsem máslo, ale stejně je tvrdá jako beton. Jinak jsem vyzkoušela plno jiných receptů a vždy to bylo na jedničku, ale tady je hodně mouky.;-(

Trošku víc mléka to chce přidat nebo méně mouky.

Dneska prvně peču tak uvidím

:yes::-)

Barča: já dělám podobnou a dávám tučný tvaroh ve vaničce:yes:

Dobrý den může se prosím zeptat jaký tvaroh do toho patří?:-):-):-)

Barča: Tvaroh může být jakýkoli přeji hodně úspěchů v pečení:yes:

Bábovku jsem upekla dala jsem místo tvarohu ricottu- ricotta velmi zjemní jakýkoliv koláč a uprostřed nasypala trošku kokosu - je to výborné

tak jsem to na plech uvidíme bábovkovou formu nemám :-?:-!

Babicka a vnucka 13. 8. 2014 08:49
JE MOOOOC DOBRA. HNED JAK JSEM JI UPEKLA TAK ZA PAR MINUT BYLA PRYC. :-)):-)):-D:-p:-p:-):yes::-K:-8

Je moc dobrá :yes: dala jsem tam taky 2 1/2 hrnku mouky a trochu mléka. naní suchá a už je půlka pryč ;-)

Dneska jsem ji upekla a je moc dobrá:yes:

Moc dobrá. Já mlsoun ještě na prostředek tmavé vrstvy rozprostřela dokola Nutellu:-p :yes:

před chvílí sem ji vytáhla z trouby, krásně vláčná a výborná. budu dělat častěji:yes:

Henrietta 12. 11. 2011 08:15
Velmi dobrá,vláčná a manžel,když ji ochutnal,tak mi řekl,že takovou dělala jeho babička.Tato slova to je pocta pro mě i pro tento recept.Musím podotknout,že dříve to nikdy neřekla a to jsem dělala bábovky obyč.bez tvarohu.Tentokrát jsem mu ani neřekla,že jsem změnila recept a poznal,že je jiná,lepší:yes:jako od babičky:-p

Bábovka vypadá skvěle:yes:

Tématické fráze:
hrníčková bábovka s tvarohem, tvarohova babovka, tvarohová bábovka hrnková, tvarohová bábovka na plech, bábovka jako od babičky tvarohová, hrníčková babovka, hrnkova tvarohova babovka, recept na tvarohovou bábovku, hrneckova tvarohova babovka, tvarohová bábovka top recepty, bábovka s tvarohem hrnickova, hrníčková buchta s tvarohem, hrníčková tvarohová buchta, bábovka z tvarohu, hrníčková bábovka video, hrnková bábovka s tvarohem, tvarohová hrnkova bábovka, bábovka tvarohová, tvarohova babovka s kakaem, tvarohova bábovka recept

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr moučkový, mléko, tuk hera, tvaroh, vejce, prášek do pečiva, soda jedlá, kakao, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu