Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambory zapečené s lilkem a cuketou

Jeden z lehkých a chutných letních receptů. Tuto směs můžete podávat jako hlavní chod k obědu s miskou dobrého salátu, nebo jako přílohu k večernímu grilovanému masu. Pochutnáte si na ní všichni.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Johanka128 Johanka128

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 710 kJ /
409 kcal
Bílkoviny10,80 g
Tuky0,60 g
Vláknina13,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 431 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy84,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilek nakrájíte na kolečka, osolíte a necháte, aby pustil vodu. Cuketu nakrájíte na kostičky, dáte do misky, zakapete olivovým olejem, osolíte a přidáte bazalku. Smícháte a necháte odležet. Krok 2: Brambory uvaříte ve slupce a oloupete. Krok 3: V misce smícháte olivový olej, bazalku, česnek a sůl. Krok 4: Do vymazané zapékací misky postupně vrstvíte plátky brambor, které potřete směsí z oleje. Potřete také plátky lilku a cukety. Na závěr přijdou brambory opět potřené směsí. Krok 5: Ve vyhřáté troubě zapékáte asi hodinu na 170 °C.

TIP: Top 7: Zapečené pokrmy - oblíbené recepty

Zveřejněno 5. 6. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory zapečené s lilkem a cuketou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GwRL

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory zapečené s lilkem a cuketou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GwRL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Děkuju všem, jsem ráda, že vám chutná:-)

Ahoj, právě jsem připravila a vložila do trouby. Snad se povede tak dobře jako vám všem :-)

vyzkouseno,pochvaleno:-) jeste jsem navrch nechala zapect krustu z tvrdeho syra..i zeleninovy odpurci v me rodine pomlaskavali;-)

Veľmi dobrá zapečená zelenina :yes: Až na to potenie, nikdy nič nenechávam potiť, zeleninu nezbavím minerálov a vitamínov, kvôli nim ju konzumujeme;-) Ale nemá to chybu, bazalka je tou správnou bylinkou v tomto prípade ;-):-D:yes: + 6

Díky za hezký tip/typ:-DUkládám na vyzkoušení;-)a+5 bodík posílám:-p+:yes:

Vypadá to zajímavě, lilek mám moc ráda. Právě jsem se chtěla zeptat na fotky ;-) Určitě vyzkouším, díky za inspiraci.

Bohužel jsem nestihla vyfotit, tak snad příště:-)

Tématické fráze:
zapečený lilek s bramborem, recepty lilek s brambory zapecene, zapečený lilek s brambory, zapečený lilek s cuketou, zapečené brambory s cuketou, pečené brambory s cuketou, recepty z lilku a brambor, recepty s lilkem, recepty s lilkem a cuketou, zapékané brambory s lilkem, lilek brambor, lilek s bramborem, lilek s brambory, zapeceny lilek s bramborama, recept na lilek s cuketou, brambory zapečené s cuketou, zapeceny lilek a cuketa, zapečená cuketa s bramborem, lilek zapečený s brambory, recepty s cuketou a lilkem

Suroviny:
brambory, lilek, cuketa, sůl, olej olivový, bazalka čerstvá, česnek

Přidat fotografie receptu