Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grilované špízy z mečouna v marinádě

Šťavnaté kousky mečouna, marinované v lahodné směsi bylinek a koření, jsou grilovány k dokonalosti a nabízejí osvěžující a zdravou volbu pro vaše letní grilování. Tento pokrm přinese na váš stůl nádech exotiky a potěší každého milovníka mořských plodů.

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min Bez doby naložení v marinádě

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava, Bez doby naložení v marinádě)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 418 kJ /
339 kcal
Bílkoviny11,35 g
Tuky2,49 g
Vláknina29,66 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 89 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy56,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mečouna omyjeme, odřežeme kůži a vysušíme, osolíme a opepříme. Krok 2: Do mísy připravíme marinádu: olivový olej, pažitku, šťávu z citronu, cibuli nakrájenou na kroužky, drcený česnek, papriku na čtverečky, cherry rajčátka na půlky (nebo velké na kolečka) a osolíme, (ne moc, rybu máme taky solenou) a všechno ručně a jemně promícháme. Krok 3: Mečouna nakrájíme na krychličky, zamícháme je do připravené marinády a dáme přes noc do lednice (nebo stačí i na 2 hodiny). Krok 4: Potom vezmeme špejle, nebo delší jehly a napícháme střídavě suroviny z marinády s rybím masem. Krok 5: Zbude nám ochucená marináda, kterou potíráme mečouna po celou dobu grilování. Krok 6: Na grilu můžeme opéci nebo ohřát jako přílohu uvařené studené brambory.

TIP: Desatero na téma grilování ryb: rady a tipy

Zveřejněno 5. 6. 2011

Poznámka autorky Bibinka

Lze dělat z ryb které nemají kosti nebo jen málo. Mečoun je úžasná ryba, má pěkně tuhé maso a nerozpadá se a hlavně je úplně bez kostí-má jednu vadu, že u nás je dost drahý, (já ho mám od dcery z Rakouska). Jedla jsem ho poprvé a byl to docela zážitek a myslím, že se z něj dá dělat spousty jídel a já si troufla na špízy a byla to perfektní volba!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilované špízy z mečouna v marinádě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JE8J

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilované špízy z mečouna v marinádě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JE8J

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Simona Kucerova:tak já to řeknu Símo jen jednou-to víš, že bych byla ráda, už mě dobře znáš:yes::-D

Bibinka:Bibi neříkej dvakrát;-):-D:-Dnebo víš,že jsme schopni to spáchat raz,dva;-):-D:-D:yes:Ale já vím,že ty by jsi byla ráda viď???Snad to jednou vyjde se k Vám podívat.;-):yes:

Tak se ke mně objednejte a já vám ho udělám, mám ještě jiné skvostné ryby;-):-))

spagetka:můžeš a nebo el.lávový kámen;-):yes:taky si něco pořídím,my grilovali i na normál.grilu na dřev.uhlí,ale lepší je ten elektrický;-):yes:

Bibinka:chci být barbar a aspoň mít gril na balkoně - prý můžu mít elektrický :-O, já myslela, že v paneláku nesmím nic...

Bibinka:Bibi jaký barbar,to se může přihodit každému a může u toho i být a nic jiného nedělat.;-)Moc bych ráda ochutnala takovou rybičku;-)+1:yes:

:-8Já bych si tak dala rybku na grilu:-/ale tady v paneláku...tak alespoň+8:yes:za dobrotu:-po které si nechám jen zdát:-8

Náhodou, mi se ta barva líbí!!!:-))

AntoninZ:Tondo, uznávám, jsem barbar:-S, ale znáš to, ženská dělá plno věcí najednou a pak to může takhle dopadnout;-) Ono to na fotce vypadá, ale nijak černý nebo hořký to v žádném případě nebylo;-). Filety z mečouna tu mám, tak až budu dělat příště, vynasnažím se a pak dám lepší i fotky:yes:

No dobře, ale proč ho máš tak připáleného? Mečoun a tuňák se dělají jen lehce, tohle je barbarství.:-O
Příště polož filety přímo na rošt a zeleninu griluj vedle. Obojí bude dobré. Navíc na filety můžeš koukat s boku a sledovat jak mění na řezu barvu. Měly by mu stačit maximálně tři minuty s každé strany.:-p

Já měla mečouna poprvé minulý týden a dokonalost sama, na bylinkách. Úžasné masko, škoda té ceny ;-(

:-p no vypadá to velice lákavě :)))) :-K

Trochu jsi ho přismahla, co? Ale jinak bezva!:yes:

spagetka: Špagi, já ho dostala už takhle rozporcovaného po filetech jako je na 3.fotce, celého bych ani neměla kam dát, on je velký:-O

:-p:-p:yes::yes::yes::-D:-K

Bibi, mělas ho vyfotit ještě celýho :-D, jinak mňamky :-p:yes:

Bibinko:yes::yes:a dobré zažití:-p:-p:yes:u nás boduješ:-p:yes:

Tématické fráze:
filet z mečouna recepty, mečoun obecný, filet z mečouna, mečoun filety recepty, má mečoun kosti, mečoun obecný recept, mecoun kosti, mečoun filet, mail mecjo.com loc:cz, mečoun na bylinkách, mečoun filet recept, mečoun obecný recepty, grilované špízy, filety z mečouna, filet mečoun, "@mecjo.com" loc:cz, jak vypadá ryba mečoun?, filety z mečouna recepty, má mečoun kosti?, mečoun filet sashimi recept

Suroviny:
filet z mečouna, česnek, petrželka, olej olivový, citron, rajče cherry, paprika čerstvá červená, cibule, pepř cayenský, sůl

Přidat fotografie receptu