Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněná vepřová kýta Izrael

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: 8 - 10 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 969 kJ /
4 295 kcal
Bílkoviny475,18 g
Tuky238,33 g
Vláknina25,53 g
Cholesterol 1,84 g
Sodík 3,31 g
Sůl7,56 g
Sacharidy48,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do vepřovou kýty prokrojíme otvor na plnění (já prokrojím klasickou kapsu a pak uvnitř masa, ještě nožem prokrojím do kříže - vejde se více náplně a náplň při pečení krásně drží uvnitř). Otvor osolíme a okořeníme lžičkou koření Izrael. Krok 2: Mrkev očistíme a nakrájíme ji na větší kostky (alespoň 1 cm), jednu oloupanou cibuli a špek nakrájíme taktéž a brokolici rozdělíme na růžičky. Krok 3: V míse rozmícháme mleté maso s vejcem, 2 lžícemi koření Izrael, přimícháme nakrájenou zeleninu (trochu mrkve schováme do základu) se špekem a dle potřeby dosolíme. Krok 4: Touto směsí naplníme kýtu, otvor sepneme jehlami (párátky) a kýtu obalíme ve zbylé směsi koření, osolíme ji a necháme odležet. Krok 5: Mezitím nakrájíme zbylou cibuli nahrubo, v pekáčku rozehřejeme tuk, vsypeme mrkev a cibuli a restujeme do sklovita. Krok 6: Pak přidáme kýtu a ze všech stran ji opečeme, aby se maso krásně zatáhlo. Krok 7: Poté maso podlijeme vývarem do 1/3 výšky masa, přiklopíme pokličkou a pekáček vložíme do vyhřáté trouby na 200°C. Po 20 min. troubu ztlumíme na 175°C a maso pečeme za občasného otáčení do měkka (asi 1 a 1/2 hod.). Krok 8: Při pečení seškrabujeme ze stěn pekáčku přípečky (pro barvu) a dle potřeby lehce podléváme. Krok 9: Hotové maso vyjmeme a uložíme do tepla. Krok 10: Šťávu buď vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zasmahneme, podlijeme vývarem a dáme na 20 min. provářet a nebo šťávu zahustíme moukou, rozmíchanou v troše studené vody. V obou případech po 10 min. provaření šťávu propasírujeme přes cedník (případně rozmixujeme), přidáme pivo a ještě asi 10 min. pomalu prováříme. Krok 11: Dle chuti osolíme a můžeme přidat špetku čerstvě namletého pepře. Krok 12: Maso zbavíme jehel (párátek) a nakrájíme ho na porce. Krok 13: Jako příloha se hodí brambory - vařené, opečené, kaše. A třeba hlávkový, či jiný zeleninový salát.

Zveřejněno 7. 6. 2011

Poznámka autorky mirca75

Koření Izrael - http://www.koreni-samuel.cz/smesi-koreni-samuel/iz....

Koření od Samuela mám ráda pro jeho výbornou chuť a už pár let s ním obohacuji naší kuchyň ;-).

Směs na plnění vám možná zůstane a tak z ní můžete připravit další jídlo ve formě přírodních karbanátků. Smažila jsem je na pánvi a po otočení jsem je na chvilku přiklopila. Zelenina pak není tvrdá, ale zůstane krásně křupavá. Ke karbanátkům jsem udělala kaši, s na másle restovaným pórkem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněná vepřová kýta Izrael

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8XMg

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněná vepřová kýta Izrael

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8XMg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Miru,teda ty jsi kouzelnice kouzelná,opravdu.Lahoda pro oko,lahoda pro jazyk.:yes::yes::-K

Mirčo, to je nádhera! :-O Víc slov nenacházím. . . :yes::-))

Pralinko:-), děkuju za milá slova:-K. A k názvu - pokud bych napsala, že je to maso na izraelský způsob, tak bych jistě čekala nějakou negativní odezvu, ale jelikož je to, jak sama píšete dle názvu koření, tak si myslím, že každý pochopí...;-) Jinak samozřejmě lze vepřové nahradit i jiným masem - krůtím,... chutím se meze nekladou:-).
Děkuju i ostatním za příjemné komentáře a pokud někdo vyzkouší, budu jen ráda:-).

:-p:-pjako vždy:yes:paráda:-*+11

:-*:-p:yes:

:-p:-p:-p:yes::yes::yes:

Miruš, nádhera!:yes: Jako ostatně vždy;-):-*

Pralinka 7. 6. 2011 14:48
Mirčo, vy máte vždycky velmi úpravné recepty a krásné fotky. :yes: Jenom jedno je v tomhle receptíku trošku zarážející: já vím, že se tak jmenuje to koření, ale Izraelci (resp. Židé) vůbec nejedí vepřové maso,to není košer, takže ten název Vepřová kýta Izrael je trošičku zavádějící. Kdybyste nějakému Izraleci nabídla tuto kýtu, asi by se pěkně urazil :-*

hodne hezky foto,musi to byt supr basta!:-p:yes:...jenom ten nazev koreni me nejak nedela dobre!:-S

:-O:yes::yes:

:-*Moc krásně připravené jídlo:-KRecept se mi líbí:-p+6:yes:a dokumentace také:-K

Jídlo vypadá moc pěkně a lákavě :-p, mozaika uvnitř masa je hotové výtvarné dílo :-D. +:yes:

Moc hezký recept, u Tebe je i ta vlnkovaná kaše se šťávou jako malé umělecké dílo.+4

Máš pekné, "veselé" obrázky...receptík prepracovaný, ako obyčajne. :yes:

Tématické fráze:
plněná vepřová kýta, vepřová kýta, vepřová kýta recepty, plněná kýta, vepřová kýta plněná, zide a veprove maso, plněná vepřová kýta recepty, vepřová kýta recept, recepty z vepřové kýty, kýta recepty, recepty plněná vepřová kýta, židé a vepřové, židi a vepřové, veprova plnena kapsa, kyta vepřová recepty, vepřová kyta.recept, kýta plněná mletým masem, recept veprova kyta, nadivana kyta, židé nejedí vepřové

Suroviny:
plec vepřová, maso vepřové mleté, vejce, mrkev, brokolice, špek, cibule, koření izrael, sádlo, vývar, mouka hladká, pivo světlé

Přidat fotografie receptu