Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Malé řízečky z leča, brambor a z hlívy ústřičné

Hodnocení receptu je 4,3 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

Suroviny

Porce: 12 ks

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 512 kJ /
1 795 kcal
Bílkoviny98,88 g
Tuky106,94 g
Vláknina36,64 g
Cholesterol 778 mg
Sodík 3,96 g
Sůl9,42 g
Sacharidy93,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pokrájíme si rajčátka, papriky, uzeninu stejně jako na lečo, včetně hlívy ústřičné a vše pak dáme orestovat na pokrájenou cibulku. Krok 2: Dusíme do měkka, osolíme, opepříme, přidáme pažitku , pepř, kmín a houbové koření a vypneme, když se tekutina vypaří. Krok 3: Brambory rozšťoucháme do měkka a přidáme jsem k nim směs z leča s hlívou. Krok 4: K leču vmícháme vejce a sýr, promícháme vše a necháme pak odležet asi 15 minut. Krok 5: Z hmoty uděláme malé řízečky a vložíme jsem je na vymazaný plech a pečeme je na 180 stupnů asi 25 minut do zlatova.
Podáváme s barevnou anebo nakládanou zeleninkou.

Zveřejněno 7. 6. 2011

Poznámka autorky varilamyskakas…

Placičky, ala řízečky s lečem s hlívou jsou překvapivě velmi chutné. Nechala jsem se inspirovat jedním receptem z hlívy, ale vše jsem si předělala podle sebe. Je tento recept dobrý, když máte doma předem uvařené brambory, které mi zůstaly z jednoho pokrmu a takto se pak i spotřebují a použijí. Vynikající jsou proto, že jsou zdravé a jsou vhodné i pro návštěvy. Jsou ale dobré i studené.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Malé řízečky z leča, brambor a z hlívy ústřičné

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l82g

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Malé řízečky z leča, brambor a z hlívy ústřičné

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l82g

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Anna Kocikova: dobrý nápad Aničko, měla jsem to také tak, děkuji:-K:-K

Hezky využité suroviny:-*v príma receptu:-p+4:yes:
Ohledně těch"zbytků"stačí např.v poznámce připsat-zbylo mi...tak jsem použila;-):-)

maris: Tak nějak to je,;-) i když mnoho lidí nepozná, že může použít něco, co už má doma...:-p ale je to názor každého, jen jsem také toho názoru, že nějak to šikovně "obalit" a napsat, co dům dal.:-K:-K. pa pa:-K:-K:-K:-K

varilamyskakasicku: díky, že jsi to opravila;-):-)
Na toto téma už tady byla několikrát diskuze. Já samozřejmě se taky snažím využít i to, co zbyde, ale můj názor je, že by se to do receptů nemělo psát. Když někdo přidá někam zbytek šunky, tak si myslím, že v receptu by mělo být napsáno např. 50 g šunky / nebo 3 plátky šunky apod. / a ne " zbytek šunky z lednice ". Nic ve zlém, já nechci kritizovat, je to můj názor, a každý může psát recepty tak, jak uzná za vhodné;-):-)

maris: Ono je někdy právě dobré psát i to, jak se zužitkuji věci, které doma zůstaly/jako chleba starší apod./ a můžou se použít na další pokrm na jakýkoliv a nemusí se vše najednou chystat a je pak z jednoho pokrmu i další, je to pak úspora času a rychlejší příprava.:-K:-K;-)

maris: ja jsem to už opravila, tak díky:-K:-K

varilamyskakasicku: asi by bylo lepší napsat " předem uvařené brambory ", co když to v budoucnu bude číst někdo až v pátek ?;-):-))

Nadja: Měla jsem od neděle zbytek brambor od oběda, tak jsem to uvedla v receptu, jak spotřebovat vše, "codadomaspajzka" a lednice:-)):-K:-K

Proč brambory od neděle?

Určitě dobrůtka :-p +:yes:

Tématické fráze:
lečo s hlívou, hlíva ústřičná recepty, nakládaná hlíva, nakládaná hlíva ústřičná, recepty z hlívy ústřičné, zdravé recepty z hlívy ústřičné, bramborove rizecky, řízečky s lečem, co použít z hlívy ustřičné, leco z hlivy, co se zbytkem leca, recept z hlívy ústřičné, zbytky z lednice s brambory recept, nakládaná hlíva kapií a cibulí, hlíva ústřičná nakládaná, recepty - malé brambory, hlíva ústričná a brambory, llečo s hlívou, leco s hlívou ústřičnou, hlíva ústřičná zdravé recepty s brambory

Suroviny:
olej, cibule, hlíva ústřičná, rajče, paprika čerstvá zelená, salám točený, brambory, sýr nastrouhaný, vejce, sůl, kmín celý, pažitka, pepř, koření houbová variace

Přidat fotografie receptu