Suroviny
Porce: 12 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 512 kJ / 1 795 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 98,88 g |
| Tuky | 106,94 g |
| Vláknina | 36,64 g |
| Cholesterol | 778 mg |
| Sodík | 3,96 g |
| Sůl | 9,42 g |
| Sacharidy | 93,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pokrájíme si rajčátka, papriky, uzeninu stejně jako na lečo, včetně hlívy ústřičné a vše pak dáme orestovat na pokrájenou cibulku.
Krok 2: Dusíme do měkka, osolíme, opepříme, přidáme pažitku , pepř, kmín a houbové koření a vypneme, když se tekutina vypaří.
Krok 3: Brambory rozšťoucháme do měkka a přidáme jsem k nim směs z leča s hlívou.
Krok 4: K leču vmícháme vejce a sýr, promícháme vše a necháme pak odležet asi 15 minut.
Krok 5: Z hmoty uděláme malé řízečky a vložíme jsem je na vymazaný plech a pečeme je na 180 stupnů asi 25 minut do zlatova.
Podáváme s barevnou anebo nakládanou zeleninkou.
Podáváme s barevnou anebo nakládanou zeleninkou.
Zveřejněno 7. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Malé řízečky z leča, brambor a z hlívy ústřičné
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l82g
Moje poznámka
Malé řízečky z leča, brambor a z hlívy ústřičné
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l82g
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 9 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 10 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 11 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 12 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 15 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 5 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 8 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 9 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 11 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 12 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 13 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 13 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 14 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 14 hodinami
Tématické fráze:
lečo s hlívou,
hlíva ústřičná recepty,
nakládaná hlíva,
nakládaná hlíva ústřičná,
recepty z hlívy ústřičné,
zdravé recepty z hlívy ústřičné,
bramborove rizecky,
řízečky s lečem,
co použít z hlívy ustřičné,
leco z hlivy,
co se zbytkem leca,
recept z hlívy ústřičné,
zbytky z lednice s brambory recept,
nakládaná hlíva kapií a cibulí,
hlíva ústřičná nakládaná,
recepty - malé brambory,
hlíva ústričná a brambory,
llečo s hlívou,
leco s hlívou ústřičnou,
hlíva ústřičná zdravé recepty s brambory
Suroviny:
olej,
cibule,
hlíva ústřičná,
rajče,
paprika čerstvá zelená,
salám točený,
brambory,
sýr nastrouhaný,
vejce,
sůl,
kmín celý,
pažitka,
pepř,
koření houbová variace
Komentáře (11)
Ohledně těch"zbytků"stačí např.v poznámce připsat-zbylo mi...tak jsem použila
Na toto téma už tady byla několikrát diskuze. Já samozřejmě se taky snažím využít i to, co zbyde, ale můj názor je, že by se to do receptů nemělo psát. Když někdo přidá někam zbytek šunky, tak si myslím, že v receptu by mělo být napsáno např. 50 g šunky / nebo 3 plátky šunky apod. / a ne " zbytek šunky z lednice ". Nic ve zlém, já nechci kritizovat, je to můj názor, a každý může psát recepty tak, jak uzná za vhodné