Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vlhčený řez

Hodnocení receptu je 5,0 (35×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

srettka

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 584 kJ /
2 769 kcal
Bílkoviny58,78 g
Tuky199,07 g
Vláknina2,31 g
Cholesterol 1,63 g
Sodík 641 mg
Sůl1,73 g
Sacharidy184,31 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Celá vejce, cukr a olej vyšleháme do pěny. Lehce vmícháme mouku a nakonec prášek do pečiva. Krok 2: Do vystříkané, nebo vymazané a vysypané formy nalejeme těsto a pečeme na cca 160°C asi 30 minut - zkontrolujeme špejlí upečenost. Krok 3: Mezitím zkaramelizejeme v kastrůlku 3 PL cukru a když je zlatohnědý, opatrně do něj vmícháme smetanu. Necháme rozvařit. Krok 4: Upečený korpus propícháme pomocí druhého konce vařečky a pomocí lžíce prolíváme horkým karamelovým rozvarem. Krok 5: Z pudinku, cukru a mléka svaříme pudink. Necháme zchladnout pod fólií. Změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny a nakonec vešleháme po lžících ještě teplý pudink. Krok 6: Krémem potřeme zchladlý korpus a posypeme strouhanou čokoládou nebo jakokoliv oblíbenou posypkou (kokos, ořechy, barevné perličky).

Zveřejněno 7. 6. 2011

Poznámka autorky srettka

Včera po ranní jsem musela vymyslet nějakou fofrovku k snídani a moc fantazie po hnusné šichtě mi teda nezbylo. Ale dneska je přes půl formy fuč, takže u mě dobrý ;-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vlhčený řez

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rgm4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vlhčený řez

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rgm4

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (43)

týna:já tedy upřednostňuji na krémy máslo,protože má jemnější chuť,né tolik výraznou. ale čítávám, že dost lidí užívá na krém i heru, tak to zkus, kdyžtak to dochuť třeba rumíkem,aby se trochu ztratila ta rostlinná příchuť. když není jiného zbytí a nemůžeš si svoje máslo případně z čestvé nadojenky utlouct;-)určitě to nějak zdoláš,držím palce;-):yes:

týna:Máslo je máslo, ale v tvém případě bych volila raději Heru než margarín typu Rama.Je tužší a máslu chuťově podobnější.

Vypadá to moc dobře..chci se do toho zítra pustit, ale nemám máslo, jsem na chatě na samotě, takže není kde ho obstarat..manžel se vrací až zítra, chci ho překvapit, lze máslo něčím nahradit? Mám margarín Ramu a nebo Heru...?

jasmina:teplý tak, aby se dal jíst;-)

Mám dotaz,prosím jak teplý má být puding mám ho nechat zchladnout.nebo má být ještě teplý.Děkuji:-?

Vyzkoušeno a chválím ještě s plnou pusou :-p. Ještě jsem pod krém nakrájela banány a nahoru dala vrstu karamelové šlehačky.
Uspěch zaručen :yes:.

ruzena:Rous super:-! a ještě víc super, že chutnalo;-):yes::yes:

Tak susedo dneska jsem prubla tento tvůj řez a mám na něj jen samou chválu:-K:-)):yes:je vynikající:yes:málo sladký a opravdu není suchý:yes:přidala jsem s dovolením fotku mého výtvoru,ale není ta fotka tak dokonalá,jako tvá,ale řez je báječný:-)):yes::yes::yes:bodík jsem už dala,tak zbývá jen baštit:-pjo a krém mám trošku jiný,neměla jsem vanilkový pudink,tak posloužil čokoládový a místo másla jsem použila tvaroh:-D:-D

Po noční, takže s přivřenýma očima;-):-) a navíc hnusné šichtě:-D:-)) Klobouk dolů:yes::-K:-K Včera večer jsem pekla - po denním běžném maratonu v práci a doma;-) Výborné:yes:

Koubkova:tak to je znamka toho,jak se ti to prima povedlo;-):yes:

Už je snědeno a to jsem ho pekla dnes ráno:-p

Koubkova:tak to mám radost:-8 a fotěnka by nebyla?;-)

Mizí před očima:-p:yes:

Chtěla bych u vás snídat, bože, taková nádhera o všedním dnu, jak potom u vás vypadá zákusek k nedělní kávičce...!!!???

srettičko, děkuji. :-O Měla jsem obavu, aby se korpus nesrazil, když do něj budu šťouchat za tepla.

Nadja:že bych je rozmazlovala??:-O budu o tom přemýšlet.....bzzzzzzzzzz.....zítra bude jen topinka na sucho,sypaná cukrem...umělym:-))
1.)korpus propíchat ještě teplý
2.) krém jsem si vyndala večer a nechala ho povolit v lednici;-)
a děkuji tímto za 21bod:-K

jejda neblbněte:-8 tohle byla fakt jen fofrovka, umíchat, nalít, napatlat a šup do lednice:-8

:-S:-p Tak toto k snídani? Nerozmazluješ si rodinku až přespříliš? Když se o tom ostatní dozví, nebude s nimi k vydržení!!!
To je přímo skvost na hodobóžový stůl. :-p:-)):-D
:-S:-S:-S A mám, prosím, ještě dotazy:
1/ Upečený korpus propícháme....... - ještě teplý nebo vychladlý?:-?
2/ Za jak dlouho asi po vyndání z mrazáku je krém použitelný?
:yes:+21.:yes:

Teda takovou fofr snídani?:-O Si vůbec nežijete špatně,taky bych si kousek dala.;-):-KKaramel anoooo.:yes::yes::yes:

Že fofrovka, ty fialka jedna skromná! :yes:

srettko, tak po hnusný šichtě skvělá fofrovka, to se musí nechat! :-)):yes:+

Tak tohle znam z detstvi, rikavalo se mu ŽIZNIVÁ ABATYŠE. Akorat misto smetany tam bylo cely litr mleka a nahore vynilkovy krem bez masla, ale udelany z domacich zloutku. Vrsek byl posypany mletymi orechy. Mnam :-p:-p:-p:yes:

Takový luxus k snídani:-?:-p:yes:+15

Tady je vse, co nam chutna....:yes::yes::yes:. Posilam obrovskeho bodika predem :-K.

Tak to mi nějak ušlo, ale jako u spagetky - to rodina nesmí vidět ani náhodou, o takový dort bych se pokusila možná tak na Boží hod:-O:yes::-))+

to chceš říct, že tohle děláš k snídani? :-O:-O:-O, ještěže to nevidí ten můj, to by bylo keců, jak se jindde staraj ženušky o blaho svých nejbližších :-(;-):-D:yes::yes:

Sretti:-p:yes:pěkný fofr+;-)ráda jsem se poučila o zamražení krému:-Oto jsem nikdy nezkoušela:-D

:yes::yes:+10

Brutální nádhera - popíjím kávu a najednou taková dobrota;-);-);-) Krásné foto:-K

Sodovka:nezdrcnul, a kdyby chtěl,tak zašlehat lžíci rozpuštěného stopro tuku a mělo by to být v cajku;-)

ruzena:ještě kousek zbyl,zabalím, dám ruce na pobožná prsa a udělám expresní donášku:-D

Susedo,asi přijdu na kafe:-))ale asi zbytečně,co,bylo ke snídani a teď je už večer,jsem to propásla.....:-))no co nadělám,tak aspoň bodík posílám:yes::yes::yes::-)):-))

Strettka i já se ptám ohledně krému z mrazáku. :-8 Je to vlastně máslový krém nastavovaný pudinkem. Z mražením se krém nezdrcne? :-O Mrazím všechno co se dá, ale krém jsem ještě nikdy nezamrazovala. Na fotce vypadá velice hezky. :yes:

:-*Moc krásný moučník:-p+6:-K

Lenullka:to jsem okoukala na dortománii,mrazej korpusy i krémy:-)

:yes::yes:

:-ppěkný zákusek jsi šikulka:-*:yes::yes:+5

on jde krém dát do mrazáku?

Nááádhera:-O:-KPokúsim sa niečo takéto vytvoriť,ale určite to nebude tak krásne vyzerať:-//Ukladám;-)

Karamel je super všude :-p:yes:
...jinak teda - na "fofrovku ke snídani" dooost dobrý :yes::yes:

Pěkné, mne to trvá déle, toto, prima foto:-K:-K:yes::yes:

chocolate:já ten krém už měla na mrazáku, takže fakt forovka:-8 ty zlatá svatbo:-D

Toto pečeš jako fofrbuchtu????To by pro mě byl mega výkon ke zlaté svatbě:-D.+1

Tématické fráze:
luxus řez, zamrazení máslového krému, vitacitový zákusek, vlhčení korpusů, kardinálovy řezy recept, řezy s máslový krém, řez, zamrazeni krém, zamrazení šlehačky, vlhčený korpus, zamrazeni kremu, krém do mrazáku, vlhceni dortu, vlhčení korpusu dortu, máslový krém nezdrcnul, krém z topingu, jak udělat krém aby se mi nezdrcnul, pudinkové řezy s oky, dorty podkova k zlaté svatbě, korpus na řezy

Suroviny:
vejce, cukr krupice, olej, mouka polohrubá, prášek do pečiva, smetana ke šlehání, cukr krupice, máslo, pudinkový prášek, mléko, cukr krupice, cukr moučkový, čokoláda

Přidat fotografie receptu