Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí stehenní plátky s cuketou a paprikou

Krůtí maso je označováno jako dietní, je téměř bez tuku a plné vitamínů. Vyzkoušejte dušená krůtí stehna, okořeněná čerstvými bylinkami a česnekem, dušená spolu s cuketou a paprikou. Podávejte s bramborami, rýží nebo čerstvým pečivem.

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 287 kJ /
1 025 kcal
Bílkoviny118,22 g
Tuky48,80 g
Vláknina7,83 g
Cholesterol 240 mg
Sodík 546 mg
Sůl1,51 g
Sacharidy26,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krůtí stehna vykostíme, osolíme, posypeme kořením a solamylem a opečeme na oleji dozlatova. Krok 2: Podlijeme a dusíme skoro doměkka. Krok 3: Pak přidáme na silnější hranolky nakrájenou cuketu a papriku, nasekaný česnek, mátu se šalvějí a zastříkneme worcesterem. Krok 4: Dáme péct do trouby ještě min. na 20 minut.

TIP: Jak poznat mladé cukety

Zveřejněno 8. 6. 2011

Poznámka autorky 1974andrea

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí stehenní plátky s cuketou a paprikou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GwML

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí stehenní plátky s cuketou a paprikou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GwML

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (12)

Ňam :-) vyzkoušeno :-) v oblíbených :-)

Díky za inspiraci! Měl jsem plátky krůtího stehna v lednici a nevěděl "co s tím", tak jsem zagooglil a mezi mnohými nalezl tento návod, který nejvíc podráždil moji chuťovou představivost. Taky jsem měl náhodou i cuketku, papričku a solamil, ale tím má vybavenost končila:)) Navíc jsem nechtěl použít troubu, tak jsem zbytek zimprovizoval: z masa jsem udělal pásky cca 1x2x15 cm, obalil je pořádně ve směsi Solamil+směs Paela+sůl, ve velké smaltované litinové pánvi orestoval dozlatova (arašídový+slunečnicový olej), trošku podlil H2O, přidal nakrájenou papriku, cuketu, přikryl těsnou poklicí a nechal mírně pobublávat asi 20 min (po 10 min kontrola a odškrab přichyceného ze dna), pak ještě 20 min bez otevření nechal dojít. Příloha: rýže. Snědl jsem toho asi 5x tolik, co je na talíři na fotce - jídlo lehké a chuť tak vynikající, že se musím podělit. Zvlášť ty trochu ze dna připečené kousky, ty byly... Vzhledem k nasládlým chutím praženého solamylu jsem postrádal chuť cibulky, kterou příště během restování přidám. Taky by se to chuťově dobře mohlo pojit s medem. Máta ani drcený česnek mi s tímhle nepřipadá kompatibilní, mj. česnekem by se to stalo těžkým na žlučník. Možná jsem se s tou kořenící směsí Paela ale dostal do jiné chuťové oblasti než je zamýšlený originální návod. Ještě jsem se u koření rozhodoval mezi čínskou směsí "pět koření (pět chutí)", ale to voní moc přesladce, mě to hned evokovalo "medová křídla".

1974andrea::-D:-D:yes:

Simona Kucerova:Teda Simčo, tos mě dostala:-O, já myslela, žes ten odkaz nečetla:-D. Super fotečky a jsem ráda, že sis pochutnala. Díky:-K

Andrejko,tak na Tvoje doporučení jsem zvolila tyto plátky udělat si k večeři;-)Dělala jsem z kuřecího masa a nemělo to chybičku:-ppřidávám fotečky a bodík:-p:yes:díky:-K

:-p+7:yes:

:-p - přímo se nabízí k ochutnání:yes: - ráda vyzkouším, ale bez máty - nemám jí v jídle ráda, ale to je můj problém ;-)

Krásný recept i fotky :yes:

Andreo, tak to se mi líbí a dokonce to má šťávičku a tu my téměř u všech jídel rádi;-) Dávám ti ráda 4.bod:yes:

celkem mě to oslovilo. Jednoduchost, krása, chuť. Milé, příjemné...;-) láká mě to.

:-Ksamé dobroty:yes::yes:+2

No páni! Je až neskutečné, jak mě tento recept dnes oslovil :-) Přímo mi tyká :-D Posílám bodíka a zítra se doma maj nač těšit! Zítra proto, že dnes vaří manža :-)

Tématické fráze:
krůtí stehenní plátek, krútí stehenní plátek recept, kruti stehenni maso recept, kruti stehenní maso recepty, krůtí stehenní plátek recepty, recept na kruti stehenni platek, krůtí stehenní maso, krutí stehenní maso -recepty, krůtí stehení plátek, krůtí s cuketou, stehenni kruti maso recepty, recepty kruti stehenni platek, krůtí plátky, recept krůtí stehenní steaky, krůtí plátky recept, kruti stehenní steak, krutí plátek recept, krutí plátek, recept krůtí stehenní platek, krůtí stehenní plátek - recepty

Suroviny:
stehno krůtí, cuketa, paprika čerstvá červená, šalvěj, máta, česnek, solamyl, omáčka worcesterová, sůl, kmín celý, olej

Přidat fotografie receptu