Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí kebaby

Šťavnaté kousky krůtího masa, marinované v aromatické směsi bylinek a koření, jsou grilovány do zlatova a nabízejí lehkou a chutnou alternativu k tradičním grilovaným pokrmům. Ideální pro rodinné oslavy či přátelská setkání, krůtí kebaby přinesou na váš stůl svěží a zdravou chuť.

Hodnocení receptu je 5,0 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby odležení masové směsi

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby odležení masové směsi)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 182 kJ /
999 kcal
Bílkoviny79,92 g
Tuky44,14 g
Vláknina32,80 g
Cholesterol 379 mg
Sodík 383 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy63,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny ingredience smícháme dohromady a necháme zhruba hodinku v chladu odležet. Krok 2: Pak vytvoříme 9 placiček, které po třech kusech napíchneme vždy na dvě špejle. Kebaby buď grilujeme nebo je připravíme v troubě. Použila jsem grilovací pánvičku, slabě potřenou olejem. Dobře se používá olej ve spreji. Krok 3: Vhodnou přílohou je zeleninový salát a předvařené nakrájené brambory, lehce posypané hrubozrnnou solí a dodělané taktéž na grilovací pánvi.

TIP: Oblíbené zeleninové saláty

Zveřejněno 8. 6. 2011

Poznámka autorky Merylas

Maso je možno místo mletí připravit i v sekáčku potravin.

Recept mám vystřižený z nějakého časopisu, už nevím z jakého, je mírně poupravený. A doporučuje se podávat s rýží a pečeným česnekem.

Někomu třeba může vadit v tomto jídle chuť máty, tak si z ní udělá Mochito a do kebabů přidá jiné bylinky. Já chtěla vyzkoušet podle předpisu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí kebaby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OJ8Y

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí kebaby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OJ8Y

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (47)

Pacesko: Recept jsem převzala z časopisu včetně názvu. :-K

No, já nevím...kebab a mleté maso...
Kebab se dělá s ořezáváného masa, ne z mletého. Mleté můžete použít na hamburger...
Kebab je turecké jídlo ja je de facto stejné ako řeckej gyros. Jenom pravej kebab je z kozího masa a gyros z jehněčho. A ani ten se nedělá z mletého masa!
Tenhle recept jsou jenom grilované placičky z mletého masa. Kolem kebabu to ani nešlo...

Marie Svarcova: Maruško, děkuji. :-K

:-)<3:yes::yes: moc pěkný recept a nádherné foto :-K

Jen jsem vynechala skořici (nemám ji ráda) a udělala jsem to jako normální karbanátky :-8 Ale chutnalo nám velmi, konečně dobré uplatnění na krůtí mleté, které jeho chuť jen doplní ale nepřerazí :-)

:-p:yes: moc pěkné:-K

Recept je výbornej:yes::yes::yes:
(A ke zbytkovejm receptům - jak někdo napíše v Poznámce, že našel v lednici zbytek ---- a potřebuje ho spotřebovat, proto "vymyslel" tento recept, zdrhám pryč.:-D Todleto recept totiž není. - Můj názor;-) )

Recept si ukladam, vypada skvele :-K, urcite vyzkousim. Ostatne jako vsechny recepty od Merylas :-). Zbytkove recepty take nemam rada, kdyz chci uvarit kvalitni jidlo, nestaci zbytky z lednice, potrebuji cerstve suroviny a nakupuji tak, aby zbytky nebyly ;-). Mam proste rada cerstve a ke komentari " no coment": Neni pravda, ze se novacci neprosadi. Sama jsem novacek a recepty jsem mela hodnoceny kladne, jsou tu prima lidi. Pouze se snazim pridavat neco noveho, co tu jeste neni . Nedivim se, ze nikdo neboduje recept, co je tu uz 10krat........;-):-K.

Jana Remkova: Já jsem si přečetla pečlivě komentáře, ale nikde jsem nenarazila na "zbytky z ledničky nebrat". Pouze holky reagovaly na "zbytkové recepty":-K

Jana Remkova: :-O Evidentně jsi to nepochopila, jak to bylo myšleno, ale už se mi to nechce znovu rozebírat. Já jsem jen reagovala na příspěvek No coment (neregistrovaný/á), když už je u mého receptu.

Proboha Jani, vždyť tu nikdo neříká, že zbytky vůbec nemá a nebo je vyhazuje...:-O Jen jídla, která ze zbytků třeba vzniknou, nepředkládá jako nový recept (pokud se nemýlím, tak ani ty to neděláš).
Osobně se snažím hospodařit tak, abych zbytky neměla, ale to ať dělá každý, jak chce a jak si může dovolit. Co z potravin nepotřebujeme, to zkrátka nekupuju a jídelníček plánuju dopředu. Naučila jsem se to od mámy, protože nazbyt nebylo.

Zajímavé postřehy..;-) zbytky z ledničky nebrat..taky názor. Určitě máme všichni lednice plné pouze čerstvých surovin, upečené maso, které jsme nedojedli vyhodíme, nakrojenou papriku vyhodíme, pomazánkové máslo vyhodíme, protože jsme ho hned nesnědli. Co naplat, ještě je nám všem třeba ubrat peněz.
Merylas, omlouvám se, tvůj recept je perfektní a plus jsem ti dala mezi prvníma.;-)

Merylas:Patricie aj Eliza to povedali pekne.
No a k tým zbytkovým receptom - ani ja nemávam zbytky v chladničke. Ani ja nebudem variť jedlo z jednej reďkovky, kúska papriky, lyžice včerajšej ryže, 2 cm lovečáku a 3 deka Nivy. Napriek tomu, že to môže byť chutné, pochybujem, že by som tým niekoho inšpirovala. Niektorí užívatelia recepty tohto typu pridávajú - jednoducho sa chcú s nimi podeliť.
A recepty od Merylas sú ďaleko vyšší level. Aspoň podľa mňa.

magdalenka: Máš pravdu, že se vždy nejvíce dávají body ihned po vložení receptu. Kdysi tady nebylo tolik uživatelů, tak recepty přidané v začátcích Topek tolik kladných hodnocení nemají a jsou přitom super. Nyní se třeba objeví v náhodných receptech, nebo v podobných, nebo na ně někdo upozorní komentářem nebo přidanou fotkou.
A recepty nováčků jsou opravdu většinou takové, které už tady jsou a proto nezaujmou. Neříkám ale, že vždy;-)

Eliza: Všimla jsem si, že patříš mezi Ty, kteří vaří podle receptů bez fotek a tyto pak přidají. Je to :yes: a recept je pak kompletní a zajímavý;-)
Co se týká těch "zbytkových" receptů, tak pro mě osobně moc velkým přínosem nejsou, protože kdybych je chtěla vyzkoušet, tak prostě nemám v lednici stejné "zbytky". A nakoupit všechny ingredience a použít z nich jen třeba nepatrnou část se mi zdá nehospodárné a zase mi vzniknou další "zbytky". A jinak se :-8, vařím ráda, snažím se ať jídlo chutná a na talíři nějak vypadá, ale pořád tvrdím, že vařím tak nějak obyčejně a lidově. Nevím, jak to jinak napsat:-8

Patricie: :-8:-8:-8 Pokud se některé mé recepty líbí a najdou využití, tak mě to opravdu těší:-K

Merylas:Milá Maruško. Nejsi vyvolená, ale jsi oblíbená:-D.Oblíbené jsou i tvoje recepty a povedené fotky.:-D
Tvoje recepty nezklamou:yes:

Tématické fráze:
kebab, jak se dělá kebab, z čeho je kebab, jak připravit kebab, z čeho se dělá kebab, jak naložit maso na kebab, kebab z krůtího masa, kebab recept, kebaby, jak zpracovat krůtí mleté maso, jak naložit kebab, recept na kebab, krůtí maso recept, dietní kebab, krůtí recepty, z jakeho masa se dela kebab, recepty na kebab, recept kebab, jídlo kebab, z jakeho masa se dela kebab

Suroviny:
maso krůtí mleté, cibule, česnek, koření oregáno, máta, šťáva citronová, olej olivový, skořice mletá, vejce, sůl, strouhanka, olej

Přidat fotografie receptu