Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí kebaby

Šťavnaté kousky krůtího masa, marinované v aromatické směsi bylinek a koření, jsou grilovány do zlatova a nabízejí lehkou a chutnou alternativu k tradičním grilovaným pokrmům. Ideální pro rodinné oslavy či přátelská setkání, krůtí kebaby přinesou na váš stůl svěží a zdravou chuť.

Hodnocení receptu je 5,0 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby odležení masové směsi

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby odležení masové směsi)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 182 kJ /
999 kcal
Bílkoviny79,92 g
Tuky44,14 g
Vláknina32,80 g
Cholesterol 379 mg
Sodík 383 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy63,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny ingredience smícháme dohromady a necháme zhruba hodinku v chladu odležet. Krok 2: Pak vytvoříme 9 placiček, které po třech kusech napíchneme vždy na dvě špejle. Kebaby buď grilujeme nebo je připravíme v troubě. Použila jsem grilovací pánvičku, slabě potřenou olejem. Dobře se používá olej ve spreji. Krok 3: Vhodnou přílohou je zeleninový salát a předvařené nakrájené brambory, lehce posypané hrubozrnnou solí a dodělané taktéž na grilovací pánvi.

TIP: Oblíbené zeleninové saláty

Zveřejněno 8. 6. 2011

Poznámka autorky Merylas

Maso je možno místo mletí připravit i v sekáčku potravin.

Recept mám vystřižený z nějakého časopisu, už nevím z jakého, je mírně poupravený. A doporučuje se podávat s rýží a pečeným česnekem.

Někomu třeba může vadit v tomto jídle chuť máty, tak si z ní udělá Mochito a do kebabů přidá jiné bylinky. Já chtěla vyzkoušet podle předpisu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí kebaby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OJ8Y

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí kebaby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OJ8Y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (47)

Pacesko: Recept jsem převzala z časopisu včetně názvu. :-K

No, já nevím...kebab a mleté maso...
Kebab se dělá s ořezáváného masa, ne z mletého. Mleté můžete použít na hamburger...
Kebab je turecké jídlo ja je de facto stejné ako řeckej gyros. Jenom pravej kebab je z kozího masa a gyros z jehněčho. A ani ten se nedělá z mletého masa!
Tenhle recept jsou jenom grilované placičky z mletého masa. Kolem kebabu to ani nešlo...

Marie Svarcova: Maruško, děkuji. :-K

:-)<3:yes::yes: moc pěkný recept a nádherné foto :-K

Jen jsem vynechala skořici (nemám ji ráda) a udělala jsem to jako normální karbanátky :-8 Ale chutnalo nám velmi, konečně dobré uplatnění na krůtí mleté, které jeho chuť jen doplní ale nepřerazí :-)

:-p:yes: moc pěkné:-K

Recept je výbornej:yes::yes::yes:
(A ke zbytkovejm receptům - jak někdo napíše v Poznámce, že našel v lednici zbytek ---- a potřebuje ho spotřebovat, proto "vymyslel" tento recept, zdrhám pryč.:-D Todleto recept totiž není. - Můj názor;-) )

Recept si ukladam, vypada skvele :-K, urcite vyzkousim. Ostatne jako vsechny recepty od Merylas :-). Zbytkove recepty take nemam rada, kdyz chci uvarit kvalitni jidlo, nestaci zbytky z lednice, potrebuji cerstve suroviny a nakupuji tak, aby zbytky nebyly ;-). Mam proste rada cerstve a ke komentari " no coment": Neni pravda, ze se novacci neprosadi. Sama jsem novacek a recepty jsem mela hodnoceny kladne, jsou tu prima lidi. Pouze se snazim pridavat neco noveho, co tu jeste neni . Nedivim se, ze nikdo neboduje recept, co je tu uz 10krat........;-):-K.

Jana Remkova: Já jsem si přečetla pečlivě komentáře, ale nikde jsem nenarazila na "zbytky z ledničky nebrat". Pouze holky reagovaly na "zbytkové recepty":-K

Jana Remkova: :-O Evidentně jsi to nepochopila, jak to bylo myšleno, ale už se mi to nechce znovu rozebírat. Já jsem jen reagovala na příspěvek No coment (neregistrovaný/á), když už je u mého receptu.

Proboha Jani, vždyť tu nikdo neříká, že zbytky vůbec nemá a nebo je vyhazuje...:-O Jen jídla, která ze zbytků třeba vzniknou, nepředkládá jako nový recept (pokud se nemýlím, tak ani ty to neděláš).
Osobně se snažím hospodařit tak, abych zbytky neměla, ale to ať dělá každý, jak chce a jak si může dovolit. Co z potravin nepotřebujeme, to zkrátka nekupuju a jídelníček plánuju dopředu. Naučila jsem se to od mámy, protože nazbyt nebylo.

Zajímavé postřehy..;-) zbytky z ledničky nebrat..taky názor. Určitě máme všichni lednice plné pouze čerstvých surovin, upečené maso, které jsme nedojedli vyhodíme, nakrojenou papriku vyhodíme, pomazánkové máslo vyhodíme, protože jsme ho hned nesnědli. Co naplat, ještě je nám všem třeba ubrat peněz.
Merylas, omlouvám se, tvůj recept je perfektní a plus jsem ti dala mezi prvníma.;-)

Merylas:Patricie aj Eliza to povedali pekne.
No a k tým zbytkovým receptom - ani ja nemávam zbytky v chladničke. Ani ja nebudem variť jedlo z jednej reďkovky, kúska papriky, lyžice včerajšej ryže, 2 cm lovečáku a 3 deka Nivy. Napriek tomu, že to môže byť chutné, pochybujem, že by som tým niekoho inšpirovala. Niektorí užívatelia recepty tohto typu pridávajú - jednoducho sa chcú s nimi podeliť.
A recepty od Merylas sú ďaleko vyšší level. Aspoň podľa mňa.

magdalenka: Máš pravdu, že se vždy nejvíce dávají body ihned po vložení receptu. Kdysi tady nebylo tolik uživatelů, tak recepty přidané v začátcích Topek tolik kladných hodnocení nemají a jsou přitom super. Nyní se třeba objeví v náhodných receptech, nebo v podobných, nebo na ně někdo upozorní komentářem nebo přidanou fotkou.
A recepty nováčků jsou opravdu většinou takové, které už tady jsou a proto nezaujmou. Neříkám ale, že vždy;-)

Eliza: Všimla jsem si, že patříš mezi Ty, kteří vaří podle receptů bez fotek a tyto pak přidají. Je to :yes: a recept je pak kompletní a zajímavý;-)
Co se týká těch "zbytkových" receptů, tak pro mě osobně moc velkým přínosem nejsou, protože kdybych je chtěla vyzkoušet, tak prostě nemám v lednici stejné "zbytky". A nakoupit všechny ingredience a použít z nich jen třeba nepatrnou část se mi zdá nehospodárné a zase mi vzniknou další "zbytky". A jinak se :-8, vařím ráda, snažím se ať jídlo chutná a na talíři nějak vypadá, ale pořád tvrdím, že vařím tak nějak obyčejně a lidově. Nevím, jak to jinak napsat:-8

Patricie: :-8:-8:-8 Pokud se některé mé recepty líbí a najdou využití, tak mě to opravdu těší:-K

Merylas:Milá Maruško. Nejsi vyvolená, ale jsi oblíbená:-D.Oblíbené jsou i tvoje recepty a povedené fotky.:-D
Tvoje recepty nezklamou:yes:

Maruško, konečně někdo veřejně řekl, že nepokládá za nový recept něco, co vzniklo "když třeba potřebuju zpracovat různé zbytky uzenin, sýrů atd z lednice". Takové recepty-nerecepty mě osobně vytáčejí, protože využívají zbytky, které se v jiné domácnosti pochopitelně nevyskytují a "koupit" je nelze. Bylo mi tu za můj názor - co recept je a co není, dost nadáno, takže jsem v podstatě odvážná, že se na toto téma opět vyjadřuju... Zkrátka recept není spotřeba zbytků, považuji to za neúctu ke čtenářům...
Za sebe musím říct, že je tu řada receptů, které jsou velice dobré a průběžně je realizuji a fotím, pokud nemají obrazovou dokumentaci. Ale většinou se nejedná o nějaké novinky a nápady, takže se nikdo nemůže divit, že nemají komentáře...

No a zcela na závěr - NO COMENT - zrovna v případě této autorky jde o natolik ověřené a kvalitní recepty, že bych si je sama nedovolila srovnávat...;-)

No a Maruško, pro krásný recept bod i ode mě.:-K

Merylas:Maruška a ešte k hodnoteniu by som dodala, že sa akosi viac hodnotia nové recepty - čerstvo pridané, pretože sú "na očiach". Je to asi normálne, že staršie zapadajú prachom, aj keď sú skvelé, kým sa znovu nevytiahnu na svetlo, alebo nevyskočia v náhodných.
Novopríchodzí neviem, či majú smolu - často nabiehajú s "opakovačkami", chronicky známymi receptmi, ktoré tu sú x-krát. (buchty orgazmus, so zakysanou smetanou, bublaniny, prešívaná deka, hrnkové buchty a perníky, hrk-hrk buchty, mäso zapekané so šľahačkou, mäso naložené v jogurte a potom vysmažené, tzv. čínske mäso - placičky - solamyl, vajce a pod.) Asi sú potom sklamaní, že ich recepty, pridané v dobrej viere, že zaujmú, neočarili...

no coment : Jasně, každý má právo napsat svůj názor, s tím souhlasím;-) Teď budu mluvit za sebe - nevím podle čeho a jak hodnotí ostatní uživatelé. Já hodnotím hned, když recept znám nebo mám představu o výsledné chuti a souhlasím s postupem přípravy, nebo pak hodnotím až po vyzkoušení a v obou případech je mi celkem jedno, od koho recept je. Jestli od dlouhodobých uživatelů nebo nováčků. Včera jsem třeba dala bodík ihned k svatebnímu pečení, protože se mi cukroví líbilo a je to v kategorii Zdobení bez receptu jen pro inspiraci.
Nevím, kdo je tady vyvolený a kdo není, já se považuji za běžnou uživatelku, vaření mě baví a snažím se tady přidávat to, co tady třeba ještě není. Snažím se důkladně vyhledávat. Nevkládám tady své výtvory, když třeba potřebuju zpracovat různé zbytky uzenin, sýrů atd z lednice. Máš pravdu, že je tady spousta receptů, nevím, proč zrovna tento tak zaujal. Mně se líbil, taky se mi líbí ty placičky na 2 špejlích a vím, že tady to ještě není. Dobře se to griluje nebo opéká a je to takové jídlo na léto. Je těžké říct a zhodnotit, který recept je lepší. Myslím, že pro každého je "lepší" něco jiného. Někdo má rád ryby, někdo zeleninu, někdo minutkovou přípravu . Každý si tady má možnost vybrat a najít to správné jídlo pro sebe a svou rodinu. Někdy se potřebuje nějaká rychlovka, někdy něco svátečního. Neřekla bych, že nově příchozí mají smůlu. Většinou ale vkládají recepty, které tady už jsou vícekrát, nebo tady taky dávají recepty děti a podle toho taky vypadají. Ale přijdou tady i takoví, kteří ihned od začátku zaujmou tím, co vykouzlí na talíři. Každý se může zaregistrovat a nabídnout své recepty ostatním a zase pro svou potřebu využívat recepty druhých uživatelů. Já to tak beru;-):-)

no coment : veškeré hodnocení je ryze subjektivní, každý má jiné kritérium;-) Všichni nově příchozí mají stejnou šanci, zvláště, pokud přijdou s něčím zajímavým, neotřelým, ale hlavně chutným. Je jasné, že recept, který už tu je víckrát, pochválí jen málo lidí. Je přece ta demokracie, ne? Prosadí se ti dobří :-)):yes:

no coment : Proto tu jsou náhodné recepty, protože opravdu nikdo nemá čas a sílu denně sedět u nových receptů. V těch náhodných se opravdu najdou opomenuté perly,jenže když jste na dovolené, nemocný atd... nemáte ani šanci všechno hned ten den ohodnotit, takže trochu pokory a smířlivosti ano? ;-);-)
Uveďte i konkrétní případ a třeba fakt objevíme něco, co se přehlédlo ;-) - o tvůj recept asi nejde,když nejsi registr.... takže???

no coment 10. 6. 2011 15:15
nic proti nikomu určitě je to výborné ale určitě si někdo všim že hodnocení se tady dostává podle nevím čeho je tady spousta receptů a je jich tu 19000 daleko lepších ale nikdo si jich nevšimne anebo jen tak.Myslete si co chcete každý máme právo na názor.Je přece ta demokracie ne?Je tady tak 30 +- vyvolených a to je stále dokola :-// ti co příjdou nový a nejsou tu 100 let tak mají smůlu :-*

Ještě jednou všem děkuji:-K
Iljusa: :-D Třeba si ještě mátu oblíbíš, nikdy neříkej - nikdy.
Hanka B.: Maris už odpověděla a souhlasím;-) Pokud se přidá trochu Solamylu, tak není třeba ani vajíčko. Dělávám tak rolády z mletého masa, dávám jen Solamyl a trochu mléka, aby byla dobrá konzistence, nechám vychladit. Vejce nedávám v tomto případě vůbec.

:-Opěkný a určitě dobrý:-p:-p+20

No Maruško, to je paráda :yes::yes:+

Maris, děkuju. Máš pravdu. Solamyl- bramborový škrob je dobrý.:yes: Nemá tolik KJ jako strouhanka a stačí ho málo. :yes: :-))

Hanka B.: Hanko, maso by mělo být namleté co nejjemněji, hodně ho propracuj / nejlépe to jde rukou :-))/ a já přidávám, když se mi zdá moc řídké, trošku Solamylu, to ale nevím, jestli je dietní, ale kebaby krásně drží.:-)

Hanka B. 9. 6. 2011 14:56
Musí se do mletého krůtího masa přidávat strouhanka? Bude maso držet pohromadě i bez strouhanky? Držím totiž nízkokalorickou dietu. Co nejméně tuků a sacharidů.

Recept se mi moc líbí:-p+16:yes:a na talíři to vypadá krásně:-K
Ilujsa-:-D:-D:-Dnedalo se nezasmát nad komentářem:"plivnul mentolovou žvýkačku do skleničky!":-D:-Dtaky mi mentol nedělá moc dobře:-D

:-p:-p:yes::yes:

1974andrea: Dobrá, přemluvila jsi mne ;-) Přinejhorším to podstrčím někomu z rodiny :-D;-)

Tématické fráze:
kebab, jak se dělá kebab, z čeho je kebab, jak připravit kebab, z čeho se dělá kebab, jak naložit maso na kebab, kebab z krůtího masa, kebab recept, kebaby, jak zpracovat krůtí mleté maso, jak naložit kebab, recept na kebab, krůtí maso recept, dietní kebab, krůtí recepty, z jakeho masa se dela kebab, recepty na kebab, recept kebab, jídlo kebab, z jakeho masa se dela kebab

Suroviny:
maso krůtí mleté, cibule, česnek, koření oregáno, máta, šťáva citronová, olej olivový, skořice mletá, vejce, sůl, strouhanka, olej

Přidat fotografie receptu