Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uherské zelí

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pbarva pbarva

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 853 kJ /
2 833 kcal
Bílkoviny152,01 g
Tuky203,94 g
Vláknina33,85 g
Cholesterol 1,62 g
Sodík 8,44 g
Sůl20,75 g
Sacharidy82,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zelí povaříme s kmínem a důkladně ho vycedíme. Krok 2: Do kastrolu si dáme trochu oleje, dáme nakrájenou slaninu, osmahneme dozlatova drobně nakrájenou cibuli a vše vmícháme do zelí. Krok 3: Mleté maso osolíme, opepříme, vmícháme do něj 2 vejce a mouku a promícháme. Krok 4: Lehce vymazaný a strouhankou vysypaný pekáč pak naplníme polovinou zelí, na něj navrstvíme směs z mletého masa a na něj zbylou vrstvu zelí a v předehřáté troubě zapékáme asi 25 minut. Krok 5: Zbylá 3 vejce rozšleháme s mlékem a paprikou a po dokončení pečící doby zalijeme zelí v pekáči a dopečeme ještě 5 minut.

Zveřejněno 9. 6. 2011

Poznámka autora pbarva

Tento recept jsem dostal mailem, tak jsem ho zrealizoval a moc jsme si pochutnali.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uherské zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2GW1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uherské zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2GW1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

:-p+6:yes:Líbí;-)

1974andrea:sodovka píše: zelí, rýže, maso.;-)

Sodovka:Teda místo zelí rýži,chápu to dobře? Ale to už je zase úplně jiný receptík.

Doporučuji vrstvy překládat s uvařenou rýži = zelí, rýže, maso. To je pak mňamka. :-p :-))

Super zítra vyzkouším,vyškrábla jsem zbytky zelí ze soudku a mlété i slaninu jsem dneska koupila. Dám vědět,jak mi to chutnalo,ale myslím,že kombinace surovin nezklame:-p:-)):yes:

Něco podobného jsem kdysi jedla a bylo to výborné :-p +:yes:

Tenhle recept se mě moc líbí, určitě ho brzy vyzkouším.

hmmmm :-* zééélíí :-p mňááám. to můžu na všechny způsoby:-p:yes::yes:

Pěkné fotky, takhle zapečené zelí by mi určitě chutnalo :yes::-K.

Tématické fráze:
co ze zbytkem červeného zelí, co se zbytkem červeného zelí, vietnamské recepty top recepty, zelí recept, zapékané uherské zelí, uherské recepty, babicovy dobroty recepty kološvarské zelí, uherske zeli s mletým masem, co se zbytkem zeli, co se zbytky zelí, babicovy recepty zapékané mleté maso se zelím, babicovy zelí, kolosvarske zeli babicovy dobroty, kure na uherskem zeli, dokončení zelí při vaření, uherská mouka

Suroviny:
zelí kysané, maso mleté, sůl, pepř, kmín mletý, olej, paprika sušená sladká, mouka hladká, vejce, mléko, cibule, slanina anglická, strouhanka

Přidat fotografie receptu