Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Znojemská omáčka s těstovinami

Dostali jste chuť na českou klasiku? Máme pro vás recept na známou znojemskou omáčku, kterou si můžete připravit z hovězího nebo vepřového masa. Toto je asi jediné jídlo, kde i teplá kyselá okurka chutná všem.

Hodnocení receptu je 5,0 (66×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pelda

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 90 min

100 min (10 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 254 kJ /
539 kcal
Bílkoviny112,48 g
Tuky6,67 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 235 mg
Sodík 241 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Maso pokrájíme na kostky. Sterilované okurky pokrajíme. Krok 2: Na sádle zpěníme cibulku a pak přidáme maso. Zaprášíme mletou paprikou a orestujeme. Krok 3: Nakonec přidáme pokrájené okurky a zalijeme trochou vody. Dusíme, postupně přidáváme vodu. Krok 4: Nakonec přidáme prolisovaný česnek a omáčku osolíme a opepříme. Krok 5: Zahustíme záklechtkou z vody a hladké mouky, provaříme zhruba 20 minut. Podáváme s těstovinami, které jsme uvařili dle návodu.

TIP: Jak napravit omáčku?

Zveřejněno 15. 7. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Znojemská omáčka s těstovinami

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8DG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Znojemská omáčka s těstovinami

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8DG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (43)

:no:

naše oblíbená-děkuji za recept.

Unora: Pokud mohu odpovědět za sebe,tak já něco podobného dělám bez problémů z kuřecích stehenních řízků;-)

muzu dat i kureci? nemame radi cervene maso

Super :yes: pridala jsem dle komentaru horcici(na veliky hrnec 2 lzice) a jeste masox. Bylo to uplne nejvic mnamozni :-D priste zopakuji :-p Dekuji za recept :-K

Výborné. Dělala jsem poprvé a povedla se mi na jedničku :)

Tak, dělám znojemskou poprvé. Masíčko už je skoro měkké, okurky jsem dala až později, také si myslím, že by se rozvařily, vzhledem k tomu, že jsem použila hovězí plec, a maso dělám přes dvě hoďky.
Přidala jsem trošku hořčice díky vašim radám, česnek a budu zahušťovat. Tak jse zvědavá jak to dopadne, podám s kolínkama.
Dám vědět jak chutnalo :-8

Maso je v hrnci...už se to dusí...tak uvidíme ... Opět něco co dělám poprvé..... :-)

Vyzkouseno a nebylo to vubec spatne. Diky za inspiracku:yes:

Pavel: Já bych použila kližku. ;-)

Dobrý den, prosím Vás můžete mi někdo poradit jaké konkrétní maso bych měl použít? Děkuji

Veronika.Hrozna: mrkni, jakou máš vybranou Kategorii??? Možná máš takovou, kterou nemáš obsazenu žádným receptem.
Zadej Všechny a měly by se objevit....

Veronika.Hrozna: u mně je všechno v pořádku

Nemohu se dostat oblíbeným a ani k mým receptum seznam zmizel
?????????:-// Zontrolujte si své i oblíbené !

žádná UHO,výborná omáčka,bodík letí :yes:

Tématické fráze:
znojemska, recept na znojemskou omáčku, omáčka na těstoviny, hovezi znojemská omáčka, znojemska recept, rychlé omáčky z vepřového, omáčky na těstoviny, recepty znojemská, recept znojemská, hovězí omáčka s těstovinami, nejlepsi recept na znojemskou omacku, nejlepsi recept na znojemskou omacku, rychlá znojemská, recepty na znojemskou omacku, rychla omacka z veproveho, znojemská hovězí omáčka, houbová omáčka s těstovinami, znojemnská omáčka, veprova omacka s testovinami, hříbková omáčka pohlreich

Suroviny:
cibule, okurky sterilované, paprika sušená sladká, česnek, maso hovězí, sůl, pepř mletý, voda, mouka hladká, tuk na smažení, těstoviny

Přidat fotografie receptu