Třešňový dort s tvarohovo - smetanovým krémem
Třešňový dort s tvarohovo-smetanovým krémem je luxusní dezert, který spojuje svěžest třešní s jemností tvarohu a smetany. Tento dort nabízí dokonalý soulad mezi sladkokyselými třešněmi a krémovou náplní, která je lehká a zároveň bohatá na chuť.
Suroviny pro 1 kus
1 dort / 10 - 12 porcí
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 446 kJ / 3 692 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 102,73 g |
Tuky | 173,28 g |
Vláknina | 33,00 g |
Cholesterol | 1,13 g |
Sodík | 938 mg |
Sůl | 2,17 g |
Sacharidy | 414,74 g |
Postup přípravy
Hotový korpus necháme vychladnout. Krok 4: Krém: Pudink Olé si rozšleháme ve 150 ml mléka. Smetanu ušleháme do tuha se ztužovačem, rozmíchaným s trochou moučkového cukru. Část šlehačky můžeme dát stranou na ozdobu dortu. Čokoládu nastrouháme na hrubém struhadle. Krok 5: Máslo pokojové teploty dáme do mísy, přidáme cukry a šleháme do pěny. Pak přidáme po částech tvaroh, pudink Olé a dobře rozšleháme. Nakonec pomalu vmícháme ušlehanou smetanu a nastrouhanou čokoládu. Krém dáme do chladničky. Krok 6: Třešňová směs: Třešně nožem rozpůlíme, vypeckujeme a dáme do kastrolku. Přidáme vanilkový cukr, vodu, citronovou šťávu, cukr dle chuti a pomalu vše ohříváme k bodu varu. Poté přidáme solamyl a želatinu rozmíchané v trošce vody. Necháme pár minut přejít pomalým varem, přidáme třešňový likér a směs dáme vychladnout. Krok 7: Vychladlý korpus prokrojíme, pokapeme směsí mléka a třešňového likéru a potřeme silnější vrstvou krému. Na krém dáme třetinu třešňové směsi a přiklopíme zbylým korpusem. Horní korpus také pokapeme ochuceným mlékem a pomažeme krémem - část krému nám musí zbýt na ozdobu. Krémem potřeme i boky korpusu. Krok 8: Ze zbylého krému uděláme na horním okraji korpusu ozdobný lem (aby nám třešňová směs nestékala). Zbylé třešně opatrně poklademe na vršek korpusu - třešňová směs by neměla být úplně studená (ztuhlá). Dort uložíme do chladna.
Zveřejněno 15. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Třešňový dort s tvarohovo - smetanovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1VYP
Moje poznámka
Třešňový dort s tvarohovo - smetanovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1VYP
Nejnovější recepty
Zapečená kedlubna s vejci a sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 7 hodinami
Makovec s tvarohem bez mouky (vhodný pro diabetiky)
Přidáno před 8 hodinami
Jarní mls s čokoládou
Přidáno před 10 hodinami
Hrnkový beránek
Přidáno před 13 hodinami
Velikonoční cupcakes II
Přidáno před 17 hodinami
Těstovinový salát s lososem a olivami
Přidáno 11. 4. 2025 17:43
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché sýrové těstoviny vařené v mléce
Kukykuk před 4 hodinami
Rychlé a křehoučké taštičky
Styliane před 4 hodinami
Šunkofleky
hortenzie před 5 hodinami
Pomazánka z krabích tyčinek s celerem
Radka61 před 6 hodinami
Bramborový gulášek
jukub před 6 hodinami
Rychlé langoše
Martas_ před 7 hodinami
Hospodský zelný salát
milede před 8 hodinami
Chlupaté knedlíky (klouzáky)
libusekubinova54 před 8 hodinami
Extra rychlé lívance
vikinka09 před 10 hodinami
Strouhané řezy s jablky
Lenifuk před 12 hodinami
Tématické fráze:
tvarohový krém do dortu,
třešňový dort,
tvarohový krém na dort,
nepečený třešňový dort,
třešňový dort s želatinou,
smetanový krém do dortu,
třešnovy liker,
třešnový nepečený dort,
třešňový dort s tvarohem,
tvarohovo jogurtovy krem,
tvarohovosmetanový krém,
třešňový dezert s tvarohem,
dorty recepty,
krém na dort s tvarohem,
smetanový krém na dort,
dorty za studena bez pečení,
třešnový dezert,
třešnový dort za studena,
třesnove dorty,
tvarohovo smetanový krém
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
sůl,
cukr vanilkový,
voda,
mouka polohrubá,
kypřící prášek do pečiva,
kakao holandské,
banán,
tvaroh měkký,
smetana ke šlehání,
ztužovač šlehačky,
máslo,
pudink,
mléko,
cukr moučkový,
čokoláda na vaření,
třešně,
cukr vanilkový,
šťáva citronová,
likér třešňový,
solamyl,
voda,
želatina,
mléko,
likér třešňový,
tuk,
Komentáře (19)