Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Campo Di Fiori (brambůrková pizza)

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Mirusha Mirusha

Snadný

Suroviny

Porce: 2 plechy

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 085 kJ /
1 932 kcal
Bílkoviny61,29 g
Tuky10,20 g
Vláknina18,72 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 17 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy389,51 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve si nachystáme těsto. Já používám chytrého pomocníka (domácí pekárnu), všechny ingredience vložím do DP, zapnu program "těsto" a čekám na výsledek. Pokud nemáme DP, postupujeme stejně jako u těsta kynutého. Po nakynutí si těsto rozdělíme na dva stejné bochánky a necháme ještě chvilku odpočívat. Krok 2: Brambory si oloupeme, nakrájíme na menší tenké plátky a na oleji mírně osmahneme. Poté osolíme, podlijeme troškou vody a chvilku podusíme, aby změkly. Kuřecí prsíčko si nakrájíme na menší nudličky, také na trošce oleje osmahneme, osolíme, opepříme. Krok 3: Každý bochánek vyválíme na placku, podsypáváme hrubou moukou, aby se těsto nelepilo, přendáme na plech vyloženým pečícím papírem a opatrně ještě těsto vytáhneme až do okrajů plechu. Krok 4: Na pizzu nalijeme smetanu (cca půl lahvičky na 1 pizzu), lžící rozetřeme po celé ploše, mírně osolíme, posypeme na hrubo nastrouhanou mozzarelou (nejlepší je opravdu dát sýr hned jako první, krásně se ve smetaně rozpustí a trošku ji "zahustí"). Krok 5: Dále posypeme osmaženými brambůrky, kuřecím masem a posypeme rozmarýnem. Pečeme v rozehřáté horkovzdušné troubě na 210°C cca 10 minut.

Zveřejněno 16. 6. 2011

Poznámka autorky Mirusha

Těsto opravdu můžu doporučit, je to "místní" recept, akorát upravený na dva plechy. Je tam i krásně nafocený postup:)

www.toprecepty.cz/recept/3434-ako-na-pizzu/...

Tuto pizzu si hrozně ráda dávám v mé oblíbené pizzerii, takže recept je odkoukaný, snad bude chutnat :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Campo Di Fiori (brambůrková pizza)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oAv3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Campo Di Fiori (brambůrková pizza)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oAv3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

tak teď se s ní láduju, abych Ti mohla napsat, jaká je. Ta smetana je vynikající. Ještě jsem ji trochu osolila a je opravdu jak z pizzerie. Příště tam ještě dám asi ovoce, broskve, nebo ananas. Supr recept, díky a ukládám:yes: jo přidala jsem foto

:-*Mé oblíbené brambory;-)já bych si rozhodně pochutnala:-p+8:yes:

jé to musí být vynikající, nedávno jsem takovou měla a byla tam i brokolice a fakt supr. Určitě ji vyzkouším :yes:

:yes::-K

Líbí se mi i Tvoje verze, někdy vyzkouším :-p:yes:

vypadá to moooc dobře;-):yes:
velice nezvyklé ingredience navrch..no,proč ne:-?
každopádně to chce prubnout;-):-)

Tématické fráze:
kampo di fiori, mail cartedifiori.it loc:cz, pizzerie rama, jaká smetana na pizzu, pizza rama, pizza navrch brambory,smetana, pizza hrubou moukou, pramburkova pizza, bramburkove kroužky, jakou smetanu dat na pizzu, jakou smetanu na pizzu, jaká jsou nejlepší kynutá těsta, jaká mozzarella na pizzu, hrubá pizza, těsto na pizzu jako z pizzerie 400 g hladké mouky, pizza na půl plechu, pizza s mozzarelou recepty, mail cartedifiori.it, bramburkove testo, pizza navrch brambory a smetana

Suroviny:
mouka hladká, voda, olej, sůl, droždí, mouka hrubá, rama cremefine, brambory, prsa kuřecí, sýr mozzarella, rozmarýn, pepř barevný mletý, sůl, olej, pečící papír

Přidat fotografie receptu