Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vařené uzené s česnekovou kaší a pikantní okurkou

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jahoda jahoda

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 074 kJ /
496 kcal
Bílkoviny9,74 g
Tuky23,07 g
Vláknina9,66 g
Cholesterol 55 mg
Sodík 120 mg
Sůl0,24 g
Sacharidy58,61 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupané brambory dáme vařit do osolené vody. Uzené maso vložíme do vody a cca 30 minut povaříme. Mezitím nakrájíme okurky i cibulku hodně na jemno a promícháme společně s hořčicí a olivovým olejem. Brambory máme mezitím uvařeny - scedíme a rozmačkáme. Krok 2: Na pánvi na másle necháme zpěnit rozmačkaný česnek a hned zalijeme mlékem. Až je mléko horké, vlijeme na brambory a šlehačem vyšleháme do jemné kaše (mléko dáme podle toho, jak řídkou kaši chceme mít). Krok 3: Nakrájeným nebo natrhaným masem na kousky poklademe česnekovou kaši, nebo maso můžeme zamíchat přímo do kaše. Posypeme pikantní okurkou a celé pokapeme rozpuštěným máslem.

Zveřejněno 16. 6. 2011

Poznámka autorky jahoda

Zdroj: časopis Apetit

Recept vkládám pro jeho jednoduchost a také jako vzpomínku na dětství, kdy nám babička o prázdninách zbylé maso z oběda zamíchala do kaše, k tomu okurku, nebo kompot…a hurá ven :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vařené uzené s česnekovou kaší a pikantní okurkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qAVG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vařené uzené s česnekovou kaší a pikantní okurkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qAVG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Jahůdko:-K nebylo by spravedlivé, kdybych nepochválila i Tvoji verzi tohoto receptu;-):-):yes: dnes máme k obědu a moc nám chutná:yes::yes: vždycky ve středu si nosím do práce oběd z domu, někdy i pro šéfovou, a vsadím se:-D že dnes nám budou závidět:-D:-D Posílám zasloužený bodík a foto:-K:-K

Ahojte:-), je to zvláštní situace, ale zrovna 24.8. moje maličkost se narodila a zrovna ten den se rozpoutala jakási opravdu divná debata okolo mého receptu. Jelikož jsem včera a dnes měla opravdu jiné krásné starosti:-* s přípravou oslavy pro mé nejlepší kamarády, neměla jsem čas sem zajít.
Po přečtení pár komentářů si nechci kazit stávající perfektní náladu a jelikož už sem nechodím tak často, prosím jen Adrejku, aby recept nemazala, protože moje prvotina to není a její nadšení z vaření obdivuji, já recept nevymyslela, ale zaujal mne svou jednoduchostí a proto jsem ho přidala sem na Topky.
Možná můj recept zatím nikdo nevařil, ale mě chutnal, jinak bych si nedovolila ho zveřejnit:-O
Co se týče bodů, s tím jsem se již vyrovnala a vypovídá to o systému celých Topek:-(
Další věc - můj recept asi jediný! podobný jsem nepřidávala já a je zvláštní, že rozpoutal tolika diskusí na obou stranách, když jiné recepty jsou po desítkách jen např. s jiným použitým kořením nebo ten nejbáječnější recept v názvu:-//, z toho jsem nejvíc smutná;-( a tím pro mne Topky ztrácí to nadšení z TOP receptů, které mají v názvu...
Možná je víc lidiček, jako já, co vaří s láskou a nemusí sklízet tolika ovací...
Hezký večer všem:-K

Je to ostuda, až díky Andrejčinýmu receptu jsem zjistila, že tvůj už tu je. Jsem ráda, že tu jsou oba, my tohle vaříme už tak dlouho, že jsem to považovala za zbytečný to někam dávat, no a vidíte ;-);-);-). Příště ale česnek udělám v troubě, dělala jsem ho, jako mamka, celý léta na pánvi. Takže mňááám :-p:-p:yes::yes:
A nic nemazat, tohle jsou jen 2 podobné recepty a kolik jich je u jiných?

1974andrea:musím to napsat i sem,líbí se mi tvůj přístup;-):yes:

Je to super receptík;-):yes:a je dobře,že se našel,určitě vyzkouším,protože obě jak Jahoda,tak Andrej mají lákavé foto a vypadá to na dobrou mňamku:-p;-):yes::yes:

Jahůdko, dnes jsem tento recept připravila a je to famózní:-p, zaslouženě dávám bod:yes: a fotky. Vložila jsem recept, neboť jsem se přes náš vyhledavač nedopídila k tomuto, ale už jsem psala adminům, aby ho smázli.

až díky Andrejce, která vložila nechtěně duplicitní recept, jsem si všimla i tvého, který, ač tu byl první, byl a jistě nejen mnou, trestuhodně přehlídnut:-//:-//:-(
za krásný, nevšední recept a lákavé foto posílám bod:-K:-)

Jahůdko, tak to je bombastická ozdůbka:yes:

Príma receptík:-p+10:yes:Ty ozdůbky nemají chybku:-)):-K

AntoninZ: tak takové komentáře oceňuji! Díky za něj;-), určitě vyzkouším Tvoji vychytávku.
Dělám to někdy tak, že celou paličku nahoře trochu seřezanou dám do trouby upéct, až lehce zhnědne, sloupnu a šup s ním do kaše.
Je to ale zdlouhavé, tento recept je trochu jiný, rychlejší.
Jak píšeš, česnek štiplavější, ale i takto to máme rádi.
Můj tatínek si téměř každý den ráno nakrájel čerstvý česnek na chleba s máslem, nebo sádlem, takže česnek má u mé rodiny své čestné místo v kuchyni:-*

Nam nam nam:-K:yes:

Kdo neochutnal bramborovou kaši s česnekem, neví co je dobré.;-(
A až to budeš příště tvořit, zkus na suché pánvi ten česnek osmahnout i se slupkami. Až zhnědnou, je to hotové. Česnek lehce ze slupky vymáčkneš, rozmáčkneš na kašičku a do brambor s tím. Takhle ztratí česnek štiplavost a naopak česneková chuť se tím "probudí".:-8
A šup tam s bodem.

Moc se mi to líbí:-p:yes:

jejda,akorat mame uzene masenko , tak dnes bude super papanicko:-p :-p :-p Dik za inspiraci
, 4 bodik leti,verim ze to bude labuuuzooo ;-) :yes: :-K

:-O prý jednoduchost....ale vypadá výborně a moc jedle:-p:yes: A ty tvoje úžasné ozdoby mě vždycky dostanou:yes:

Tématické fráze:
vařené uzené, varene uzené maso recepty, vařené uzené maso, jak dlouho se vaří uzene maso, vařené uzené maso recept, uzené maso s bramborovou kaší, uzené s kaší, vařená uzená krkovice, uzené maso s kaší, jak dlouho se vaří uzené, uzené maso vařené, uzená krkovice vařená, vařená uzená kýta, vařená uzená krkovička, jak dlouho vařit uzené maso, uzené maso a jeho vaření, vařená krkovice, uzená krkovice s kaší, uzene varene, vařené uzené maso s bramborovou kaší

Suroviny:
krkovice uzená, brambory, máslo, česnek, mléko, sůl, máslo, okurky sterilované, cibulka jarní, hořčice dijonská, olej olivový

Přidat fotografie receptu