Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květáková "kefírovka"

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny

Porce: litr polévky

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 970 kJ /
471 kcal
Bílkoviny35,47 g
Tuky21,73 g
Vláknina1,58 g
Cholesterol 593 mg
Sodík 750 mg
Sůl1,83 g
Sacharidy32,57 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: 1 vejce uvaříme natvrdo a odložíme na později. Oloupanou bramboru a košťál z květáku nakrájíme na drobné kostičky a společně s růžičkami květáku a kostkou bujonu dáme do vařící vody na 10 minut povařit. Krok 2: V kefíru rozmícháme hladkou mouku, přilijeme do vařící polévky, vyklepneme jedno celé vejce, zamícháme a ještě 5 minut provaříme. Krok 3: Na závěr přidáme nasekané vajíčko, kdo má rád, může přidat kopr a dle sebe si dochutíme.

Zveřejněno 19. 6. 2011

Poznámka autorky Anna Kocikova

Měli jsme chuť na květákovou polévku, ale do klasiky se nám nechtělo. Podobnou dobrůtku tady má Jana R., já mám kefír každý den po ruce, polévky z něj jsou moc dobré, tak jsme si dnes udělali takové ochucení. Kefír jsem dávala přímo z lednice a nesrazil se, ale pokud si nebudete jisti, tak klidně ráno vydělejte z ledničky ven.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květáková "kefírovka"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5AAB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květáková "kefírovka"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5AAB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

:-Komlouvám se:-8s tím těstem jsem to špatně pochopila,moje chyba:-K

Anna Kocikova:nerozumiem .

Anna Kocikova:Asi proto, že magdalenka píše, že do něj přidává zmiňovaný kefír;-) o kterém jste se bavily.

magdalenka:Magdalenko;-)někdy mě to připadá,jako v jž.Africe u Hotentotů-ty u svého rcp s masem píšeš,že jsi žádný podobný nenašla,v zápětí je přidáno x rcp na vepř.maso s mrkví a zeleninou;-)Proč mi tady k rcp k polévce píšeš poznámky ke kysnutému těstu:-O:-D

Anna Kocikova::-)toto ale není recept o těstě:-/:-D

magdalenka:a hotové pečivo dýl vydrží;-):yes:-8

Anička, vždy keď robím kysnuté cesto a mám práve kefír, pridávam s normálnym mliekom do cesta. Som presvedčená, že je ľahšie, kyprejšie, akési lepšie...

magdalenka:kefír miluji:-8a cpu ho opravdu všude,kde se hodí;-)těstem počínaje:-))Magdalenko díky:-K

Aj ja si vyrábam doma sama kefír, vďaka patrí jednej topáčke, ktorá sa menej rada zviditeľňuje...
Doteraz som s kefírom nevarila (lievance nerátam). Miesto karfiolu som dala nastrúhaný kaleráb - kedlubnu, kôprom som nešetrila, lebo ho máme radi. Som prekvapená výsledkom, takže zaraďujem do jedálnička! Vďaka za rozšírenie polievkového repertoáru!:yes:

mysulka:Díky,že se líbí;-):-K

:-p mňam, to je super:yes::-K

Děkuji,děkuji opravdu moc:-KTy vaše milé komentáře mě vždy potěší:yes::-8
Rebečko-ano,je trochu podobná té"kulajdě"tam je smetana.Ale vidíš,až ji budu zase někdy dělat,místo té smetany zkusím kefír,stejně ji přikyseluji octem,tak to jsi mě hezky navedla;-):-))
Jinak tato polévka s příjemně navinulou chutí je opravdu osvěžující-dorazila jsem ji na pozdní svačinu neohřátou a pochutnala jsem si také:-*Holt jsem čuník:-8:-))

Podobné polévky mám moc ráda, další vydařený recept.Díky kefíru bude polévka osvěžující a v letním parnu nahradí oběd.

Já jsem květáková:-D:-Dtakže Aničko bodík letí a já opět ukládám jen nevím jak budu stíhat vše vyzkoušet:-8

Aničko, určitě by mi chutnala;-):yes:

Tématické fráze:
recepty z kvetaku, polévka z kefíru a květáku, kulajda z kefiru, koštál z kvétáku, košťál z květáku recept, květakova polevka klasika, květáková polévka a kefíru, květáková kefírová polévka, kedlubna v kulajdě, kefír ochucení, anna květáková, kefírovka - recept

Suroviny:
květák, brambory, bujón zeleninový, voda, kefír, mouka hladká, vejce, sůl, pepř, cukr, kopr

Přidat fotografie receptu