Suroviny
Porce: litr polévky
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 970 kJ / 471 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,47 g |
Tuky | 21,73 g |
Vláknina | 1,58 g |
Cholesterol | 593 mg |
Sodík | 750 mg |
Sůl | 1,83 g |
Sacharidy | 32,57 g |
Postup přípravy
Krok 1: 1 vejce uvaříme natvrdo a odložíme na později. Oloupanou bramboru a košťál z květáku nakrájíme na drobné kostičky a společně s růžičkami květáku a kostkou bujonu dáme do vařící vody na 10 minut povařit.
Krok 2: V kefíru rozmícháme hladkou mouku, přilijeme do vařící polévky, vyklepneme jedno celé vejce, zamícháme a ještě 5 minut provaříme.
Krok 3: Na závěr přidáme nasekané vajíčko, kdo má rád, může přidat kopr a dle sebe si dochutíme.
Zveřejněno 19. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Květáková "kefírovka"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5AAB
Moje poznámka
Květáková "kefírovka"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5AAB
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Brynzové halušky III
Přidáno před 2 hodinami
Roláda z mladého špenátu
Přidáno před 3 hodinami
Krůtí plátky se zeleninou
Přidáno před 8 hodinami
Andělská čokoláda
Přidáno před 11 hodinami
Štrúdl s cuketovou náplní
Přidáno 7. 4. 2025 18:04
Řezy s pudinkem a švestkami
Přidáno 7. 4. 2025 17:50
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Asijská kuřecí polévka s kukuřicí
Makyse před 1 hodinou
Dušený květák
Eva_H před 2 hodinami
Uzená kuřecí stehna s hruškou na cibuli
Lucie1001 před 2 hodinami
Pikantní čočka
Benetka před 2 hodinami
Víkendová valašská kyselice
michaelatomastikova999 před 2 hodinami
Pikantní zelňačka s fazolemi, bramborem a klobásou
El.Magios před 3 hodinami
Cikánský řízek
lidunka76 před 4 hodinami
Šneky Pizza
jakub@V před 5 hodinami
Zapečená brokolice se žampiony a bramborami
Pepajz před 5 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
gully před 6 hodinami
Tématické fráze:
recepty z kvetaku,
polévka z kefíru a květáku,
kulajda z kefiru,
koštál z kvétáku,
košťál z květáku recept,
květakova polevka klasika,
květáková polévka a kefíru,
květáková kefírová polévka,
kedlubna v kulajdě,
kefír ochucení,
anna květáková,
kefírovka - recept
Suroviny:
květák,
brambory,
bujón zeleninový,
voda,
kefír,
mouka hladká,
vejce,
sůl,
pepř,
cukr,
kopr
Komentáře (23)