Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Knedlík vařený v igelitovém rukávu

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Mirabelka

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: cca 4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 012 kJ /
481 kcal
Bílkoviny35,51 g
Tuky22,82 g
Vláknina0,30 g
Cholesterol 548 mg
Sodík 399 mg
Sůl0,92 g
Sacharidy33,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mléko ohřejeme tak, aby bylo vlahé do kvásku. Krok 2: Trošku si odlijeme a smícháme s 1 lžící hladké mouky, špetky cukru a droždí - tj. kvásek. Dala jsem lžíci hladké mouky, přišlo mi to lepší na vymíchání hladkého kvásku, ale nemusí být hladká. Krok 3: Když se droždí probudí a nabude, tak s ním v míse smícháme odměřenou hrubou mouku, sůl, vejce a zbylé mléko. Těsto je řídké konzistence, něco jako na amolety, nebo jako litý piškot. Krok 4: Těsto necháme v teple nakynout, tak cca půl hodiny. Mezitím si dáme do širokého kastrolu vařit vodu. Krok 5: Do nakynutého těstíčka lehce vmícháme sušené kostičky pečiva. Pečivo přidávám až po nakynutí, aby se nerozmočilo. Krok 6: Pak si připravíme igelitový rukáv - použila jsem ty igelitové rukávy na prejt (to je jako na tlačenku, ale jsou užší), chtěla jsem menší kolečka. Krok 7: Uvedené množství je na 2 knedlíky. Každou nohavici na jednom konci zavážeme režnou nití. Krok 8: Pak jsem obě nohavice lžící naplnila tak lehce přes půlku, aby se mi vešly do kastrolu. Krok 9: Na těstem necháme tak 8 - 10 cm volný prostor, takže jsem vytlačila vzduch a nohavici nahoře uzavřela jedním uzlem (pokud plníte tak do poloviny těsto plus vůle na nakynutí, tak to jde dobře zavázat). Krok 10: Oba knedlíky jsem vařila 25 minut, po 15 minutách otočila, na konci varu nechala ještě 5 minut dojít na vypnuté plotně. Krok 11: Knedlík se z fólie krásně vyloupne, rozstříhla jsem ho nůžkama a pak krájela nití. Krok 12: Knedlík se může vařit i v širším rukávu na tlačenku, to bych mu přidala tak 5 minut varu.

Zveřejněno 20. 6. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Knedlík vařený v igelitovém rukávu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B1RX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Knedlík vařený v igelitovém rukávu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B1RX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Dnes jsem knedlíky zkoušela, když jsem viděla to těsto, spíše jako na blívance :-), tak jsem byla dost skeptická, ale výsledek mne překvapil, výtečné knedlíčky, jen příště rukáv než ho začnu plnit pomastím olejem....... a ještě, knedlíky zásadně zadělávám vlažnou vodou

Mirabelka: geniálne nápady sú vždy jednoduché...(to máš na Nobelovku ;-)) ukladám si a posielam bod!

Také jsem tento způsob vaření viděla v televizi, od té doby už jinak knedlíky nevařím. A myslím, že se musí vždy podařit i začátečníkům. A jsou výstavní. Jen se po uvaření povrch musí více omastit, rychle totiž tuk vstřebá. Ale tím lépe se pak krájí.

Pytlíky mají v drogérii nebo zkuste kuchyňské potřeby. Je to psané tuším jako "igelitová střeva na tlačenku", jsou širší nebo užší. Cena kolem 15 korun za 10 kusů. Jo, a taky to mají v papírnictví, jak jsou různé svačinové tácky, pytlíky a kelímky, tak v tomhle sortimentu.

prosím Vás, kde seženu takové pytlíky?

zajímavý nápad, u nás sice moc kynuté knedlíky nejdou, ale za vychytávku bodík ;-):yes:

Takhle si komplikovat,vaření knedlíků,tak to by mě nebavilo!:no:

Pěkné knedlíčky, vyzkouším:-K

Moc pěkný nápad;-):yes::yes:+

:-KMoc pěkný nápad i recept+:yes::yes:

:yes: S igelitem určitě vychytávka. Já už dlouho houskové i bramborové knedlíky vařím zabalené do potravinové fólie. Jednak jsou jeden jako druhý a velké plus je, že hrnec potom není zapatlaný od těsta.;-) Za ukázkové knedlíky posílám bod.:-8

Bezva!:yes:

Moc hezké knedlíky:-Ka príma nápad s "rukávem":yes:+5:yes:

Jsou moc hezké;-):yes:

Původně jsem právě myslela, že je dám do hrníčků, ale pak jsem zjistila, že jich nemám tolik stejných. A zrak mi padl právě na ty igelitové roury. Nikdy jsem totiž hrníčkové knedlíky nevařila, ale už je budu dělat jen takto.

Tématické fráze:
karlovarské knedlíky recepty jednoduché bez vaření ve fólii, bramborove knedliky varene ve folii, vaření knedlíků ve folii, bramborový knedlík ve fólii, bramborový knedlík vařený ve folii, knedlík vařený ve folii, bramborové knedlíky ve folii, fólie na vaření, potravinova folie na vareni, fólie na vareni knedliku, vaření v potravinářské folii, vaření v potravinové folii, bramborové knedlíky vařené v potravinářské folií, recept na karlovarský knedlík vařený ve folii, potravinářská fólie na vaření, knedlíky vařené ve folii, knedlík v potravinové folii, knedlíky vařené v potravinářské folii, knedlíky ve fólii, vaření knedlíků

Suroviny:
mouka hrubá, mléko, vejce, sůl, droždí čerstvé, rohlík, mouka hladká, cukr

Přidat fotografie receptu