Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fazolové lusky nakyselo

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Pajaja

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 306 kJ /
551 kcal
Bílkoviny26,68 g
Tuky32,64 g
Vláknina5,10 g
Cholesterol 148 mg
Sodík 1,76 g
Sůl4,13 g
Sacharidy36,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli najemno nakrájenou osmahneme na oleji do zesklovatění, přidáme uzeninu nakrájenou na kostičky, orestujeme a okořeníme solí, pepřem a trochou podravky. Krok 2: Zalijeme lehce vodou (není to omáčka, jen sos) a přidáme mražené fazolové lusky. Dusíme pod pokličkou 10-15 minut, aby se lusky nerozvařily. Krok 3: Na závěr zalijeme moukou rozmíchanou do hladka v mléce (je možné přidat i trochu smetany) a po odstavení z plotny dochutíme trochou octa.
Podáváme s vařeným bramborem.

Zveřejněno 21. 6. 2011

Poznámka autorky Pajaja

Toto rychlé jídlo nám vařila maminka, jako děti jsme ho zbožňovaly a u nás doma má stále úspěch. :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazolové lusky nakyselo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N756

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazolové lusky nakyselo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N756

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Dnes jsem vyzkoušela a je to výborné! <3

Holky, moc vám děkuji za milá slova. . . :-8 a bodíky. Je to fakt vděčné, rychlé jídlo. Smetanu já moc nedávám, je to s ní takové hutnější, přidávám jen lehce. A ten ocet na závěr - bez něj by to nebylo ono. ;-)

:-))Jé-teda uzeninu mě nenapadlo dávat do fazolek,které mám moc ráda:-*a můj je nemusí:-/Ale takto připravené bych je do něj určitě dostala:-D;-)Recept se mi líbí:-p+8:yes:

:-p:yes:

Jééé, tak to koukám, kolika lidem to připomíná dětství. Už dlouho jsem se chystala recept přidat, protože jsem si všimla, že žádný takový tady není. Skoro jsem si myslela, že to nikdo neznám. Moc jste mě potěšily, holky, a děkuji za hodnocení. :-K

Toto jídlo taky vařím, ale bez uzeniny a mléka :-8 - dávám jenom smetanu ;-). Je to velká dobrota :-p +6:yes:

S uzeninou lusky také neznám, ale vyzkouším:yes:+5

Koukám, že máme stejné vzpomínky z dětsví :-*:-*, no budu muset dětství zrealizovat :-p:yes:

Já bych volila variantu bez uzeniny, ale moje dcera ba zase vyzobala jen ji...;-) Na fazolky mám snad závislost...:-p:yes:

Pajajko, těma luskama by jsi mě zajisté potěšila jako hosta, máme je moc rádi a jak vzpomínáte, taky mi evokují dětský věk:-p;-) Dávám ti 3.bod:yes:

takto upavené fazolky neznám,ale vyzkouším;-):yes:je to myslím rychlejší a levnější varianta;-):yes:U nás se dělaly fazolky nakyselo a k tomu hovězí guláš,ale ve vlastní šťávě a brambor.Jéé to byla dobrota;-)+1

To je i moje dětství:-), moje rodina ale tuhle dobrotu odmítá:-(
Ty máš ale bodík za připomenutí:yes:

Tématické fráze:
fazolové lusky na kyselo, fazolové lusky na kyselo na smetaně, omáčka z mražených fazolových lusků, fazolky na kyselo, fazolové lusky, fazolové lusky na kyselo recept, fazolky nakyselo, mražené fazolové lusky na smetaně, fazolové lusky recept, omáčka z fazolových lusků, omáčka z fazolových lusků recept, mražené fazolky na na kyselo, fazolový lusk, lusky na kyselo, fazolová omáčka z lusků, fazolové lusky recepty, polevka z mrazenych fazolových lusku, recept na fazolové lusky mražené, fazolova omacka, mražené fazolky na kyselo

Suroviny:
lusky fazolové mražené, salám měkký, cibule, sůl, pepř, podravka, mléko, mouka hladká, ocet

Přidat fotografie receptu