Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pekařský vepřový závitek

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 436 kJ /
1 777 kcal
Bílkoviny113,92 g
Tuky134,90 g
Vláknina0,60 g
Cholesterol 873 mg
Sodík 1,89 g
Sůl4,60 g
Sacharidy18,67 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na plátky a dobře naklepeme, po okrajích nařízneme. Krok 2: Lehce osolíme a opepříme. Krok 3: Do sekacího mixéru dáme kousky toustového chleba, slaniny, změklé máslo, ančovičky, zalijeme asi dvěma lžícemi mléka a vše rozmixujeme na pastu. Krok 4: Přidáme žloutky a nasekanou petrželku a pastou potřeme plátky masa. Krok 5: Stočíme je do závitku a klademe vedle sebe do sádlem vymazaného pekáčku. Krok 6: Povrch posypeme hladkou moukou a dáme zprudka zapéct do trouby. Krok 7: Po čtvrt hodině ztlumíme teplotu na 180°C, podlijeme horkým vývarem do poloviny výšky masa a pečeme doměkka. Krok 8: Během pečení poléváme a podléváme horkým vývarem. Krok 9: Vypečenou šťávu vysmahneme na tuk, zasypeme lžící mouky, promícháme, zalijeme vínem a vývarem a vrátíme do trouby, kde vše spolu s masem ještě asi 20 minut přikryté podusíme.

Zveřejněno 21. 6. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pekařský vepřový závitek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QA5l

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pekařský vepřový závitek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QA5l

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

:-p vypadá to moc lákavě:yes::-K

:yes:Moc pěkný recept i fotky+:yes:

Ukládám si, se sardelkami nebo se sardelovou pastou vařím moc ráda, ale spíš jsem dávala k hovězímu, určitě vyzkouším podle Tebe s vepřovým;-):yes:+

Moc hezký recept;-):yes:

Eli, pěkný recept jako vždy:-O:-p:-p+:yes:a velmi živé foto:-D:-D

No tohle je nádherný recept Eli.:yes:Ta sardelka tam dodá takovou plnější chuť.Budu muset vyzkoušet,fotka je perfekt.:-p:-p

:-OCo na to říct:-8Prostě:-K:yes::yes:Krásně nafocený mňamkový recept:-p+8:yes:

Bibi, není (šla jsem ještě ochutnat...), je to spíš takové zajímavě slané, ale rybu bych na první dojem neidentifikovala. Ale já jsem měla dvě ančovičky, nevím, jak to bude se sardelovou pastou, záleží na množství. A maso je lépe solit míň a tu pastu vůbec.

Eli, docela zajímavý recept,ančovičky nemám, ale sardelovou pastu ano, tak se chci Eli zeptat, je u toho vepřového masa hodně cítit po rybě ta pasta, nebo ančovičky:-?
Jinak ti dávám 7.boda:yes:

Tak to dávám na vyzkoušení. Velice zajímavé ingredience:yes::-p

:yes:

To nemá chybu!:yes:

Děkuji. :-K Andreo, mazlavější, prostě jako pasta - koukni se na všechny fotky, je to tam vidět.:-)

Zajímavý recept, závitky, ty já ráda. :yes::-p+

Eli,moc pěkný recept:yes: Chci se jenom zeptat,jakou konzistenci má mít ta hmota na potření masa,spíš jako nádivka nebo mazlavější?

Tématické fráze:
vepřový závitek, vepřové závitky, recept na vepřový závitek, krůtí závitek po pekařsku, zavitek, vepřová plec se sardelovou pastou, vepřové závitky se slaninou, závitky z vepřového masa, závitky z vepřové plece, vepřové závitky se sardelovou pastou, pekařský vepřový plátek, závitky se sardelovou pastou, top recepty zavitek, vepřový závitek top recepty, vepřový závitky v troube, vepřový závitek z plecka, vepřévý závitek, pekařsky závitky, ančovičky recepty, nádivka se sardelovou pastou

Suroviny:
plec vepřová, chléb toustový máslový, máslo, ančovičky v oleji, slanina anglická, žloutek, petrželka zelená, vývar, pepř, sůl, mouka hladká, mléko, víno bílé, sádlo

Přidat fotografie receptu