Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlá omáčka na pizzu

Proč utrácet za drané ochucené omáčky na přípravu pizzy, když jejich příprava je tak snadná! Navíc je možné si udělat větší množství a na kratší dobu je mít připravené v lednici. Pokud máte v létě přebytek rajčat, je možné si tuto omáčku v menších dávkách zamrazit.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

maja123

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 10 min

15 min (5 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

na 1 pizzu

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie734 kJ /
175 kcal
Bílkoviny1,05 g
Tuky11,18 g
Vláknina0,35 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 890 mg
Sůl2,23 g
Sacharidy17,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vše smícháme dohromady. Pokud použijeme rajčata, směs ručním mixerem prošleháme a pak propasírujeme. Krok 2: Směs ochutnáme a případně dochutíme. Krok 3: Hladkou směs použijeme jako podklad na připravené těsto na pizzu.

Zveřejněno 23. 6. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá omáčka na pizzu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vmDr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá omáčka na pizzu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vmDr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

No,to je pravda:-/Lacné kečupy nekupujem ani ja.Môj problém je asi v tom,že kečup z obchodu som prvý raz jedla tak pred 3 rokmi,dovtedy sme robili len domáce a preto to mám zafixované,že kečup je len samá zelenina,takže je zdravý.

Ivana79:Pokud si uděláš domácí tak asi žádný, ale ve většině kupovaných máš škrob, barviva a rajčat tak deset dvacet procent.

Upozorňuji, že proti kvalitnímu kečupu typu Heinz nic nemám, ale na pizzu je (dle mého) lepší rajčatová omáčka.Nicméně to je už na chuti každého kuchaře.

Ja kečup milujem skoro všade:-8:-pA keď písala Chocolate ten postup na výrobu omáčky na pizzu,tak mne to vyšlo vlastne ako domáci kečup,ktorý si robím ja doma.Rozvarím rajčiny,cibuľu,cesnak,bylinky,cukor,ocot,soľ...neviem aký je potom rozdiel,či si tam dám tento kečup,alebo uvarím omáčku:-)

AntoninZ:a víš,že moje děti měly rády, jen špagety s kečupem;-):-D

Prosím tě AntoníneZ, nedělej machry, že jenom barbar dá na pizzu kečup. Přesně jak řekla Jana Remková, je to prostě o chuti. Já bych tam zase v životě nesnesla rajčata nebo protlak, nebo cokoliv jinýho. A není mě 17, jak podotkla 1974Andrea, že by v 17 letech taky asi dala kečuup. To jsou fakt komentáře tohleto:no:

AntoninZ: No, asi jsem taky barbar, ale o mně je známo, že sním všechno.:-D Zrovna pizzu moc nemusím, ale pokud vůbec někam kečup dávám, tak na pizzu určitě. Je to o chuti a ne o tom, co tam patří a co ne.

Naprostý souhlas, jen barbar dává kečup na pizzu. To je jako zalít špagety čistým kečupem. Je to taky červené...

Ale je pravda,že v 17 letech bych ji taky kečupem namazala:-)):-K

Já osobně si tedy myslím,že kečup na pizzu vůbec nepatří. Maže se omáčkou zvané suggo a je z rajčat. Dělám hodně podobně jako Chocolate.

Já dělám trochu jinak;-).Osmažím jemně krájenou cibuli a česnek, přidám rajčata bez šťávy, osolím a opepřím a nechám zhoustnout, dokud není možné udělat vařečkou ve směsi "cestičku".Poté dochutím bylinkami (oregano, bazalka) a pokud je třeba i špetkou cukru.Kdo má rád hladký "pomaz", může si směs tyčovým mixerem rozmixovat.

Sretti, dělám úplně stejně jako ty :yes:. Protlak míchám s pepřem, oregánem a prolisovaným česnekem.

Dělám to skoro stejně: osmahnu na oleji česnek (jen krátce, aby nezčernal), zaliju kečupem, přidám oregano a velmi krátce osmahnu (za stálého míchání nejlíp dřevěnou vařečkou). Je to fakt výborná mňamka, nejen na pizzu, používám to i jako rychlovku na těstoviny, posypu sýrem a je to.

srettka: řídké to nené, kečup to zahustí dost. a díky :-)

nebude to moc řídké?? já raději dávám kvalitní protlak,bez vody a oleje,ale s kořením na podmaz pizzy(pod náplň).
vítej v topkoklubu:-)

Tématické fráze:
rajčatová omáčka na pizzu, směs na pizzu, rajčatová směs na pizzu, rajčatový protlak na pizzu, protlak na pizzu, kečup na pizzu, rajčatová omáčka na pizzu recept, tomato na pizzu, pomodoro na pizzu, rajčatová omáčka na pizzu z protlaku, rajčata na pizzu, omáčka z rajčat na pizzu, kečupová omáčka na pizzu, směs na pizzu recept, pizza protlak, tomato na pizzu recept, červená omáčka na pizzu, omacka na pizzu z kecupu, pomaz na pizzu, domaci omacka na pizzu

Suroviny:
kečup sladký, koření oregáno, sůl, pepř, olej, voda, koření pizza

Přidat fotografie receptu