Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chalupářský koláč (Cottage pie)

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

katie11

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 599 kJ /
1 099 kcal
Bílkoviny110,76 g
Tuky40,07 g
Vláknina12,95 g
Cholesterol 400 mg
Sodík 532 mg
Sůl1,85 g
Sacharidy68,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na pánvi osmahneme cibuli s mrkvi. Přidáme maso, které povaříme, dokud nechytne slabou hnědou barvu. Krok 2: Rozmícháme jednu lžíci mouky s trochou vývaru, tak aby se vytvořila hladká hustší záklechtka, tu vlijeme do pánve k masu. Přidáme zbytek vývaru, bobkový list, worcesterovou omáčku a protlak. Zamícháme a necháme vařit asi hodinku, občas pomícháme, aby se zespodu nepřichytilo. Krok 3: Zatímco se maso vaří, uděláme pyré. Hotové maso přelijeme do mísy z jenského skla, předtím osolíme a opepříme podle chuti (já přidávám trošku sušené bazalky a oreganá - ale jen trošičku) Krok 4: Navrch na maso natřeme bramborové pyré, je lépe ho udělat trošku řidší, aby se s ním lépe pracovalo. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi 40 minut při 180 st.C. Krok 5: Podáváme s hráškem, mrkví, brokolicí - nebo co kdo má rád.

Zveřejněno 23. 6. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chalupářský koláč (Cottage pie)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A8Az

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chalupářský koláč (Cottage pie)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A8Az

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Tak jsem na tenhle recept dostal tip od osoby co byla v Anglii a verzi je víc. Každopádně i protlak se tam dává podle receptu co mám v angličtině a také je hrášek a kukuřice. Z vyprávění dávali v Londýně kaši i do spodku pečicí nádoby. Ale základem je určitě jehněčí maso. U nás dražší surovina.

vyzera to fajne, no napriek tomu toto nieje recept na shepherd's pie, ale na cottage pie(chaluparsky paj)-takze nazov je aj tak zle ci uz v cestine alebo anglictine.Pravy shepherd's pie sa robi z jahnacieho masa,nie hovadzieho.A bez pretlaku,s rozmarynom a tymianom.V UK som zila dlho,verte mi.

Oběd byl:-p:-p jen jsem maso dusila asi 15 minut:yes:7

:-p:yes::yes::-K

:-p:-p:yes::yes:

katie11: tak si o takovém hlupákovi, kterému vadí slovenština, pomysli, že je slabšího rozumu a je to;-) Jsme rádi, že tu jsi s námi :-)

katie11:Piš úplně klidně slovensky, je tu spousta vynikajících receptů ve slovenštině a nikomu to nevadí, naopak jsme rádi, že je tu máme.No a b.lbec-rýpal se občas objeví všude, že?Jen název receptu je dobré dát v ČJ kvůli vyhledavači (a to event. opraví moderátorky;-)).
Mimochodem máš téměř perfektní češtinu:-K.

Anna Kocikova:jeeeej dakujem:-):-)

zizala: som rada ze mozem, odradil ma len jeden vzkaz ktory nebol venovany mne, ale inej kucharocke, ze by aspon ingrediencie mohly byt v cestine, tak som sa snazila uz vsetko po cesky.:-)

dakujem za vasu podporu, tiez ma mohlo napadnut ten nazov prelozit, mne to uz pripadalo take automaticke napisat nazov po anglicky. nabuduce sa polepsim.
:-8:-)

:-p+5:yes:

znám, dělám a nezbude :-D:-p:yes:

katie11, to už je něco jiného, tomu bych rozuměla;-). Vítej u nás na Topreceptech:-K:-K

maiva: jj, máš pravdu, tento název by se špatně vyhledával, nenapadlo mě to:-8 Špatně jsem Tě pochopila:-8:-K

zizala:Jaru, myslela jsem především na to hledání;-) copak všichni víme jak se angl. píše i kdybychom tisíckrát znali;-);-)takový název může být v poznámce uvedený nebo podobně-nezavrhuji to, ale do základu bych teda nedala:-//

Holky, naprosto upřímě obdivuji vaše znalosti jazyka, já vůbec nevím, s čím mám tu čest:-S

chocolate: aha, vyhledávání, na to jsem nepomyslela :-8:-8
Tak v tom připadě souhlas;-)

zizala:Já si myslím, že ekvivalent Pastýřský koláč či páj by byl lépe dohledatelný a originál by mohl být třeba v závorce?
Každopádně je to výborné jídlo Katarinko:yes:.

maiva: Ivo, dovolím si nesouhlasit v tomto případě. Tohle je proslavené anglické jídlo a celý svět ho zná pod tímto názvem ;-)

Recept může být dobrý, ale ten název mě zarazil:-O:-O.Proč tahat angličtinu i tady:-//snad je odpovídající název možný v češtině-slovenštině:-?:-?:-?Katarinko popřemýšlej, my žijeme v České republice /respektive to zde uveřejňuješ/;-):-//:-//

Katarinko, můžeš psát i slovensky, není třeba se nutit do češtiny, když Ti není vlastní;-)

Tématické fráze:
shepard pie, shepherds pie, cottage pie, cottage pie recept, shepherd pie, pie, pastýřský páj, pastýřský koláč, shepherd´s pie, shepherds pie recept, shepherd's pie, pastýřský koláč recept, recept pie, shepherd s pie, shephard´s pie recept, chepard pie, shepherd’s pie, shepperd´s(cottage) pie, chaluparske obedy, cottege pie

Suroviny:
olej, cibule, mrkev, maso hovězí mleté, mouka hladká, protlak rajčatový, bobkový list, vývar hovězí, omáčka worcesterová, sůl, pepř, brambory, mléko, sůl, máslo

Přidat fotografie receptu