Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pšenično - žitný chléb

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pelda

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 905 kJ /
2 128 kcal
Bílkoviny61,10 g
Tuky35,08 g
Vláknina25,15 g
Cholesterol 9 mg
Sodík 6,47 g
Sůl16,15 g
Sacharidy379,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pekárny vložíme vše tekuté a zasypeme sypkými surovinami. Krok 2: Nakonec přijde droždí. Krok 3: Pekárnu nastavíme na program Základní, stupeň opečení tmavý.

Zveřejněno 17. 7. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pšenično - žitný chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xxx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pšenično - žitný chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xxx

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

jaké množství mám nastavit na pekárně... 750-1000-1250?:-(

Výborný chleba!!! :yes: Díky za recept! Bude u nás často.
Peču už několik let a tento je z těch základních nejpovedenější. Výborně chutná a nedrolí se. (A nemusela jsem při míchání přisypat ani gram mouky.)
Olej jsem dala olivový, ocet jablečný.

Gábina: Gábi, ne po posledním kynutí, ale před ním! Tedy po posledním míchání, jinak bys zničinila nakynutí, kdybys vytahovala až po něm a chéb by "čapl".

Takže přátelé, to je přesně ono. Právě jsem dopekl a je to vážně moc dobré. Dávám rozhodné :yes:. Martin

k Vánocům jsme dostali domácí pekárnu a rozhodli jsme se zkusit váš chlebík. Chlebík se povedl a i chuťově je výborný, krásně měkký a nadýchaný. Přidali jsme sezamová semínka. :-):yes:

Dobrý den,Váš recept na chlebík se kterým jsem hodně spokojená,jsem dala kamarádce...a sama řekla,že peče už jen tento chleba....Je opravdu skvělý....Vyzkoušela jsem i další recepty,ale byla jsem hodně zklamaná...Tento chleba nemá konkurenci:-D

Děkuji za tento recept.Chlebíček je moooc dobrý,křupavý,a vydrží dlouho čerstvý.Sama přidávám lněná semínka kromě drceného kmínu i celý kmín a místo lžičky droždí dám ještě 1/4 navíc.....a lahoda je na světě.....\ještě jednou děkuji a dávám bodík:-):-D

Děkuji za radu,pekárnu jsem dostala k vánocům,tak sbírám zkušenosti.

Iveto, háky lze vyndat po posledním kynutí. v návodu bys měla mít uvedenou tabulku, jak dlouho trvají jednotlivé fáze daného programu.

Chtěla bych se zeptat, jestli někdo z Vás vytahuje vrtuli před pečením,aby chlebíček neměl v sobě díru.Pokud ano,tak ve které fázi. Děkuji za radu. Ivča

Dělala jsem bez mléka, jen z vody a přidala dýňová semínka a:yes:

také máme tento chléb rádi,ale ještě jsem nedávala nikdy ocet.Přidávám osmaženou cibulku a slaninu.:-*

Tématické fráze:
žitný chléb z domácí pekárny, žitný chleb v domácí pekárně, domácí žitný chléb, domácí žitný chleba do trouby, domácí žitný chleba, recept na domácí žitný chléb, žitný chléb domácí pekárna, žitný chléb do domácí pekárny, domácí chleba z žitné mouky, pšenično-žitný chléb, žitný chleba v domácí pekárně, domácí chléb z žitné mouky, žitný chleba z domácí pekárny, domaci chleb ze zitne mouky, domací chleba ze žitné mouky, recept na zitny chleba z domaci pekarny, žitný chleba domácí pekárna, domácí pekárna žitný chléb, domácí žitný chléb v troubě, žitná mouka do domácí pekárny

Suroviny:
mouka hladká, mouka žitná chlebová, mléko, voda, ocet, olej, sůl, cukr, droždí, kmín drcený

Přidat fotografie receptu