Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Voňavá bylinková kuřecí stehna s mrkvičkou - parní hrnec

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie390 kJ /
93 kcal
Bílkoviny2,99 g
Tuky0,46 g
Vláknina5,16 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 83 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy17,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí stehna očistíme a zlehka z nich odhrneme kůži. Krok 2: Česnek se zázvorem oloupeme a pokrájíme na tenší plátky. Krok 3: Kuře pod kůží osolíme, poklademe plátky česneku a zázvoru a na každé stehno dáme 5 - 6 lístků bazalky. Kůži opatrně stáhneme zpátky. Kuřecí stehna dáme do parní nádoby. Krok 4: Do parního hrnce dáme vodu dle návodu, přidáme nádobu s kuřetem, přiklopíme a necháme pařit asi 40 min. Krok 5: Mezitím si nakrájíme na hranolky očištěnou mrkev, osolíme jí a posypeme drceným kmínem. Krok 6: Brambory si oloupeme, dáme do vody, osolíme a okmínujeme. Krok 7: Po 40 min. si dáme mrkev a brambory do druhé parní nádoby, dáme jí na parní hnec po nádobu se stehny a necháme ještě asi 15 - 20 min pařit. Krok 8: V klasickém kastrolku si nasucho opražíme mouku do světle hněda, zalijeme jí částí vývaru z parního hnce a necháme 15 min provařit - do lehkého zhoustnutí. Šťávu dle chuti dosolíme a můžeme dochutit bylinkami. Krok 9: Kuřecí stehna je dobré v kloubu rozříznout, lépe se pak vaří a nezůstávají polosyrová a nebo si stehna vykostíme a zkrátí se tím i doba tepelné úpravy.
Kdo chce, může stehno zbavit kůže, udělat si z česneku, zázvoru, bazalky a soli hrubší pastu a tím stehna potřít.

Zveřejněno 24. 6. 2011

Poznámka autorky mirca75

Jídla z parního hrnce mám ráda pro jejich lehkost a možnost různých variant, která jsou v "parníku" připravit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Voňavá bylinková kuřecí stehna s mrkvičkou - parní hrnec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gwg0

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Voňavá bylinková kuřecí stehna s mrkvičkou - parní hrnec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gwg0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

:-KNádherné:yes::yes:+

:-p moc pěkné:yes:

Nádhera, pastva pro oči a jistě i chuťové pohárky ;-);-);-)

Ingredience jsou mi velmi blízké,ovšem nejsem příliš velký zastánce neopečené kůrčičky na kuřeti.;-) Vím,že příprava v parním hrnci je velmi zdravá a šetrná k surovinám,ale radši bych to šupla do trouby:-)). Jinak receptík pěkný.:-p:yes:

pěkný receptík;-)+1:yes:

Děkuji za další príma recept pro parní hrnec:-p+4:yes:

Radost pohledět, určitě je to dobrota :yes::-K.

Dělám prakticky stejně, jen právě používám tu pastu, a stehýnka bez kůže, jak píše Mirka v závěru receptu :-p:yes:
Jo a nemám parní hrnec,tak dělám v pařáku ;-)

Tématické fráze:
kuřecí stehna v parním hrnci, kuře v parnim hrnci, dušená mrkev v parním hrnci, kuřecí maso v parní hrnci na zázvoru, parní hrnec recepty, pečené kuře v parním hrnci, kuřecí stehýnka v parním hrnci, brambory s kuretem v parním hrnci, recepty pro parni hrnec, recepty.cz parní hnec, kuře na pařáku, kuře s batátovými hranolkami, kureci stehna v pare, kuřecí stehno v parním hrnci, hranolky z parniho hrnce, recepty parní hrnec, parní hnec, parní hrnec nebo parní trouba diskuze, kureci palicky v parnim hrncie, kuřecí stehna v tlakovém hrnci

Suroviny:
stehno kuřecí, sůl, česnek, zázvor, bazalka čerstvá, mrkev, kmín drcený, brambory, mouka hladká, vývar

Přidat fotografie receptu