Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koložvárské zelí od Moniky

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

s.maiki s.maiki

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Uvařit zvlášť rýži (může se uvařit jen se solí nebo i třeba se zel.bujonem), zelí si procedit. Krok 2: Na pánvi orestovat na cibuli ml.maso, přidat klobásu. Krok 3: Okořenit dle chuti (sůl, pepř, koření na ml. maso... ml. sl. papriku....), podlít trošičkou vody a lehce podusit. Krok 4: Do zapékací mísy dát vrstvu zelí, na to vrstvu rýže, na to všechno maso, na to zase vrstvu rýže a nakonec vrstvu zelí. Krok 5: Zalít to smetanou a lehce přimáčknout. Krok 6: Dát zapéct na 20-30min. zakryté a pak ještě 15-20min. odkryté, aby se odpařila trochu ta smetana a udělal se zlatavý povrch.

Čas podle toho, jak ti peče trouba, docela dost syté.

Zveřejněno 24. 6. 2011

Poznámka autorky s.maiki

Lepší po dopečení nechat chvíli odležet, když se podává ihned po dopečení, tak by se hodně rozpadalo... Dosti specifická kombinace, ale nebylo to špatné ;o) Recept mám od kamarádky ze Slovenska.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koložvárské zelí od Moniky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VJl1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koložvárské zelí od Moniky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VJl1

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

A ještě. Důležité je suroviny v pekáčku vrstvit a ne dohromady smíchat.:-)
Na dno dávám propláchnuté a trochu vyždímané kysané zelí, pak na zelí kolečka nakrájené uzené klobásky, pak na klobásku udušenou a dobře ochucenou rýži (žádná rýže ze sáčku) a pak udušené vepřové maso na způsob guláše.:-p Maso dávám i se šťávou. A opět vrstvy opakovat. :-) Jako poslední vrstvu tvoří kysané zelí - stačí slabší vrstva. Pak zapéct a vše zalít zakysanou smetanou a mňamka je na stole.:-p

Jsem Slovenka žijící v Brně a Koložvárskou kapustu dělám tak, jak Tejaja. http://www.toprecepty.cz/recept/2070-kolozvarske-z... Je vynikající. :-p Mleté maso do Koložvárské kapusty nedávám. ;-) Lepší je maso dušené - jako když vaříme hustý, vepřový, guláš. :-p A pak klobáska musí být kvalitní = pěkně zauzená.:yes: :-p A na závěr pečení vše zalít zakysanou smetanou. :-) Kopeček zakysané, husté, pochoutkové smetany dávám i na talíř - na Koložvárské zelí. ;-) :-p Když je koložvárské zelí dobře ochucené, tak ho miluji i děti předškolního věku, které běžně zelí nemusí. :-)

Svetlana:Zrovna podle tohohle receptu jsem to dělala

Andreo, zkus tento recept http://www.toprecepty.cz/recept/20810-kolosvarske-......a to v žádném případě nechci tvrdit, že recept s.maiki je špatný:-)...koložvárské zelí miluju jakékoliv :-)

Ženský,nevím čím to je ,ale je to týden a já jsem podle vašich receptů vařila tohle zelí a musím říci,že jakkoliv miluju zelí,mleté i rýži,tak jsem si moc nepochutnala. A to jsem do toho přidala i domácí klobásy od souseda.:-(

zizala:Žižu, rumunsky je to Cluj...:-D

mňáám KOLOŠVARSKÉ zelí Fíííborné :DDD

Mńam, dělám jako Kološvár, tož si vyberte :-D:-D:yes:

Co to tady je za zvyk, neustále někoho napomínat na jeho pravopis a nebo názvosloví. Vždyť je to jen o vaření, tak by se to tak také mělo snad i brát. Snad nebude tak zle, když jsem se ozvala i když jsem neregistrovaná.

Nojo, asi by to mělo být podle země původu, tedy maďarsky. Jenže guláš taky píšem česky. :-)

bibinko píše se to Kolozsvárské zelí:-)

Po slovensky sa píše tak,ako je v recepte,teda so "ž",ale neviem ako u vás,Bibi:-8Dávno som nerobila,musím to napraviť:-p;-)

Bibinka: To není jednoznačné. Maďarsky je to Kolozsvár, Slovensky Koložvár, česky Kološvár, německy Klausenburg, rumusky Kluž...vyber si ;-):-))

Maiki, nepíše se KoloŠvárské zelí:-? Teď jsem z toho jelen:-D, ale zelí je fajn. Máš 1.boda:yes:

Tématické fráze:
kološvárské zelí na madarsky zpusob recept, koložvárské zelí, zakysane zeli, kološvár, kolozsvárské zelí, koložvár, monika z kopečku, koložvarske zeli recept, koložvárské, mlete maso s rýží a zelím, mleté maso kolosvar, recept mleté maso,sl.zelí, zelí s rýží, štýrské zelí, mleté zelí ryze, zelí mleté maso rýže recept, ryze zeli mlete maso recepty, domácí zakysané zelí, koložvárské pečené zelí, kolozsvár recept

Suroviny:
zelí sterilované, maso mleté, cibule, rýže, smetana, klobása

Přidat fotografie receptu