Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelí s hovězím masem a klobásou z papiňáku

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 149 kJ /
514 kcal
Bílkoviny69,39 g
Tuky20,20 g
Vláknina6,47 g
Cholesterol 155 mg
Sodík 150 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy11,94 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V papiňáku rozpustíme sádlo a zpěníme na něm cibuli nakrájenou na hrubší kostičky, přidáme kostky předního hovězího masa a zprudka orestujeme, aby se maso zatáhlo. Krok 2: Jakmile začne pouštět vlastní šťávu, přidáme kolečka klobásy a nasekaný česnek a krátce osmahneme. Vše zasypeme kmínem, paprikou, vmícháme propláchnuté zelí bez nálevu a podlijeme cca 1dcl vody. Krok 3: Osolíme a osladíme dle chuti, papiňák zavřeme a dáme na střední plamen. Jakmile se pojistka uzavře a začne prudce syčet, zmírníme na minimum a necháme 20 minut dusit. Krok 4: Poté odstavíme z ohně, 10minut necháme ještě zavřené "dojít" a poté podáváme s vařenými či šťouchanými bramborami.

Zveřejněno 26. 6. 2011

Poznámka autorky isindy

Hledala jsem tu nějakou podobnou úpravu, kam bych vložila fotku pro radost, ale nenašla jsem...tak vkládám jako samostatný recept.

Šlo o velmi rychlou improvizaci, než se uvařila příloha, bylo maso i zelí krásně měkké a hladový potomek mi odpustil i včerejší ponocování a dnešní bojkot kuchyně :)

Příloha: http://www.toprecepty.cz/recept/21658-maslove-stou...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelí s hovězím masem a klobásou z papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JEzo

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelí s hovězím masem a klobásou z papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JEzo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Anna Kocikova: už jsem plotýnku vypustila, to byla fakt blbá formulace :-O...asi mi zaspala i ta poslední mozkobuňka :-8:-8:-8:-D dík za upozornění :-K

Jsem "magor a milovník"vaření v papiňáku;-):-DRecept se mi velmi líbí:-p+5:yes:jen na plotýnce určitě nepůjde rozpustit sádlo,ani osmahnout cibulka-je-li myšlena podložka do papiňáku:-8Ti,co to neznají,budou určitě tápat;-):-)

děkuji :-K nechtělo se mi dneska stát u sporáku a tahle bašta byla hotová za chvíli skoro sama :-)

Vypadá to svěle:-p:yes:

Isi, :-p:yes:

tož já jsem JANA:-)):-)):-)) ...ale bašta vyapdá úžasně:yes::yes::yes::yes:

Tématické fráze:
vařené hovězí maso v papiňáku, jak dlouho dusit hovězí maso, jak dlouho dusit zelí, jak dlouho dusit zelí, vařit zmrzlé maso, zmrzlé zelí, jak vařit hovězí přední, hovězí v papinaku, hovězí přední v papinaku, hovězí se zelím, hovězí maso se zelim, jak dlouho dusit kysané zelí, zelí v papináku, můžu vařit zmrzlé maso, hovězí maso a zelí, zmrzlé maso, jak dusit hovězí, hovězí na zelím, hovězí maso na zelí, hovězi na zeli recept

Suroviny:
maso hovězí, klobása ostravská, zelí kysané, cibule, sádlo, paprika sušená uzená, česnek, kmín drcený, sůl, cukr krystal

Přidat fotografie receptu