Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medovník bez náplně

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Arlena

Středně náročný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 35 min

65 min (30 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 26 cm dortová forma

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 622 kJ /
2 539 kcal
Bílkoviny64,25 g
Tuky117,47 g
Vláknina17,88 g
Cholesterol 956 mg
Sodík 318 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy297,17 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu si předehřejte na 180°C. Našlehejte změklé máslo se žloutky a oběma cukry. Poté do hmoty zašlehejte tekutý med, citrónovou kůru a perníkové koření. Krok 2: V jiné míse smíchejte polohrubou mouku s kypřícím práškem do perníku a směsí rozinek, kandovaného ovoce a ořechů. Krok 3: Spojte obě směsi. Teď pořádně vmíchejte sníh z bílků a citrónové šťávy. Hotové těsto by nemělo být moc řídké, ale mělo by se poměrně lehce vlít do vymazané a hrubou moukou vysypané formy na dort o průměru 26 cm. Krok 4: V horkovzdušné troubě pečte max 35 minut. Raději zkoušejte špejlí. Hotový medovník ozdobte podle fantazie; pro pikantnější chuť, promažte např. višňovou marmeládou.

Zveřejněno 26. 6. 2011

Poznámka autorky Arlena

L - lžička; PL - polévková lžíce

Tento recept je z velice starého čísla časopisu Albert.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medovník bez náplně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WWpg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medovník bez náplně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WWpg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

:yes: Vyzkouším..:-K

Nemusí to být špatné:yes::yes::yes:Škoda že není fotka:-(

Tématické fráze:
zdravý medovník, jak ozdobit medovník, medovník recept albert, naplně, medovník bez másla, oříškový medovník, medovník albert, medovník bez ořechů, nápln domedovníku, medovník bez cukru, náplň do medovníku bez másla, oříškový medovník v horkovzdušné troubě, medovník bez pečení, zdravý medovník bez cukru, medovník koření, medovník zdravy, medovník-citrónová poleva, časopis albert recept na medovník, perník z časopisu albert, medovník recept

Suroviny:
máslo, vejce, cukr vanilkový, cukr, med tekutý, citron, koření do perníku, mouka polohrubá, prášek do perníku, rozinky, ovoce kandované, ořechy mleté, citron, poleva citronová, oříšky

Přidat fotografie receptu