Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajčatová kuřecí stehna s bylinkami - parní hrnec

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie767 kJ /
183 kcal
Bílkoviny4,35 g
Tuky7,23 g
Vláknina13,16 g
Cholesterol 20 mg
Sodík 31 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy19,78 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Asi 10 rajčátek si nakrájíme na plátky. Česnek si oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Krok 2: Kuřecí stehna očistíme a opatrně z nich odhrneme kůži. Krok 3: Stehna si osolíme, posypeme oreganem a poklademe plátky rajčat a česneku. Kůži opatrně přetáhneme zpátky a stehna shora posypeme špetkou provensálského koření a lehce osolíme. Krok 4: Připravená stehna dáme do parní nádoby a přiklopíme. Do parního hrnce dáme vodu dle návodu, přidáme nádobu s kuřaty a necháme pařit asi 40 min. Krok 5: Rýži si propláchneme vodou, necháme okapat a dáme do přídavné nádobky na rýži. Poté rýži zalijeme vodou (1 díl rýže na 1,5 dílu vody - dle rýže). Rýži osolíme a přidáme hřebíček. Krok 6: Po 40 min. paření kuřete si ze spodní nádoby hrnce slijeme vývar do hrnku. Krok 7: Rýži si dáme do parního hrnce - pod kuře - a necháme ještě asi 20 min. pařit. Krok 8: Mezitím si v kastrolku rozehřejeme máslo, zasypeme ho moukou a uděláme si světlou jíšku. Tu zalijeme částí vývaru z hrnečku a necháme asi 15 min. provářet. Krok 9: Na malé pánvi si rozehřejeme kousek másla a na něm orestujeme pokrájený česnek a na čtvrtky pokrájená rajčata. Poté přidáme lžičku protlaku, lehce orestujeme a vše přendáme do provařené šťávy v kastrolku. Šťávu dle chuti dosolíme, přidáme pokrájené oregano. Krok 10: Hotové kuře buď na talíři přelijeme šťávou s rajčaty, nebo si dáme porce kuřete ještě na chvíli do hotové šťávy prohřát a pak servírujeme s rýží.

Zveřejněno 27. 6. 2011

Poznámka autorky mirca75

Teď v letních dnech si ráda dělám jídla, u kterých nemusím trávit moc času a po kterých mi nebude moc těžko. Proto jsem zkusila tuto variantu.

Rajčatový protlak se dávat nemusí, ale jídlo má od něj nejen pěknou barvu,ale i dobrou chuť. Místo něj, se může do hotové šťávy přidat pát kapek citronové šťávy.

Stehna si lze vykostit- zkrátí se tím doba paření, nebo je naříznout v kloubu, aby se lépe přohřívala. Lze použít i maso bez kůže.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčatová kuřecí stehna s bylinkami - parní hrnec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6YK9

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčatová kuřecí stehna s bylinkami - parní hrnec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6YK9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

dělala jsem trošku jinak - do misky jsem dala ty kuřecí kousky,pod kůži jsem dala kousky česneku. pak jsem přidala 3 čerstvá oloupaná rajčata nakrájená na kousky a jednu plechovku rajčat z konzervy. přidala jsem bylinky - bazalku, tymián a rozmarýn, trochu jarní cibulky, osolila, opepřila a nechala společně 35 minut pařit. Když bylo hotovo, dala jsem maso stranou a omáčku přidala na tu jíšku a chvíli povařila, aby se to zahustilo. A chuťově je to výborné. S dovolením přidávám fotku ještě než se to začalo pařit :-)

Mirečko, nádhera! :yes:+

Mirčo,máš to opět moc hezké,jak recept,tak fotky(jsou vždycky hodně pestré;-)). Je na tom vidět,že to není jen tak odfláknutý oběd:-)).:yes:

Kúzelné fotky:-O:-*To by mi určite chutilo:yes:

Mirčo krásný receptík,nedávno jsem dělala podobně vepř.kotlety je to takové lehčí,chutné jídlo;-):-p+1:yes:

Další moc krásný recept pro PH:-p+7:yes:který si ukládám:-*

Špagetko:-) "parník" je určitě dobrá věc;-). Jen mám smůlu, že s ním přes zimu nemůžu tolik dělat - nemám v kuchyni pořádné odvětrávání a kuchyň pak trpí:-(. Jinak v něm moc ráda "vařím" knedlíky, zeleninu, .... A i starší syn si ho moc oblíbil a rád si v něm vaří dobroty:-p. Ale chce to mít místo na dalšího pomocníka do kuchyně;-).
Děkuju vám:-).

Mirčo jen tak dál s recepty v parním hrnci;-)tento vypadá lákavě:-*:-*+:-KJídlo je i super dietní:-*:-*

:yes::yes::-p

Mirčo, já snad do toho Parního půjdu :-*;-), dělám obdobně, i s tím protlakem, ale díky němu tam dám 4 lístky libečku, nedávám provensál - muž ho nemusí, ale ten hřebíček je taky výborný :-p:-p:yes::yes:
Teď si všímám oregana, jo, to taky půjde ;-):-p

Tématické fráze:
kuřecí stehna v parním hrnci, kure v parnim hrnci, parní hrnec recepty, kuřecí stehna s rajčaty, kuřecí čtvrtky z rýží a lilek, kuřecí stehna na rajčatech, kuřecí čtvrtky v parním hrnci, kuřecí spodní stehna recept, spodní kuřecí stehna, pestre obědy recepty, kuřecí stehna recepty, nádoba na rýží do parního hrnce, kuřecí stehna s protlakem, parní hrnec kuřecí stehna, kuřecí stehna recept, kuřecí stehna z jednoho hrnce, obed z parniho hrnce, kuře z parního hrnce, kuřecí stehna s bylinkami, recepty z kuřecích stehen

Suroviny:
stehno kuřecí, sůl, koření oregáno čerstvé, koření provensálské, rajče cherry, česnek, mouka hladká, máslo, protlak rajčatový, rýže, sůl, koření hřebíček

Přidat fotografie receptu