Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Třípatrový Mořský dort s mušlemi

Hodnocení receptu je 5,0 (36×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie37 739 kJ /
9 020 kcal
Bílkoviny179,70 g
Tuky635,00 g
Vláknina34,55 g
Cholesterol 3,92 g
Sodík 1,27 g
Sůl2,70 g
Sacharidy629,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Postupně upečeme 3 korpusy různé velikosti, podrobný postup na upečení korpusu je v poznámce.
1. korpus je z uvedeného množství, na 2. a 3. korpus uděláme těsto společně s tím, že jej přiměřeně, cca 2/3 a 1/3 rozdělíme do menších forem. Na nejmenší patro jsem použila kastrůlek, na jehož dno jsem vystřihla kruh z pečícího papíru, pro snadné vyklopení. Krok 2: Z mléka a mouky uvaříme bešamel o hustotě hustší krupicové kaše, studený prošleháme, abychom rozmíchali případné malé hrudky. Krok 3: Do změklého másla všleháme capuccino a cukr, poté po částech všleháme bešamel. Odebereme cca 1/4 stranou na povrchové potření dortu, do zbytku všleháme tvaroh. Krok 4: Korpusy vždy 2x prořízneme na 3 pláty, potřeme 1. a 2. plát marmeládou a tvarohovým krémem, poklademe broskvemi a přiklopíme vrchním plátem. Složené naplněné korpusy pomažeme tence kolem dokola i nahoře zbytkem krému bez tvarohu a dáme do ledničky ztuhnout a vychladit - nejlépe přes noc. Krok 5: Na vrchní úpravu tvaroh nedáváme, marcipán by se díky vysokému obsahu vody v krému rozpouštěl a klouzal by po korpusu. Krok 6: Jednotlivé korpusy potáhneme potahovací hmotou s reliéfem spirál, poté sesadíme na sebe (fixujeme 3 dřevěnými tyčkami či špejlemi), začistíme marcipánovým okrajem a zdobíme bonbóny, napíchnutými na párátka. Krok 7: Fixování - na spodní korpus položíme prostřední, vycentrujeme, poté odměříme výšku dřevěných tyček - musí být o cca 4 cm vyšší, než je výška těchto dvou pater - tyčky zabodneme do korpusů v trojúhelníku, který je menší než poslední patro....koukají tedy jakési hřeby, na které posadíme poslední nejmenší korpus.

Zveřejněno 29. 6. 2011

Poznámka autorky isindy

korpus postup:

http://www.toprecepty.cz/recept/18933-kakaovy-olej...

marcipánová hmota:

http://www.toprecepty.cz/recept/16692-falesna-marc..., potřebovala jsem 2 dávky

Dcera slavila dnes své 18. narozeniny a protože má ráda jak marcipán, tak belgické pralinky a pořád se nemohla rozhodnout, zda chce dort marcipánový či čokoládový, zkombinovala jsem obě suroviny do výsledné podoby.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Třípatrový Mořský dort s mušlemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A8KB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Třípatrový Mořský dort s mušlemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A8KB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (53)

také doporučuji mořské plody z čokoládovny CARLA jsou fakt dobré ;-) <3

Klobouk dolů :yes: chystám se na něj taky až bude mít máma narozky, ale přemýšlela jsem že dort udělám metodou "křivého dortu" , velmi díky za nápad a oceňuju tvoje umění :yes:

Dooga: Vašíku, ty můj kluku zlatá kudrnatá, ten dort je super :yes::yes::yes: máš můj obdiv, sama vím nejlépe, že to není úplná fraška, takováhle potvora velká ;-) za pochvalu chuti děkuji, design jsi zvládl na 1* ;-):-* díky moc, fakt jsi mě potěšil :-8

já tyto dorty moc nekomentuju, protože je nikdy dělat nebudu..
že je Ivča profík, má to vždy perfektní a dokonalé, to už je všeobecně známo;-):-):yes:
ale před tebou, milý Vašku, hluboce smekám:-K:-K:-K prostě něco fantastického jsi vytvořil, jsi neskutečně šikovný;-):-):yes::yes:

Dooga:teda jsi opravdu VENOUŠKU ŠIKULKA:yes::yes::yes::yes:

Dooga: To ty sám:-O Klobouk nenosím, ale před tebou smekám aspoň virtuální:-K:yes::yes:

Tak hotovo, uděláno a i snězeno.;-):-p Sice se mi nepovedl, tak jako tobě, ale snaha byla oceněna a výborná cuť vše podtrhla.:-p Takže mohu recept vřele doporučit.:yes:

Děkuji za odkaz :-)

Verča:Verčo, myslím, že Ivča to má popsáno zde http://www.toprecepty.cz/recept/21730-melirovani-p...

Dobrý den, mohu se zeptat jak jste barvila ten marcipán na potažení dortu, práškovými barvami nebo gelový, štetcem nebo jak? Děkuji. Dort je překrásný :-)

že mě to nenapadlo...:-!děti chtěly taky s mořskými plody...snad příště...dort máš krásný:yes::yes:

:-):yes::yes::yes:

isindy: Jó ,jedééém. Pidíků je dost pro všechny. A ty dorty 2. Mám taky narozky.;-)

Ivo:yes::yes:nemám slov:-O:-O:-O:yes:

Ivčo:-O úžasnéééé:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
dort mořská pana, dort s mořskými plody, třípatrový dort recept, dort moře, recept na třípatrový dort, tripatrovy dort, třípatrové dorty, mořská panna z marcipánu, ořechový dort neskutečně dobrý, marcipanova mořska panna, dort plody moře, třípatrový dort postup, mořská pana dort, dorty mořská pana, dětské dorty mořská panna, dort s mořskou pannou, dorty more, dort z mořskych plodů, dort bonboniéra, úchvatné dorty

Suroviny:
vejce, cukr krystal, mouka hladká, kakao, olej, sůl, vejce, cukr krystal, mouka hladká, kakao, olej, sůl, máslo, mléko, mouka polohrubá, mouka hladká, cukr moučkový, tvaroh měkký, capuccino instantní, marmeláda broskvová, marcipánová falešná hmota, kakao, bonboniera mořské plody, kompot broskvový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu