Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Třípatrový Mořský dort s mušlemi

Hodnocení receptu je 5,0 (36×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie37 739 kJ /
9 020 kcal
Bílkoviny179,70 g
Tuky635,00 g
Vláknina34,55 g
Cholesterol 3,92 g
Sodík 1,27 g
Sůl2,70 g
Sacharidy629,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Postupně upečeme 3 korpusy různé velikosti, podrobný postup na upečení korpusu je v poznámce.
1. korpus je z uvedeného množství, na 2. a 3. korpus uděláme těsto společně s tím, že jej přiměřeně, cca 2/3 a 1/3 rozdělíme do menších forem. Na nejmenší patro jsem použila kastrůlek, na jehož dno jsem vystřihla kruh z pečícího papíru, pro snadné vyklopení. Krok 2: Z mléka a mouky uvaříme bešamel o hustotě hustší krupicové kaše, studený prošleháme, abychom rozmíchali případné malé hrudky. Krok 3: Do změklého másla všleháme capuccino a cukr, poté po částech všleháme bešamel. Odebereme cca 1/4 stranou na povrchové potření dortu, do zbytku všleháme tvaroh. Krok 4: Korpusy vždy 2x prořízneme na 3 pláty, potřeme 1. a 2. plát marmeládou a tvarohovým krémem, poklademe broskvemi a přiklopíme vrchním plátem. Složené naplněné korpusy pomažeme tence kolem dokola i nahoře zbytkem krému bez tvarohu a dáme do ledničky ztuhnout a vychladit - nejlépe přes noc. Krok 5: Na vrchní úpravu tvaroh nedáváme, marcipán by se díky vysokému obsahu vody v krému rozpouštěl a klouzal by po korpusu. Krok 6: Jednotlivé korpusy potáhneme potahovací hmotou s reliéfem spirál, poté sesadíme na sebe (fixujeme 3 dřevěnými tyčkami či špejlemi), začistíme marcipánovým okrajem a zdobíme bonbóny, napíchnutými na párátka. Krok 7: Fixování - na spodní korpus položíme prostřední, vycentrujeme, poté odměříme výšku dřevěných tyček - musí být o cca 4 cm vyšší, než je výška těchto dvou pater - tyčky zabodneme do korpusů v trojúhelníku, který je menší než poslední patro....koukají tedy jakési hřeby, na které posadíme poslední nejmenší korpus.

Zveřejněno 29. 6. 2011

Poznámka autorky isindy

korpus postup:

http://www.toprecepty.cz/recept/18933-kakaovy-olej...

marcipánová hmota:

http://www.toprecepty.cz/recept/16692-falesna-marc..., potřebovala jsem 2 dávky

Dcera slavila dnes své 18. narozeniny a protože má ráda jak marcipán, tak belgické pralinky a pořád se nemohla rozhodnout, zda chce dort marcipánový či čokoládový, zkombinovala jsem obě suroviny do výsledné podoby.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Třípatrový Mořský dort s mušlemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A8KB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Třípatrový Mořský dort s mušlemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A8KB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (53)

také doporučuji mořské plody z čokoládovny CARLA jsou fakt dobré ;-) <3

Klobouk dolů :yes: chystám se na něj taky až bude mít máma narozky, ale přemýšlela jsem že dort udělám metodou "křivého dortu" , velmi díky za nápad a oceňuju tvoje umění :yes:

Dooga: Vašíku, ty můj kluku zlatá kudrnatá, ten dort je super :yes::yes::yes: máš můj obdiv, sama vím nejlépe, že to není úplná fraška, takováhle potvora velká ;-) za pochvalu chuti děkuji, design jsi zvládl na 1* ;-):-* díky moc, fakt jsi mě potěšil :-8

já tyto dorty moc nekomentuju, protože je nikdy dělat nebudu..
že je Ivča profík, má to vždy perfektní a dokonalé, to už je všeobecně známo;-):-):yes:
ale před tebou, milý Vašku, hluboce smekám:-K:-K:-K prostě něco fantastického jsi vytvořil, jsi neskutečně šikovný;-):-):yes::yes:

Dooga:teda jsi opravdu VENOUŠKU ŠIKULKA:yes::yes::yes::yes:

Dooga: To ty sám:-O Klobouk nenosím, ale před tebou smekám aspoň virtuální:-K:yes::yes:

Tak hotovo, uděláno a i snězeno.;-):-p Sice se mi nepovedl, tak jako tobě, ale snaha byla oceněna a výborná cuť vše podtrhla.:-p Takže mohu recept vřele doporučit.:yes:

Děkuji za odkaz :-)

Verča:Verčo, myslím, že Ivča to má popsáno zde http://www.toprecepty.cz/recept/21730-melirovani-p...

Dobrý den, mohu se zeptat jak jste barvila ten marcipán na potažení dortu, práškovými barvami nebo gelový, štetcem nebo jak? Děkuji. Dort je překrásný :-)

že mě to nenapadlo...:-!děti chtěly taky s mořskými plody...snad příště...dort máš krásný:yes::yes:

:-):yes::yes::yes:

isindy: Jó ,jedééém. Pidíků je dost pro všechny. A ty dorty 2. Mám taky narozky.;-)

Ivo:yes::yes:nemám slov:-O:-O:-O:yes:

Ivčo:-O úžasnéééé:yes::yes::yes:

Musím sa pridať k ostatným, je to úžasné,!...škoda, že si ďaleko...
:yes:

Nádhera :yes::yes::yes: ... a velmi inspirativní ;-)

:-KNádherný,decentní dort:-K+22:yes:a nebojím se říct,že takovou krásu by nesvedla ani vyučená cukrářka:-8

:yes::yes::yes:

dokonalý :yes:

:-Onení co dodat vše už bylo řečeno nádhera:-*:yes::yes:

Isindy - tak teď jsi mě dostala, dodělala jsem velmi důležitou ale unavující práci, otevřu bonboniéru, strčím belgickou pralinku do pusy a otevřu topky . A co se na mě vyvalí - no nádhera:yes::-D ale musím Tě zklamat já tedy alespoň dnes zůstanu jenom u těch pralinek, ale jednou určitě Tvůj nápad a receptík využiji:-p

Ivi,ty jsi fakt ďábel,to nemá chybu:-O

isindy:Isi, ani nevíš, jakou jsi mi udělala radost:yes::yes::yes: Jo, nalož to do auta a přijeďte-šmarja já se budu půl roku táááák těšit:yes::-));-)

Doufám, že to na platstové podložce půjde a nebude mě to stát další nervy.

Ivanko, děkuji za radu určetě to v blízké době vyzkoučím. Solamyl mě opravdu nenapadl. Ještě jednou moc děkuji Katka

isindy:jééé tak to je super, už se těším muchlovat, to já ráda;-):-D:-D:-D

Ted mi spadla brada dolu Isindy, vzdycky me dokazes necim prekvapit a tenhle dort je proste moje gusto a posilam ti bod a jen tak dal:-K

já vám všem fakt moc děkuji, jsem moc ráda, že se vám dort taky líbí :-K...a zdobení opravdu není složité, takže se těším na přidané fotečky vašich podobných děl ;-):yes:

Bibinka: šmankote, děkuju :-8 bude mi ctí a národním svátkem, dort ti ráda udělám ;-) aspoň bude zase důvod k výletu :-8:-D:-D

Simonko, Doogo, slyšíte??? jedeme na podzim do Jindřichova Hradce pomuchlovat pidíky :-8:-D:-D:-D

Téééda,to je nádhera,blahopřejeme dceři a takovej dort je snad i škoda sníst:-p:-K:-K:-K:-)):yes:

Isi, ty jsi fakt velká umělkyně a máš pro tyhle kreativní věci v malíku, máš úžasnej cit a představivost-no co se budu vykecávat, jsi jednička:yes: Myslíš, že by jsi mi v listopadu udělat takový dort taťuldovi k 50tinám:-? a takovej podobnej"mořskej":-? Máš jasnej 15. bod:yes:

:yes::yes::yes:...Ivi nádhera...a všechno nejlepší Kristínce...:yes::yes::-K

děkuji všem moc, dceři přání ráda vyřídím....:-K:-K

Katka: děkuji :-K na vyvalování používám silikovovou podložku, ale jde to i na pracovní desce bez ní...podsypání cukrem ani sušeným mlékem není dobrá voba, používá se Solamyl :-) lehce plochu poprášit, i váleček jím jakoby potřít, případně poprášit i vršek marcipánu a rukou rozetřít, aby se nechytal na váleček....lehké stopy na barevném macipánu se pak jednoduše smetou štětečkem. Držím palce pro příští pokus :-)

úchvatný dort........dokonalé umělecké dílko:yes::yes::yes::yes::-K

Ivo - ten je:yes::-). Popřej Kristýnce i za mě k jejím krásným osmnáctinám:-K:-K

Dobrý den paní Ivo, dort je opravdu úžasný přímo nádherný. Jenom se chci zeptat jak jste vyvalovala marcipánovou hmotu? Na gumové fólii? Jednou jsem si jednu takovou koupila a když jsem vyvalovala modelovaci hmotu tak to byla katastrofa. I přesto, že jsem hmotu podsypala moučkovým cukrem nebo sušeným mlékem tak se stále přilepovala. Nemáte na to nějaký fígl. Moc děkuji za odpověď.

:yes::yes::yes:

Ten je opravdu nádhernej...:yes: Kristýnka musela mít radost...:-K Popřej jí i ode mě...:-K:-K

:-O:-O:-O Mé oči přechází nad tou krásou a chuťové buňky se bouří.:-p:-O:-p:-O
100 bodů je málo.:yes::yes::yes:

Moc hezké Ivčo:-K a opět oceňuji nejen Tvůj vkus, ale i rozepsaný pracovní postup.Bod je tam:yes:.

tak tento je fakt prekrasny +

pěkný kousek z tvojí dílny;-):yes: nooo,kousek.....pěkný macek! a ty krásné fosílie plžů na potahovce;-)čokoládky vypadají efektně a elegantně:yes:
p.s.že přeji oslavenkyni všechno nej nej:-K

Ivo nádhera:yes:nemám slov prostě úžasný:yes:;-)

Tématické fráze:
dort mořská pana, dort s mořskými plody, třípatrový dort recept, dort moře, recept na třípatrový dort, tripatrovy dort, třípatrové dorty, mořská panna z marcipánu, ořechový dort neskutečně dobrý, marcipanova mořska panna, dort plody moře, třípatrový dort postup, mořská pana dort, dorty mořská pana, dětské dorty mořská panna, dort s mořskou pannou, dorty more, dort z mořskych plodů, dort bonboniéra, úchvatné dorty

Suroviny:
vejce, cukr krystal, mouka hladká, kakao, olej, sůl, vejce, cukr krystal, mouka hladká, kakao, olej, sůl, máslo, mléko, mouka polohrubá, mouka hladká, cukr moučkový, tvaroh měkký, capuccino instantní, marmeláda broskvová, marcipánová falešná hmota, kakao, bonboniera mořské plody, kompot broskvový

Přidat fotografie receptu