Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Banketky

Banketky, ty malé rohlíčky, jsou vlastně alternativou ke chlebíčkům. Lze je plnit různými pomazánkami, obložit šunkou a zeleninou, nebo podávat jen tak. Pokud vám zbydou, můžete je zamrazit a vytáhnout, až se vám budou hodit.

Hodnocení receptu je 4,8 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby práce pekárny

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby práce pekárny)

Suroviny pro 1 dávka

24 kusů

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 686 kJ /
2 554 kcal
Bílkoviny66,07 g
Tuky80,88 g
Vláknina17,25 g
Cholesterol 437 mg
Sodík 4,25 g
Sůl10,56 g
Sacharidy381,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pekárna program Těsto. Po vykynutí rozdělíme na 3 díly, vyválíme kruh, ten radýlkem nebo kolečkem na krájení pizzy rozdělíme na 8 kusů a od širšího konce umotáme rohlíčky. Krok 2: Dáme na plech vyložený papírem na pečení, necháme vykynout, potřeme osolenou vlažnou vodou a vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. Pokud by banketky moc ztmavly, tak teplotu trošku zmírníme, cca na 180 °C a dopečeme. Celkem pečeme asi 20 minut, čas je orientační. Krok 3: Potírat banketky můžeme taky rozšlehaným bílkem a sypat kmínem, nebo mákem. V tom případě musíme dát do těsta trošku více soli, tu 1 1/2 lžičky nebo posypat solí na povrchu.

Jak připravit banketky - tipy a rady

Zveřejněno 19. 7. 2008

Poznámka autorky Merylas

Potírat se taky může jen žloutkem, nebo celým rozšlehaným vejcem, taky mlékem, nebo mlékem napůl s vodou.

Doporučení z komentářů od Cathleen: Menší tvary pečiva je třeba péct kratší dobu a prudčeji, ať nejsou dlouhým pečením vysušené a tvrdé.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Banketky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYYV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Banketky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYYV

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (43)

Petr.D: Děkuji, jsem moc ráda.:-K

Dnes jsem zkoušel a jsou super :yes:

casino: Moc děkuji ! Už jsem nestihla zadělat, dělám daňové přiznání!:-//

Veronika.Hrozna:
Na jeden plech se to nevměstnalo 8-( a na dva toho bylo málo:-8
Máslem to určitě nepokazíte :-K
Hlavně neusušit:-!
Generálka byla OK (jak pýýýšu nižejc):yes:
Premiéra moc nedopadla, cosi se zvrtlo..., ale receptem to rozhodně nebylo ;-(
No, ale mančaft mě nevypískal... ;-)

casino: Casino, kolik plechů vyšlo z této dávky těsta ? Chci dneska upéct . Moc se na ně těším , Heru, nebo máslo, co bude lepší?;-)

casino: Děkuji za zprávu. Jsem moc ráda, že recept nezklamal. :-K

Mám rád guláš:yes:
Mám rád chleba:yes:
Guláš s chlebem bych pozřel snad jen pod pohrůžkou :-8
No tak jsem si ke gulášku napekl banketky (samozřejmě to byla i generálka před plánovanou oslavou ;-)
Jsou v ý ý ý b o r n é :yes:
***
S těstem se velmi dobře pracuje
Dělal jsem kousky asi 35g
Tvořil jsem rohlíčky, uzlíky, nastřihnuté bulky, vruty
Sypal jsem solí, kmínem, sezamem, mákem
Pekl jsem při 200°C/18minut (bez HV)
Pečivo je z vrchu chrumkavé, zevnitř vláčné a jdou z něho dobře odlamovat jednotlivá sousta
:-K

casino: Je to tak, jak píše Cat. Měla jsem plynovou troubu, tak jsem teplotu nepsala, byl to s ní dlouholetý boj.;-) Nyní mám už elektrickou, tak u nově vkládaných receptů se snažím tyto údaje uvádět. Tj. teplotu a přibližný čas pečení, doplnila jsem i zde do receptu. ;-)
cathleen: Díky.:-K

cathleen:
Chápu:-)
Mně jde akorát o uživatelský komfort :-K
No, nechci být za análalpinistu :-8 ale v mých očích by vůbec neutrpěla autorčina reputace ani kdyby do receptu zkopírovala váš údaj o teplotě, že ;-)

casino: Merylas u svých receptů vždy reaguje, takže určitě dojde i sem. Jen zatím napíšu, že "problém napsat teplotu pečení" není, ale Merylas tu několikrát už dříve zmiňovala, že teplotu jen odhaduje (nižší, vyšší), má - měla starší plynouvou troubu bez nastavení stupňů.

V dohledné době mě čeká banket, tak hledám rcp na banketky:-)
Opravdu se jedná o nepřekonatelný problém doplnit do receptu teplotu pečení (podle cathleen: zpočátku 200°C), že aby jeden nemusel pátrat v komentářích, nebo u jiných receptů? ;-)

Dobrý večer, dnes manžel někde koupil banketky, tak jsem se těšila, že to budou takové křehké, které se hodně drobily, jako si je pamatuji jako malá. Banketky, které donesl, byly uz na pohled z klasického rohlíkového těsta, takže jsem byla docela zklamaná. Nemáte náhodou někdo recept na křehké banketky, ne podle názvu receptu, ale s jiným druhem těsta? Bohužel retro banketku neumím lépe popsat, ale určitě nebyla chuťově jako klasický rohlík Moc děkuji.

:yes:banketky jsou opravdu výborné,děkuji za recept:-K:-K:-K

:-) panotec (neregistrovaný/á), autorka sice nejsem (a taky vím, že Merylas má plynovou troubu, tak stupně přesně neví)....doporučila bych péct na 200°C (i když - každá trouba peče jinak, tak si pečivo hlídejte. Kdyby moc tmavlo, snižte teplotu pečení tak na 180°C.)
Menší tvary pečiva je třeba péct kratší dobu a prudčeji;-) ať nejsou dlouhým pečením vysušené a tvrdé.

Tématické fráze:
domácí banketky recept, domácí banketky, pečeme v domácí pekárně, domácí rohlíky banketky, banketní pečivo, rohliky banketky, těsto na banketky, banketky z domácí pekárny, pečivo banketky, recept na domácí banketky, rohlicky banketky, banketní pečivo recept, recept na pečení rohlíků, celozrnné banketky, domaci pekarna banketky, výborné banketky, pečivo banketka, banketky-recept, domaci banketka, domácí rohlíky banketky recept

Suroviny:
mléko, žloutek, tuk, mouka polohrubá, sůl, cukr, droždí sušené

Přidat fotografie receptu