Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Banketky

Banketky, ty malé rohlíčky, jsou vlastně alternativou ke chlebíčkům. Lze je plnit různými pomazánkami, obložit šunkou a zeleninou, nebo podávat jen tak. Pokud vám zbydou, můžete je zamrazit a vytáhnout, až se vám budou hodit.

Hodnocení receptu je 4,8 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby práce pekárny

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby práce pekárny)

Suroviny pro 1 dávka

24 kusů

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 686 kJ /
2 554 kcal
Bílkoviny66,07 g
Tuky80,88 g
Vláknina17,25 g
Cholesterol 437 mg
Sodík 4,25 g
Sůl10,56 g
Sacharidy381,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pekárna program Těsto. Po vykynutí rozdělíme na 3 díly, vyválíme kruh, ten radýlkem nebo kolečkem na krájení pizzy rozdělíme na 8 kusů a od širšího konce umotáme rohlíčky. Krok 2: Dáme na plech vyložený papírem na pečení, necháme vykynout, potřeme osolenou vlažnou vodou a vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. Pokud by banketky moc ztmavly, tak teplotu trošku zmírníme, cca na 180 °C a dopečeme. Celkem pečeme asi 20 minut, čas je orientační. Krok 3: Potírat banketky můžeme taky rozšlehaným bílkem a sypat kmínem, nebo mákem. V tom případě musíme dát do těsta trošku více soli, tu 1 1/2 lžičky nebo posypat solí na povrchu.

Jak připravit banketky - tipy a rady

Zveřejněno 19. 7. 2008

Poznámka autorky Merylas

Potírat se taky může jen žloutkem, nebo celým rozšlehaným vejcem, taky mlékem, nebo mlékem napůl s vodou.

Doporučení z komentářů od Cathleen: Menší tvary pečiva je třeba péct kratší dobu a prudčeji, ať nejsou dlouhým pečením vysušené a tvrdé.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Banketky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYYV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Banketky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYYV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (43)

Petr.D: Děkuji, jsem moc ráda.:-K

Dnes jsem zkoušel a jsou super :yes:

casino: Moc děkuji ! Už jsem nestihla zadělat, dělám daňové přiznání!:-//

Veronika.Hrozna:
Na jeden plech se to nevměstnalo 8-( a na dva toho bylo málo:-8
Máslem to určitě nepokazíte :-K
Hlavně neusušit:-!
Generálka byla OK (jak pýýýšu nižejc):yes:
Premiéra moc nedopadla, cosi se zvrtlo..., ale receptem to rozhodně nebylo ;-(
No, ale mančaft mě nevypískal... ;-)

casino: Casino, kolik plechů vyšlo z této dávky těsta ? Chci dneska upéct . Moc se na ně těším , Heru, nebo máslo, co bude lepší?;-)

casino: Děkuji za zprávu. Jsem moc ráda, že recept nezklamal. :-K

Mám rád guláš:yes:
Mám rád chleba:yes:
Guláš s chlebem bych pozřel snad jen pod pohrůžkou :-8
No tak jsem si ke gulášku napekl banketky (samozřejmě to byla i generálka před plánovanou oslavou ;-)
Jsou v ý ý ý b o r n é :yes:
***
S těstem se velmi dobře pracuje
Dělal jsem kousky asi 35g
Tvořil jsem rohlíčky, uzlíky, nastřihnuté bulky, vruty
Sypal jsem solí, kmínem, sezamem, mákem
Pekl jsem při 200°C/18minut (bez HV)
Pečivo je z vrchu chrumkavé, zevnitř vláčné a jdou z něho dobře odlamovat jednotlivá sousta
:-K

casino: Je to tak, jak píše Cat. Měla jsem plynovou troubu, tak jsem teplotu nepsala, byl to s ní dlouholetý boj.;-) Nyní mám už elektrickou, tak u nově vkládaných receptů se snažím tyto údaje uvádět. Tj. teplotu a přibližný čas pečení, doplnila jsem i zde do receptu. ;-)
cathleen: Díky.:-K

cathleen:
Chápu:-)
Mně jde akorát o uživatelský komfort :-K
No, nechci být za análalpinistu :-8 ale v mých očích by vůbec neutrpěla autorčina reputace ani kdyby do receptu zkopírovala váš údaj o teplotě, že ;-)

casino: Merylas u svých receptů vždy reaguje, takže určitě dojde i sem. Jen zatím napíšu, že "problém napsat teplotu pečení" není, ale Merylas tu několikrát už dříve zmiňovala, že teplotu jen odhaduje (nižší, vyšší), má - měla starší plynouvou troubu bez nastavení stupňů.

V dohledné době mě čeká banket, tak hledám rcp na banketky:-)
Opravdu se jedná o nepřekonatelný problém doplnit do receptu teplotu pečení (podle cathleen: zpočátku 200°C), že aby jeden nemusel pátrat v komentářích, nebo u jiných receptů? ;-)

Dobrý večer, dnes manžel někde koupil banketky, tak jsem se těšila, že to budou takové křehké, které se hodně drobily, jako si je pamatuji jako malá. Banketky, které donesl, byly uz na pohled z klasického rohlíkového těsta, takže jsem byla docela zklamaná. Nemáte náhodou někdo recept na křehké banketky, ne podle názvu receptu, ale s jiným druhem těsta? Bohužel retro banketku neumím lépe popsat, ale určitě nebyla chuťově jako klasický rohlík Moc děkuji.

:yes:banketky jsou opravdu výborné,děkuji za recept:-K:-K:-K

:-) panotec (neregistrovaný/á), autorka sice nejsem (a taky vím, že Merylas má plynovou troubu, tak stupně přesně neví)....doporučila bych péct na 200°C (i když - každá trouba peče jinak, tak si pečivo hlídejte. Kdyby moc tmavlo, snižte teplotu pečení tak na 180°C.)
Menší tvary pečiva je třeba péct kratší dobu a prudčeji;-) ať nejsou dlouhým pečením vysušené a tvrdé.

Na kolik stupňů se to peče?

Radko,mouku dávám opravdu polohrubou;-) Ono holt to pečivo chutná nejvíce první den. Jestli můžu doporučit nějaké těsto na pečivo co je dobré i druhý den,tak to je tady tohle s majonézou.http://www.toprecepty.cz/recept/1512-housticky/ Z toho těsta se dají dělat jak housky,tak i rohlíky nebo veky;-)A droždí používám raději čerstvé,pokud teda mám. Dávám mu přednost před sušeným, ale sušené používám taky ;-)

Taky jsem je zkoušela,těsto krásně nakynulo a lehce se s ním pracovalo.Rohlíčky jsme zkoušeli čerstvé,byly dobré,ale druhý den se už nedaly jíst....nevím,zda to bylo moukou???Opravdu se dává polohrubá?:-/.....A dávala jsem droždí v prášku...tak nevím,kde se stala chyba.

Ihned to vyzkouším. Vypadá to perfektně. Díky.

Ivetko, jsem moc ráda, že se povedly a moc děkuji za přidané foto:-K

Také jsem je musela vyzkoušet a povedlo se a taky když děti přišly ze školy tak se po nich jen zaprášilo.:-p

Svetlana 47, děkuji:-K

Merylas... výborné dnes jsem dělala prvně a povedli se jen se zaprášilo :-) dávám bodík za to

Maruško, ty jsou krásný:yes::yes::yes: ++++++

AvcaB Děkuji, jsem moc ráda, že chutnají:-K

Merylas, od té doby co jsem je vyzkoušela, je dělám každý druhý nebo třetí den. Recept nemá chybu, s těstem se opravdu dobře pracuje. Jen rozválené těsto rozděluju pouze na 4 díly, aby byly větší. Takže jich mám na várku 12. Nečekáme ani až vychladnou a hurá na ně.:-D Rohlíky od té doby nekupuju. :yes::yes::yes:

Maruš, každá odměrka je jiná, nejde se spolehnout na vyznačenou měrku. Tu, co používám, jsem si dala na váhu a množství ml vody zkontrolovala podle navážených gramů.;-)

Hanak (neregistrovaný/á) To mě mrzí, že se pečivo nepovedlo, ale opravdu každá mouka je jiná a stačí přidat trochu mléka. Potřebovala jsem nějaké rohlíky, tak jsem dnes opět schválně udělala a dělala jsem přesně podle receptu, těsto bylo akorát. Dělala jsem s čerstvým droždím,potírala bílkem s mlékem, po upečení byly křupavé. Taky třeba žloutky mohly být menší a přišla jsem taky na to, že mám doma 4 různé odměrky a každá odměřuje trochu jinak:-O Tak používám jen tu, co byla přiložena k pekárně. Přidala jsem 2 fota a mléko v ingrediencích upravila na 180-200 ml.Když dělám nějaké kynuté těsto, tak ho vždy kontroluju :-K

Hanak-každá mouka má jiný obsah lepku, stačí přidat trochu tekutiny.;-)

No tak nevím, těsto je docela příšerné hodně tuhé a špatně se
s ním pracuje, jsou ale velmi chutné. Asi je ale už příště dělat nebudu. Možná mám špatnou mouku a chtělo to trochu víc tekutiny a malinko přidat droždí.

AvcaB,moc děkuji:-K

Jsou výborné, dnes jsem je dělala. Pekárnu sice mám, ale některé těsto si ráda dělám ručně. Moc dobrý recept, díky a posílám bodík.:yes::-))

Jani, od té doby, co mám pekárnu, kupuji pečivo jen velmi zřídka. V pekárně je to nato tata a vím, co si do toho dám. Je tady spousta skvělých receptů ;-)

Merylas, jsou fakt krásně blejskavý a suprový!:-pbodííík letíííí:yes:
Janě R. musím říct, že jsem moc ráda, že pekárna vyšla na ní, jak vidíme perfektně jí to jde a ještě je vidět, jak jí to baví:yes:;-):-!

Jani, moc se ti povedly a jsem moc ráda, že chutnají:-*

Jiřko, víš, ikdyž mám tady nějaký odkaz na mouky, přiznám se, že mám v tom ještě malinko gulášek:-D:-)) Vyfoť tu mouku, jakou máš a pošli mi to třeba na meil a i recept na ty housky.;-)

Teda holky, vy jste šikovné! :-) Vypadají líp, jak z obchodu...bodík :yes: a Jani tobě také, ikdyž jen pomyslný :-)

Janko,jsou bezvadné,já už rohlíky nekupuju,peču si je doma v pohodě.Dnes jsem taky pekla poprvé celozrnné housky a jsou bezva:-p:-p:yes:

Merylas, to je skvěléééé!! Moooc skvělé, teď fakt budu mít dilema, jestli mám rohlíky vůbec kupovat. Přidávám fotečku a plus jsem ti dala už dříve. Díky za recept.:yes::yes:

Já jdu hned zítra na to. Rohlíky jsem ještě nezkoušela. Takže, kruh a myslím, že je tady od Boubelindy přesně nafocený postup, jak na to, na jiné rohlíčky, takže...tisknu!;-)

zítra bude oslava matinky 80.upeču jí dobrotu aj.

JSOU VÝBORNÉ, TAKY JE DĚLÁVÁM !

Vypadají moc hezky.Musím je zkusit.

Tématické fráze:
domácí banketky recept, domácí banketky, pečeme v domácí pekárně, domácí rohlíky banketky, banketní pečivo, rohliky banketky, těsto na banketky, banketky z domácí pekárny, pečivo banketky, recept na domácí banketky, rohlicky banketky, banketní pečivo recept, recept na pečení rohlíků, celozrnné banketky, domaci pekarna banketky, výborné banketky, pečivo banketka, banketky-recept, domaci banketka, domácí rohlíky banketky recept

Suroviny:
mléko, žloutek, tuk, mouka polohrubá, sůl, cukr, droždí sušené

Přidat fotografie receptu