Moravský vrabec
Moravský vrabec je klasika restauračních hotovek. Ať už ho podáváte se zelím nebo s dušeným špenátem, vždy by měl mít typickou chuť, kterou mu dává tučnější vepřové maso, česnek, cibule a kmín. Nejčastěji se podává s bramborovým nebo kynutým knedlíkem.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 957 kJ / 2 858 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 179,36 g |
| Tuky | 219,88 g |
| Vláknina | 13,90 g |
| Cholesterol | 600 mg |
| Sodík | 564 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 37,70 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 19. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moravský vrabec
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxxp
Moje poznámka
Moravský vrabec
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxxp
Nejnovější recepty
Domácí datlová pasta
Přidáno před 27 minutami
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 5 hodinami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 20 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 21 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 23 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno 18. 12. 2025 12:01:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Perníčky podle Mišky Kuličky
Janinka1135 před 15 minutami
Krůtí maso na kari se smetanou
josef.ridic před 19 minutami
Rýžový nákyp
josef.ridic před 19 minutami
Jablečný koláč našich babiček
[email protected] před 1 hodinou
Vepřové maso v mrkvi
RadmilaS před 3 hodinami
Koňakové řezy
janatka před 4 hodinami
Polévka s drožďovými noky
Vrbaska před 5 hodinami
Medovníkové koule
evik_svistik před 5 hodinami
Kokosky
veveruska73 před 13 hodinami
Tématické fráze:
moravsky brabec,
vepřový vrabec - nejlepší recept,
vepřový vrabec,
vepřový vrabec recept,
moravští vrabci,
moravský brabec recept,
recept na moravského vrabce,
recept na moravské vrabce,
vrabci recept,
moravský brabec se špenátem recept,
moravský brabec video,
recepty moravský brabec,
pečení vrabci,
vepřový brabec se špenátem,
peceny moravsky brabec,
moravský vrabec se zelím,
moravské vrabce,
moravští brabci,
moravští vrabci recept,
recept na moravske brabce
Suroviny:
plecko vepřové,
bůček vepřový,
sádlo,
mouka hladká,
cibule,
česnek,
kmín celý,
sůl
Komentáře (87)
Není vůbec napsáno... Pro začátečníka podstatná věc.
A mám snížit teplotu po těch 40 min .... Nebo nechat na 200....
Nebo jen předehřát na 200 ale péct na min.
Tak DULEZITY detail tu chybí
Tady ale dávám bodík. Česká klasika, je česká klasika
A já tam opravdu ty vrabce vidím také
... taky jsem se nechal inspirovat.
Chybí sice udaj na jeké množství masa jsou ty ingredience, ale my profíci si s tím poradíme
Pozdrav z Brna
pošmákla jsem si já i mimino v bříšku, dávám kladný bodík
posílám bodík a foto
Dali jsme si k masíčku bramborové špalíčky, jinak vrabci byli zjevně z pečínky vepřové.
Vyfotila jsem, ale foťák ale byl ještě lehce zamlžený, proto jsem tu fotku upravila, pokud se nebude líbit, smáznu ji