Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kachna na pomerančích

Kachna na pomerančích má svůj původ v italské Florencii a datuje se do doby, kdy byly metody uchování masa ještě v plenkách. Ke konzervaci se kromě soli využívaly právě citrusy. Citrusy kachní maso krásně zjemní a dodají nasládlou chuť.

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

simirge

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 90 min

120 min (30 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie133 kJ /
32 kcal
Bílkoviny0,63 g
Tuky0,36 g
Vláknina2,07 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy5,49 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kachnu naporcujeme na stehna a prsa, osolíme je a opepříme. Krok 2: Kůži nařízneme do mřížky a rozložíme kůží dolů na rozpálenou pánev s nepřilnavým povrchem. Krok 3: Zprudka opečeme z obou stran, aby se vypekl přebytečný tuk z kůže. Krok 4: Porce vyjmeme z výpeku a vložíme do pekáčku. Krok 5: Do menšího hrnce dáme marmeládu, 150 ml čerstvě vymačkané pomerančové šťávy, šťávu z půlky citronu a 1 kostku bujonu. Za stálého míchání přivedeme k varu. Poté odstavíme z plotny. Dva oloupané pomeranče nakrájíme na malé kousky a vmícháme do uvařené omáčky. Krok 6: Pomerančovou omáčkou přelijeme porce kachny v pekáči. Krok 7: Přikryjeme druhou polovinou pekáče a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Krok 8: Pečeme asi 90 minut, do změknutí (až masíčko odpadává od kosti). Během pečení přeléváme pomerančovou směsí v pekáčku. Ke konci pečení sebereme z povrchu výpeku přebytečný tuk. Krok 9: Podáváme s americkými nebo šťouchanými bramborami s petrželkou.

TIP: 7 oblíbených receptů na kachnu

Zveřejněno 3. 7. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachna na pomerančích

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QAK7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachna na pomerančích

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QAK7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

marmeládu mají i 3 druhy v Makru!!!!!!:-p:-p

Ještě jsem nezkoušela,ale recept znám. A na topkách jsou i recepty na pomerančovou marmeládu:yes:

Jana Remkova:děkuji:-8

simirge vítej na Topreceptech;-):-K. Hezký recept na kachničku:-p

majda 2:sladké to moc není. sladkost reguluje citronová šťáva a bujón.

Zajímavý receptík!:yes:Není to moc sladké?:-)

simirge:tykat,prosím:-):-) tady si všichni tykáme;-)
a si piš,že vyzkouším..pak dám vědět:-K
jenom nevím,kde ji seženu(tu marmošku)někde jsem viděla nějakou anglickou,ale nevím,jak chutná:-)

rebeka:a ještě lépe chutná. Určitě vyzkoušejte!

simirge:tak se po ní poohlédnu a při nějaké slavnostní příležitosti vyzkouším,vypadá to moc pěkně:-K:yes::yes:

rebeka:
Děkuji:-)
Já kupuji značku Danish Choice, jsou v ní koucky kůry a dužiny a je velice chutná, skutečně z pomerančů, ne z jablek....

to vypadá luxusně:-K:-K:yes::yes:
jaká je kvalitní pomerančová marmoška:-? myslím..jaká značka:-?

Tématické fráze:
kachna na pomerančích, kachna na pomerancich recept, kachni stehna na pomerančích, kachní prsa na pomerančích, kachna na pomeranči, pečená kachna na pomerančích, kachna na pomerančích a medu, kachna recepty kachna na pomerančích, pečená kachna v troubě na pomerančích, recept na kachnu na pomerančích, recept kachna na pomerančích, kačena na pomerančích, kachní stehno na pomerančích, pečená kachna v troubě na pomeranči, kachna se stouchanymi brambory, recept na kachna na pomerančích, kachna bez kůže, pomerančová kachna, recept kachní prsa na pomerančích, pečená kachní stehna na pomerančích

Suroviny:
kachna, pomeranče, citron, marmeláda pomerančová, vývar kuřecí, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu