Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečená cuketa od Lidus

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lidus

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie959 kJ /
229 kcal
Bílkoviny18,16 g
Tuky15,22 g
Vláknina2,00 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 200 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy4,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cuketu i se slupkou nakrájíme na kolečka asi 1,5 cm silná, vykrojíme prostředky. Posolíme, necháme vypotit. Zapneme troubu na 200°C. Poté osušíme, posypeme grilovacím kořením. Krok 2: Nastrouháme špekáček, sýr, přidáme vejce, osolíme, opepříme, zamícháme. Pekáček vytřeme olejem, rozložíme na něj kolečka cukety, doprostřed koleček nandáme směs (s menší čepičkou. Krok 3: Vložíme do trouby. Pečeme 20-25 minut. Hotové posypeme nasekanou petrželkou.

Zveřejněno 6. 7. 2011

Poznámka autora Lidus

Můžeme podávat s pečivem. Místo grilovacího koření použít koření na pizzu.

Vynikající je to na grilu. pochutnají si i odpůrci zeleniny:-D

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečená cuketa od Lidus

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A8r1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečená cuketa od Lidus

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A8r1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Na plnenie a zapečenie používam väčšie cukety, alebo aj na omáčku. Na ostatné mám radšej menšie, nemusím lúpať a odstraňovať semienka a zdá sa mi aj jemnejšia. Malé nakladám ako uhorky.
Recept sa mi pozdáva...:yes:

Jana Remkova:Jojo, domácí je domácí - poctivá, nevyhnaná, tak jak má být:-)A proto i velká je dobrá. 1974Andrea - naprosto souhlas - maso je maso - 100%lepší, já měla doma v tu chvíli jen špekáček (masový od malovýrobce).

Jana Remkova:Jani,já taky používám velké cukety a zrovna na tenhle recept jsou jako dělané. Nebo na cuketové zelí jsou dokonce lepší,než ty mladé. ;-)

tejaja: a co se má dělat s cuketou, která už je větší? Vyhodit?:-O Odjakživa používám velké cukety, které mám od známých. Cukety z obchodu chutnají...jak říkal Mik Dandí, jako klíh! ::-D

Přesně takhle dělám cukety taky a musím říc,že je mnohem lépe vypadající,když se náplň vloží dovnitř než na celé kolečko. Přidávám ještě česnek,kterým kolečka potřu,bylinky do náplně a spíše než z uzeninou,dělám s mletým masem.;-):yes:

My budeme mít nadúrodu cuket - už teď sklízíme, takže každý nový recept je dobrý. Tohle udělám asi na grilu.:yes::-p

Až teď jsem si všimla, že se nenačetla fotografie - byť nekvalitní - foto mobil:-S. Tímto se olouvám:yes:.

:-p+3:yes:Cuketa je sice problém:-/zatím v obchodě nemáme,ale recept je to hezký:yes:

Diky za bodiky:-) Cuketa byla větší, průměr koleček byl 7 cm, dužnina asi 2 cm. Pokud je úroda a nestíháme zpracovat, sklízíme proto větší. Mám spadeno udělat to samé:-S s patizonem.

Jana Pá: dík, jasné ;-):-K:yes:

Spagetko, cuketa do 10-15 cm nemá semena, jen se tvoří-jako,že už začínají, takže v obchodě cuketu do 15 cm koupíš bez semínek, jo, radím, protože mám své cukety (ale vyrostou asi až za 14 dní:-O),takže pokud myslí autorka střední-tak bude asi bez semínek a já bych ani nevykrajovala-jen nakrájela na kolečka a pak viz recept, Terezka dobře poradila:yes: Jo, k receptu je :yes::-p a určitě vyzkouším a proto mohu přidat "bodíka":-D

tejaja: teri, no jo, ale jak v krámě poznám, že cuketa ještě nevytvořila semena, asi by mě zabili, kdybych to chtěla rozkrojit ;-):-D, uveď spíš centimetry. Myslíš do 10? Nebo se to pozná i poklepem na ni?

Cuketa by sa mala konzumovať nie veľká, len vo veľkosti, kedy ešte nemá dužinu so semenami ( na rozdiel od tekvice ). Potom netreba nič vykrajovať, ale náplň pekne naložiť na koliesko.
Nápad je to dobrý :yes:;-)

Cuketě se nebráním a tohle je další tip na dobrou baštu, bodík:yes:

Ani ne - na prkýnku vykrojím nožem, pokud tam nějaká měkčí dužnina zůstane, vůbec nevadí. na chuť to nemá vliv.

Tématické fráze:
jak zpracovat cuketu, zapečená cuketa recept vynikající, zapecena cuketa, jak zpracovat cukety, zapecena cuketa na grilu, zapecena cuketa s uzenym masem, zapečená cuketa s uzeninou, recepty z cukety, zapečené cukety na gril, cuketa s uzeninou, zapečená cuketa s uzeným, jak spracovat cukety, jak spracovat cuketu, zapečené cuketa, dužnina z cukety, cuketa s mletým masem, zapečená cuketa recept, cuketa zapečená, recepty z cukety zapečené, cuketa recept vynikající

Suroviny:
cuketa, špekáček, sýr eidam, vejce, sůl, pepř, koření grilovací, petrželka

Přidat fotografie receptu