Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečená cuketa od Lidus

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lidus

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie959 kJ /
229 kcal
Bílkoviny18,16 g
Tuky15,22 g
Vláknina2,00 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 200 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy4,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cuketu i se slupkou nakrájíme na kolečka asi 1,5 cm silná, vykrojíme prostředky. Posolíme, necháme vypotit. Zapneme troubu na 200°C. Poté osušíme, posypeme grilovacím kořením. Krok 2: Nastrouháme špekáček, sýr, přidáme vejce, osolíme, opepříme, zamícháme. Pekáček vytřeme olejem, rozložíme na něj kolečka cukety, doprostřed koleček nandáme směs (s menší čepičkou. Krok 3: Vložíme do trouby. Pečeme 20-25 minut. Hotové posypeme nasekanou petrželkou.

Zveřejněno 6. 7. 2011

Poznámka autora Lidus

Můžeme podávat s pečivem. Místo grilovacího koření použít koření na pizzu.

Vynikající je to na grilu. pochutnají si i odpůrci zeleniny:-D

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečená cuketa od Lidus

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A8r1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečená cuketa od Lidus

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A8r1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Na plnenie a zapečenie používam väčšie cukety, alebo aj na omáčku. Na ostatné mám radšej menšie, nemusím lúpať a odstraňovať semienka a zdá sa mi aj jemnejšia. Malé nakladám ako uhorky.
Recept sa mi pozdáva...:yes:

Jana Remkova:Jojo, domácí je domácí - poctivá, nevyhnaná, tak jak má být:-)A proto i velká je dobrá. 1974Andrea - naprosto souhlas - maso je maso - 100%lepší, já měla doma v tu chvíli jen špekáček (masový od malovýrobce).

Jana Remkova:Jani,já taky používám velké cukety a zrovna na tenhle recept jsou jako dělané. Nebo na cuketové zelí jsou dokonce lepší,než ty mladé. ;-)

tejaja: a co se má dělat s cuketou, která už je větší? Vyhodit?:-O Odjakživa používám velké cukety, které mám od známých. Cukety z obchodu chutnají...jak říkal Mik Dandí, jako klíh! ::-D

Přesně takhle dělám cukety taky a musím říc,že je mnohem lépe vypadající,když se náplň vloží dovnitř než na celé kolečko. Přidávám ještě česnek,kterým kolečka potřu,bylinky do náplně a spíše než z uzeninou,dělám s mletým masem.;-):yes:

My budeme mít nadúrodu cuket - už teď sklízíme, takže každý nový recept je dobrý. Tohle udělám asi na grilu.:yes::-p

Až teď jsem si všimla, že se nenačetla fotografie - byť nekvalitní - foto mobil:-S. Tímto se olouvám:yes:.

:-p+3:yes:Cuketa je sice problém:-/zatím v obchodě nemáme,ale recept je to hezký:yes:

Diky za bodiky:-) Cuketa byla větší, průměr koleček byl 7 cm, dužnina asi 2 cm. Pokud je úroda a nestíháme zpracovat, sklízíme proto větší. Mám spadeno udělat to samé:-S s patizonem.

Jana Pá: dík, jasné ;-):-K:yes:

Spagetko, cuketa do 10-15 cm nemá semena, jen se tvoří-jako,že už začínají, takže v obchodě cuketu do 15 cm koupíš bez semínek, jo, radím, protože mám své cukety (ale vyrostou asi až za 14 dní:-O),takže pokud myslí autorka střední-tak bude asi bez semínek a já bych ani nevykrajovala-jen nakrájela na kolečka a pak viz recept, Terezka dobře poradila:yes: Jo, k receptu je :yes::-p a určitě vyzkouším a proto mohu přidat "bodíka":-D

tejaja: teri, no jo, ale jak v krámě poznám, že cuketa ještě nevytvořila semena, asi by mě zabili, kdybych to chtěla rozkrojit ;-):-D, uveď spíš centimetry. Myslíš do 10? Nebo se to pozná i poklepem na ni?

Cuketa by sa mala konzumovať nie veľká, len vo veľkosti, kedy ešte nemá dužinu so semenami ( na rozdiel od tekvice ). Potom netreba nič vykrajovať, ale náplň pekne naložiť na koliesko.
Nápad je to dobrý :yes:;-)

Cuketě se nebráním a tohle je další tip na dobrou baštu, bodík:yes:

Ani ne - na prkýnku vykrojím nožem, pokud tam nějaká měkčí dužnina zůstane, vůbec nevadí. na chuť to nemá vliv.

To může být moc dobré, jen si myslím, že když nakrájím kolečka, tak se bude ten vnitřek-(semínka) špatně odstraňovat.

Tématické fráze:
jak zpracovat cuketu, zapečená cuketa recept vynikající, zapecena cuketa, jak zpracovat cukety, zapecena cuketa na grilu, zapecena cuketa s uzenym masem, zapečená cuketa s uzeninou, recepty z cukety, zapečené cukety na gril, cuketa s uzeninou, zapečená cuketa s uzeným, jak spracovat cukety, jak spracovat cuketu, zapečené cuketa, dužnina z cukety, cuketa s mletým masem, zapečená cuketa recept, cuketa zapečená, recepty z cukety zapečené, cuketa recept vynikající

Suroviny:
cuketa, špekáček, sýr eidam, vejce, sůl, pepř, koření grilovací, petrželka

Přidat fotografie receptu