Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bábovka ze zbylých bílků

Pokud vám zbylo několik bílků a nechcete je dávat do mrazáku, upečte z nich lahodný moučník, na kterém si pochutná celá rodina. Elegantní bábovka vonící po oříšcích nikdy nezklame. Příprava není složitá a upečenou ji máte raz dva.

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 274 kJ /
1 739 kcal
Bílkoviny38,80 g
Tuky75,88 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 867 mg
Sůl1,92 g
Sacharidy221,39 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bílky mírně osolíme a našleháme s cukrem. Krok 2: Pak lehce do těsta zabalíme mouku a vše ostatní, už nešleháme. Krok 3: Pečeme ve vymazané a moukou nebo kokosem vysypané formě v předehřáté troubě asi 10 min na 150 °C, pak zmírníme a dopékáme dalších 10 min na 100 °C, až se vpíchnutá špejle nelepí. Krok 4: Tato bábovka oproti jiným bílkovým těstům neklesne, je možné ji péct i jako řezy na plechu ve vyšší vrstvě z dvojité dávky.

TIP: Co udělat se zbylými bílky

Zveřejněno 19. 7. 2008

Poznámka autorky Hella

Bílky, které právě nepotřebuji si schovávám v lednici ve skleničce se šroubovacím víčkem. Na víčku si udělám čárku, když tam bílek přihodím, abych věděla, kolik jich tam mám. I po měsíci jdou našlehat. Jinak je možné je i zvážit. Jeden bílek má přibližně 25 - 30 g.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka ze zbylých bílků

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYYg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka ze zbylých bílků

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYYg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (39)

Nám ani trochu nechutnala, moc sladká, drobivá.

Myslím, že by bylo dobré recept upravit a dopsat, jak je to s pečením v troubě. Není tam napsáno, že se jedná o horkovzduch. Když jsem pekla klasicky neupečená......bohužel, až pak jsem si pročetla komentáře. ;-(

Rychlé a výborné 🤤

Kachnička 19. 11. 2017 11:48
Nám teda nechutnala...ale sto lidí, sto chutí :-)

Babovka super, delala jsem z 5 bílků a pekla trochu déle, ale výborná.

Pekla jsem bábovku podle udané teploty a nelíbí se mi , je neupečena , asi zrada v textu ,nebo jsem nešika , tak dopékám :-(:-(

casino: Nevím, čemu nerozumíte. Za celkem 20 minut se bábovka upeče, jen pokud nemáte horkovzduch, musíte péct nejprve na 170 a pak na 120 °C. Ale vám, jako velmi zkušenému kuchaři se snad tohle nemusí vysvětlovat. A to, že každá trouba peče jinak snad ví každý, kdo doma peče., Už existuje tolik technologií, že by recept mohl být z poloviny jen o době pečení. Já sama mám indukci, horkovzduch, CRISP a nejraději peču v kachlových kamnech .

Zobrazit 2 starší odpovědi

Také jsem pekla jen ze 4 bílků a bábovka se povedla. ;-)

Super babovka, neni sucha, asi bude pryc jeste driv nez vychladne! :yes:

Iris: Tahle bábovka nemůže "naskočit" , není v ní prášek do pečiva. Jak jí nandáte do formy, tak zůstane. Je nadýchaná tím sněhem a na rozdíl od jiných moučníků , kde je jen bílek, tak neklesne.

Tak,mně se nepovedla,vůbec nenaskočila,čím to může být?
Děkuji.;-(

Babovka je suprova delala jsem celkem tri do ruznych forem a byly hned pryc ani jsem to nestacila vyfotit tak priste.Peceni miluju moc me to bavi tak snad se nekdy zadari i ta fotka.:yes:;-)

Babovka super uplnej luxus delala jsem tri a hned byly pryc vrele doporucuji

V lednici jsem nastřádala 5 bílků,tak co s nimi :-) Tenhle recept se mi líbil pro svou jednoduchost a tvárnost. Do těsta jsem dala jen čokoládu,formu vysypala kokosem a výsledek polila čokoládou a sypala opět kokosem neb manžel je čokokokosový a nadýchaná a voňavá dobrota byla na světě :-p posílám foto i bod :yes: a děkuji za inspiraci ;-)

Lukas: :-D:-D:-D Tak som to práve premerala :-D
Výsledok : 100 g polohrubej múky = 150 ml, treba však počítať s istou toleranciou, pretože nie je múka ako múka. :-D;-)

Tématické fráze:
recepty z bílků, co s bílky, buchta z bílků, co z bílků, co upéct z bílků, pečeme z bílků, recept z bílků, bílky, co s bílky recept, bílková bábovka, jak zpracovat bílky, jak využít bílky, pečení z vaječných bílků, recepty z vaječných bílků, pečení z bílků, moučníky z bílku, jak zpracovat vaječné bílky, moučník z bílků, co se zbylými bílky, bílky recept

Suroviny:
bílek, cukr krupice, mouka polohrubá, ořechy, rozinky, čokoláda, olej, sůl

Přidat fotografie receptu