Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bábovka ze zbylých bílků

Pokud vám zbylo několik bílků a nechcete je dávat do mrazáku, upečte z nich lahodný moučník, na kterém si pochutná celá rodina. Elegantní bábovka vonící po oříšcích nikdy nezklame. Příprava není složitá a upečenou ji máte raz dva.

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 274 kJ /
1 739 kcal
Bílkoviny38,80 g
Tuky75,88 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 867 mg
Sůl1,92 g
Sacharidy221,39 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bílky mírně osolíme a našleháme s cukrem. Krok 2: Pak lehce do těsta zabalíme mouku a vše ostatní, už nešleháme. Krok 3: Pečeme ve vymazané a moukou nebo kokosem vysypané formě v předehřáté troubě asi 10 min na 150 °C, pak zmírníme a dopékáme dalších 10 min na 100 °C, až se vpíchnutá špejle nelepí. Krok 4: Tato bábovka oproti jiným bílkovým těstům neklesne, je možné ji péct i jako řezy na plechu ve vyšší vrstvě z dvojité dávky.

TIP: Co udělat se zbylými bílky

Zveřejněno 19. 7. 2008

Poznámka autorky Hella

Bílky, které právě nepotřebuji si schovávám v lednici ve skleničce se šroubovacím víčkem. Na víčku si udělám čárku, když tam bílek přihodím, abych věděla, kolik jich tam mám. I po měsíci jdou našlehat. Jinak je možné je i zvážit. Jeden bílek má přibližně 25 - 30 g.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka ze zbylých bílků

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYYg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka ze zbylých bílků

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYYg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (39)

Nám ani trochu nechutnala, moc sladká, drobivá.

Myslím, že by bylo dobré recept upravit a dopsat, jak je to s pečením v troubě. Není tam napsáno, že se jedná o horkovzduch. Když jsem pekla klasicky neupečená......bohužel, až pak jsem si pročetla komentáře. ;-(

Rychlé a výborné 🤤

Kachnička 19. 11. 2017 11:48
Nám teda nechutnala...ale sto lidí, sto chutí :-)

Babovka super, delala jsem z 5 bílků a pekla trochu déle, ale výborná.

Pekla jsem bábovku podle udané teploty a nelíbí se mi , je neupečena , asi zrada v textu ,nebo jsem nešika , tak dopékám :-(:-(

casino: Nevím, čemu nerozumíte. Za celkem 20 minut se bábovka upeče, jen pokud nemáte horkovzduch, musíte péct nejprve na 170 a pak na 120 °C. Ale vám, jako velmi zkušenému kuchaři se snad tohle nemusí vysvětlovat. A to, že každá trouba peče jinak snad ví každý, kdo doma peče., Už existuje tolik technologií, že by recept mohl být z poloviny jen o době pečení. Já sama mám indukci, horkovzduch, CRISP a nejraději peču v kachlových kamnech .

Zobrazit 2 starší odpovědi

Také jsem pekla jen ze 4 bílků a bábovka se povedla. ;-)

Super babovka, neni sucha, asi bude pryc jeste driv nez vychladne! :yes:

Iris: Tahle bábovka nemůže "naskočit" , není v ní prášek do pečiva. Jak jí nandáte do formy, tak zůstane. Je nadýchaná tím sněhem a na rozdíl od jiných moučníků , kde je jen bílek, tak neklesne.

Tak,mně se nepovedla,vůbec nenaskočila,čím to může být?
Děkuji.;-(

Babovka je suprova delala jsem celkem tri do ruznych forem a byly hned pryc ani jsem to nestacila vyfotit tak priste.Peceni miluju moc me to bavi tak snad se nekdy zadari i ta fotka.:yes:;-)

Babovka super uplnej luxus delala jsem tri a hned byly pryc vrele doporucuji

V lednici jsem nastřádala 5 bílků,tak co s nimi :-) Tenhle recept se mi líbil pro svou jednoduchost a tvárnost. Do těsta jsem dala jen čokoládu,formu vysypala kokosem a výsledek polila čokoládou a sypala opět kokosem neb manžel je čokokokosový a nadýchaná a voňavá dobrota byla na světě :-p posílám foto i bod :yes: a děkuji za inspiraci ;-)

Lukas: :-D:-D:-D Tak som to práve premerala :-D
Výsledok : 100 g polohrubej múky = 150 ml, treba však počítať s istou toleranciou, pretože nie je múka ako múka. :-D;-)

Lukas: néé, gram zhruba rovná se mililitr. Tak velký rozdíl to stoprocentně není.

zdravim, bydlim ted v byte kde nemam vahu a mam jen odmerku. Nevite nekdo, kolik je 100g polohrube mouky/cukru v ml? Hledal jsem na webu, a u ruznych mouk jsem nasel, ze 100g je 180-250ml. dekuju, L.

Ahoj, neviete náhodou, ako dlho sa dajú skladovať už ZMRAZENÉ bielky? Akosi som na ne zabudla a mám ich pol roka v mrazničke.
Ďakujem!

Dneska jí peču podruhé;-)

Bábovka z bílků je úžasná, pekla jsem ji poprvé a povedla se, rodina ji chválí !

Já bych ty bílky tak dlouho neschovávala,po takové době už se tvoří choroboplodné zárodky i v uzavřené sklence.Já je uskladňuji max. 9 dnů.Pak už jsou někdy i divně cítit.V žádné případě nedoporučuji míchat bílky různého stáří.Taky je dávám do sklenek pod uzávěr ale píši datum a počet bílků a podle datumu je spotřebuji bud takhle na buchtu nebo třeba i k jiným účelům. Sorry ,můj názor.více by nám řekli odborníci na výživu.:-?

Dneska jsem upekla, na začátku pečení byla krásně vysoká, ale pak si nějak trochu sedla:-ONotvírala jsem troubu:-8Je ale velice dobrá:yes:

Úžasné s těmi bílky do sklenice a dělat čárky, také jsem je n ikdy nevyhazovala ale nikdy jsem nevěděla kolik jich vlastně mám:-O
Včera mi přivezl syn zbyla velikonioční zajíce které děti už nechtějí, hned zítra je roztluču:-D
Co se člověk na Topkách všechno naučí:yes:
Recept skvělý, dávám bodík:yes:

Moc dobrá bábovka - určitě si ji přepíšu do recepisů - výborný nápad jak zužitkovat bílky, když nechceme tvořit pusinky, kokosky a jiné... Díky moc, uděluji plusový BOD :yes:

Holky, já jsem ale praštěná, :-O přišla jsem na to až teď , náhodou. Samozřejmě se jednalo o velikonoční zajíce... díky Maruško, přesně jsi to vystihla, už jsem tu usínala...Gabinko, ty fotky jsou žluté asi omylem, fotila jsem to na stole pod rozsvíceným lustrem. Světlanko, díky za dobrý nápad:yes:

Světlano, dobrý nápad :yes: To by se hodilo do nové kategorie Vychytávky :yes:

Hani, všechny velikonoční a vánoční figurky hoď do mixéru a rozmixuj na drť. Dej do zavařovací sklenice a do lednice. Dělám to už pár let a mám pořád v zásobě čokoládovou drť na krupicovou kaši, na ozdobu pohárů, do buchet na pečení. Je to jediný způsob jak "zlikvidovat" množství úžasných:-// půlmetrvých čertů a půlmetrových zajíčků...:-)

Hanku omlouvá čas, kdy komentář psala, asi už na ni šlo spaní, nebo dokonce dřímala. Ale vždyť ji rozumíme:-D:yes:Jinak hezké fotky, všechny, a dobrý recept k využití zbylých bílků:yes:

Hanko :-D Velikonočního Mikuláše jsem ještě neviděla :-)):-)):yes: Čím to, že to máš tak krásně žluté :-O:-?

Pekla jsem z 10 bílků, 150g cukru a 130 g mouky, rozinky jsem nedávala /dcera je nemá ráda/, ale přidala jsem všechny čokoládové velikonoční mikuláše a vajíčka /dala jsem je do igelitového sáčku a paličkou na maso roztloukla/ a ještě jsem přidala sekané arašídy. Pekla jsem to v menším, vyšším pekáčku. Buchta je moc dobrá, a vyřeší se problém, když nevíme co s bílky.Dávám bodík:-D

Tématické fráze:
recepty z bílků, co s bílky, buchta z bílků, co z bílků, co upéct z bílků, pečeme z bílků, recept z bílků, bílky, co s bílky recept, bílková bábovka, jak zpracovat bílky, jak využít bílky, pečení z vaječných bílků, recepty z vaječných bílků, pečení z bílků, moučníky z bílku, jak zpracovat vaječné bílky, moučník z bílků, co se zbylými bílky, bílky recept

Suroviny:
bílek, cukr krupice, mouka polohrubá, ořechy, rozinky, čokoláda, olej, sůl

Přidat fotografie receptu