Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové kousky ve sladkokyselé omáčce

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pbarva pbarva

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

30 min (30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 189 kJ /
1 479 kcal
Bílkoviny122,49 g
Tuky81,14 g
Vláknina14,30 g
Cholesterol 459 mg
Sodík 2,15 g
Sůl4,91 g
Sacharidy61,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové maso opláchneme a nakrájíme na malé kousky nebo nudličky. Pokrájené promícháme s moukou, škrobem nebo solamylem, vajíčkem a špetkou soli. Necháme uležet asi hodinu a zatím si připravíme omáčku a dáme uvařit rýži. Krok 2: Rýži vaříme ve vroucí osolené vodě asi 15 minut, řídíme se návodem na obalu. Příprava rýže ve varných sáčcích je nejsnadnější. Můžeme ale zvolit i jiný, kvalitnější druh rýže. Krok 3: Připravíme si omáčku. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na slabé plátky. Obojí osmahneme téměř dozlatova na rozehřátém oleji. Zalijeme masovým vývarem, přidáme cukr, ocet, zázvor, glutasol a sójovou omáčku. Krok 4: Škrob rozmícháme asi se 2 lžícemi studené vody a za stálého míchání přiléváme do omáčky. Omáčku přivedeme k varu, stále mícháme a vaříme 5 minut, než sladkokyselá omáčka zhoustne a zesklovatí. Krok 5: Na pánvi rozehřejeme olej a zprudka na něm osmažíme naložené kousky vepřového masa. Maso je obalené v těstíčku a aby se neslepovalo a upeklo ze všech stran, tak během smažení jednotlivé kousky oddělujeme vařečkou. Maso usmažíme dorůžova. Krok 6: Uvařenou rýži rozdělíme na talíře, posypeme usmaženými vepřovými kousky a přelijeme sladkokyselou omáčkou. Můžeme ozdobit zelenou cibulovou natí.

Zveřejněno 7. 7. 2011

Poznámka autora pbarva

Tento recept nevím kdo vymyslel , neboť jsem ho dostal mailem, ale vymyslel ho dobře :-)))))))))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové kousky ve sladkokyselé omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g7yl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové kousky ve sladkokyselé omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g7yl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Glutasol nebrat. Konzervanty, stabilizátory a zvýrazňovače chuti jsou v každé druhé kořenící směsi a sojové (či jiné) omáčce. Přece si tu nezdravou chemii nebudeme do jídla ještě dobrovolně přidávat. Jinak pěkný recept za bod :yes::-K.

Anno, vůbec ne , taky ji nepoužívám, já dal vegetu :-D

Sladkokyselé omáčky jsou moc dobré:-palespoň nám chutnají:-p+3:yes:Jen takový dotaz-bude mít vliv na chuti,když nepřidám lžičku glutasolu,který nemám:-?Množství se mi zdá celkem zanedbatelné:-)

Mám moc ráda sladkokyselou čínu a omáčky. Ještě bych k tomu přidala nějakou zeleninu;-),ale to už by možná chutnalo zase trochu jinak. Ale mně jo:-p:-)). Pěkný recept:yes:

Tématické fráze:
vepřové maso ve sladkokyselé omáčce, kuře ve sladkokyselé omáčce, vepřové kousky, omáčky z vepřového k rýži, vepřové kousky recepty, sladkokyselá omáčka, vepřové maso v sladkokyselé omáčce, maso ve sladkokysele omacce, vepřové kousky s omáčkou, veprove kousky v testicku, sladkokyselá omáčka k masu, veprove se sladkokyselou omackou, sladkokyselé vepřové maso, kuře ve sladkokyselé omáčce recept, vepřové kousky v omáčce, omačka k rýži z vepřoveho, veprove maso na kousky, omáčky z vepřového masa, vepřové kousky recept, co uvarit z kousku veproveho masa

Suroviny:
česnek, olej, sůl, vejce, ocet, cibule, zázvor, škrob, škrob, glutasol, cukr krupice, mouka hladká, vývar masový, omáčka sojová, olej, rýže, maso vepřové

Přidat fotografie receptu