Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šafránové kuře

Objevte jemnou a lahodnou chuť šafránového kuřete. Křehké kuřecí maso je marinované ve směsi šafránu, citronu a aromatických bylinek, které mu dodávají nezaměnitelnou vůni a zlatavou barvu. Tento pokrm přináší dotek luxusu na váš stůl a promění toto jídlo v jedinečný gurmánský zážitek.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

martinahayek

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min Bez doby odležení v lednici

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava, Bez doby odležení v lednici)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 720 kJ /
1 367 kcal
Bílkoviny10,99 g
Tuky130,18 g
Vláknina13,21 g
Cholesterol 112 mg
Sodík 505 mg
Sůl1,07 g
Sacharidy33,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuře omyjeme a rozdělíme na jednotlivé porce. Krok 2: Do mísy dáme špetku šafránu, zalijeme trochou horké vody a necháme 5 minut stát. Přidáme citronovou šťávu, jogurt, olej, petrželku, pokrájený zázvor, pepř, sůl a kurkumu. Vše promícháme. Krok 3: Porce kuřete vložíme do velké nízké mísy, na ně naskládáme kolečka cibule, přes to přelijeme marinádu a přikryjeme mikrotenovou fólií. Uložíme do chladničky, nejméně na 4 hodiny. Několikrát během té doby otočíme. Krok 4: Na šafránové máslo dáme do misky špetku šafránu, zalijeme trochou horké vody a necháme 5 minut odstát. Přidáme máslo, citronovou šťávu, posekanou petrželku, pepř a zahřejeme, dokud se máslo docela nerozpustí. Krok 5: Odleželé maso grilujeme a poslední dvě minuty potíráme kuře šafránovým máslem.

TIP: Jak dlouho grilovat kuře na ohni

Zveřejněno 7. 7. 2011

Poznámka autora martinahayek

zdroj Šéf na grilu

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šafránové kuře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nGlD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šafránové kuře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nGlD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Opravdu vynikající pokrm... Dělala jsem ho pro sváteční příležitost (z kuřecích prsíček) a ačkoli marináda samotná opravdu není chuťově nic moc, masíčko je ve výsledku dokonalé. Posílám bod, doporučení a fotodokumentaci.

:-p krása:yes::yes:

Krásný recept...:yes: Zkusím a předpokládám, že pak nebudu šetřit...bodem ;-):-))

Magdalenko... jasně že ogrilovat i cibulku...
holky nenechte se odradit divnou chutí marinády...říkala jsem si co na tom ten Polraich má,ale výsledná chuť hotového masa je bezkonkurenční :-D

:-p+4:yes:

Zvyknem grilovať vykostené stehná, všetko mám, aj šafrán, s ktorým som sa ešte nezblížila :-D, takže nastal čas. Vďaka za krásny a voňavý recept.
Ešte otázka - tú cibuľu -kolieska tiež opekať na grile?

Pořad jsem viděla a recept se mi už tehdy líbil;-)

Tématické fráze:
kure na safranu, šafránové máslo, kure safran, sef na grilu kure, šéf na grilu recepty kuře, šafránová marináda, šafrán kure, šafránové, kuře jogurt gril, kure na safranu recept, šafrán recepty, polraich grilování recepty, safranovy jogurt, kuře se šafránem recepty, sef na grilu kure kurkuma, kuře kurkuma, kure se safranem jogurt, safranove bonbony, šéf na grilu recepty kure na safranu, sef na grilu kure v jogurtu

Suroviny:
kuře, šafrán, voda, šťáva citronová, jogurt bílý, olej olivový, petrželka, zázvor čerstvý, cibule, sůl, kurkuma, pepř mletý, šafrán, voda, máslo, šťáva citronová, petrželka, pepř mletý, cibule červená, citron

Přidat fotografie receptu