Šafránové kuře
Objevte jemnou a lahodnou chuť šafránového kuřete. Křehké kuřecí maso je marinované ve směsi šafránu, citronu a aromatických bylinek, které mu dodávají nezaměnitelnou vůni a zlatavou barvu. Tento pokrm přináší dotek luxusu na váš stůl a promění toto jídlo v jedinečný gurmánský zážitek.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 720 kJ / 1 367 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,99 g |
Tuky | 130,18 g |
Vláknina | 13,21 g |
Cholesterol | 112 mg |
Sodík | 505 mg |
Sůl | 1,07 g |
Sacharidy | 33,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuře omyjeme a rozdělíme na jednotlivé porce.
Krok 2: Do mísy dáme špetku šafránu, zalijeme trochou horké vody a necháme 5 minut stát. Přidáme citronovou šťávu, jogurt, olej, petrželku, pokrájený zázvor, pepř, sůl a kurkumu. Vše promícháme.
Krok 3: Porce kuřete vložíme do velké nízké mísy, na ně naskládáme kolečka cibule, přes to přelijeme marinádu a přikryjeme mikrotenovou fólií. Uložíme do chladničky, nejméně na 4 hodiny. Několikrát během té doby otočíme.
Krok 4: Na šafránové máslo dáme do misky špetku šafránu, zalijeme trochou horké vody a necháme 5 minut odstát. Přidáme máslo, citronovou šťávu, posekanou petrželku, pepř a zahřejeme, dokud se máslo docela nerozpustí.
Krok 5: Odleželé maso grilujeme a poslední dvě minuty potíráme kuře šafránovým máslem.
Zveřejněno 7. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šafránové kuře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nGlD
Moje poznámka
Šafránové kuře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nGlD
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 54 minutami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 12 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 16 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 11 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 13 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 13 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 14 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 14 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 15 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 18 hodinami
Tématické fráze:
kure na safranu,
šafránové máslo,
kure safran,
sef na grilu kure,
šéf na grilu recepty kuře,
šafránová marináda,
šafrán kure,
šafránové,
kuře jogurt gril,
kure na safranu recept,
šafrán recepty,
polraich grilování recepty,
safranovy jogurt,
kuře se šafránem recepty,
sef na grilu kure kurkuma,
kuře kurkuma,
kure se safranem jogurt,
safranove bonbony,
šéf na grilu recepty kure na safranu,
sef na grilu kure v jogurtu
Suroviny:
kuře,
šafrán,
voda,
šťáva citronová,
jogurt bílý,
olej olivový,
petrželka,
zázvor čerstvý,
cibule,
sůl,
kurkuma,
pepř mletý,
šafrán,
voda,
máslo,
šťáva citronová,
petrželka,
pepř mletý,
cibule červená,
citron
Komentáře (7)