Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ořechový dort s pudinkovým krémem

Doma vyrobený dort je vždy krásným a chutným dárkem pro oslavence. Vyzkoušejte tento recept na klasický dort s ořechovým základním těstem a krémem z pudinku, osvěžený pikantní marmeládou. Zdobení je pak už na vás.

Hodnocení receptu je 5,0 (36×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 60 min bez doby chladnutí korpusu

120 min (60 min příprava + 60 min tepelná úprava, bez doby chladnutí korpusu)

Suroviny pro 1 kus

forma o průměru 24 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie28 864 kJ /
6 899 kcal
Bílkoviny87,17 g
Tuky419,98 g
Vláknina15,30 g
Cholesterol 2,02 g
Sodík 704 mg
Sůl1,90 g
Sacharidy674,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme kůru a při dalším šlehání přidáváme po lžících vodu střídavě s větší částí mouky. Přidáme ořechy a zbytek mouky se smíchaným práškem do pečiva. Krok 2: Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který velmi zlehka a jemně zamícháme na závěr do hmoty. Krok 3: Na dno dortové formy dáme papír na pečení, boky pořádně vymažeme 100% tukem např. Omega a vysypeme hrubou moukou. Do formy vlijeme těsto a vložíme do spíše mírněji vyhřáté trouby (na 160- 165 °C) a pečeme zvolna asi 50 minut, i déle. Prvních nejméně 30 minut troubu neotvíráme a s formou nemanipulujeme. Upečený korpus kontrolujeme špejlí, nelepí-li se těsto, je hotový. Korpus po upečení po chvíli přendáme na papír na pečení a necháme vychladnout. Ideálně pečeme den předem. Krok 4: Na krém uvaříme v mléce pudink spolu s oběma cukry v hustou kaši. Může se zdát, že se směs srazila, ale důkladným mícháním se vše spojí dohladka. Asi 2 minuty povaříme. Pokud děláme tmavý krém, tak k čokoládovému pudinku přidáme ještě navíc svařit 1 lžíci kakaa. Krok 5: Odstavíme, občas promícháme a ještě teplé zakryjeme fólií a necháme pořádně vychladnout. Pak pudink přendáme do mísy, trochu prošleháme a po částech přidáváme máslo o stejné teplotě, jako máme pudink. Krok 6: Šleháme do lehkého krému, nakonec přidáme trochu rumu. Pro pevnost krému je možné přidat ještě 20-30 g 100% tuku Omega. Krok 7: Korpus 2x prořízneme, tence namažeme řidší rybízovou marmeládou a potřeme krémem. Dáme na sebe, povrch potřeme tence krémem a dáme do chladničky ztuhnout. Mezitím připravíme čokoládovou polevu. Krok 8: Po ztuhnutí povrch polijeme čokoládovou polevou, boky potřeme zbylým krémem a na něj naneseme nahrubo nasekané ořechy, aby se na krém přilepily. Po zatuhnutí čokolády dort dozdobíme krémem a různými ozdůbkami, buď koupenými, nebo marcipánem.

TIP: 6 způsobů, jak zdobit moučníky krémem

Zveřejněno 20. 7. 2008

Poznámka autorky Merylas

Korpus už peču dlouho, krém jsem dělala jiným postupem, ale teď se mi zdá nejlepší tento. Mám ho upravený podle mé potřeby od Radůzy, tímto ji moc děkuji a všem doporučuji její stránky a konkrétně rubriku Krok za krokem. Najdete zde: raduzyrecepty.com/clanky/krok-za-krokem

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ořechový dort s pudinkovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v220

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ořechový dort s pudinkovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v220

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (91)

evahulova: Patří tam 375 g tuku, napsala jsem to opravdu divně, omlouvám se, později recept upravím. Nyní už používám máslo. :-K

Dnes se chystám dort vyrábět, korpus je mi jasný, ale mate mě ten tuk u krému : 250 g + 125g tuku - proč tam není 375 g ??? Dává se ho tam tedy tolik nebo ne? Nebo to znamená něco jiného???

Petra Dvor.: Děkuji za vyzkoušení a pochvalu.:-K

Super dort <3

Jahudka123: Tak to jsem opravdu ráda, že se "zachránil".<3 Ono po potření krémem se po několika hodinách rozleží, provlhne a změkne.:-) A babička bude mít určitě radost, protože když si vnučka udělá čas a vlastnoručně upeče pro babičku dort, tak to se vždy cení a potěší. Babička bude na Vás pyšná, že má tak šikovnou vnučku. :yes: A pokud je to dort narozeninový, tak babičce přeji vše nejlepší. :-K A děkuji.:-K

Náhodou se ve finále docela povedl. Na chuť je opravdu luxusní a jak zchládl tak není ani tak tvrdý, jak se zdálo, když byl v troubě. Takže i přes obavy se povedl a moc dekuju za super recept ???? babičce udělá určitě radost :)

Jahudka123: Tak to mě opravdu moc mrzí. ;-( Chybou bylo použití horkovzduchu a vyšší zvolená teplota. Při použití horkovzduchu se připočítává 20°C, takže se korpus pekl při 180°C a ještě byl "ofoukávaný" tím horkým vzduchem. V době, kdy jsem tady recept přidávala jsem měla plynovou troubu, tak jsem teplotu trouby v receptu neuváděla, sama jsem ji jen odhadovala. V postupu ale píšu, že vložíme do spíše mírněji vyhřáté trouby a pečeme zvolna. V nejbližší době nemáme v rodině žádné oslavy, že bych ho zase upekla a teplotu a čas pečení upřesnila. Mám už totiž troubu elektrickou. Poslední dobou peču tento korpus, kde jsem teplotu i čas pečení doplnila, není ale ořechový: Každopádně je mi nezdaru líto.;-(

Jahudka123: Horkovzduch zvys
uje teplotu v troube o 20 stupnu. Korpus na 175,40 minut. Zkouset ve stredu dortu spejli. Jakmile je sucha vybrat z trouby. Horkovzduch nepouzivejte na korpusy, vysusi je.

Nevím kde jsem udělala chybu... :(
Když jsem těsto dávala do formy tak bylo krásné, dobré, ale bohužel při pečení celý vrch ztvrdl a prostředek je syrový. Peču na horkovzduch 160 stupňů.. Jsem z toho špatná

Dobry den, prosim na jak velkou formu je tento recept?

Jana : Zdravím a děkuji za zájem o recept. Používám dortovou formu o průměru cca 23-24 cm.

Konečně perfektní "normální" recept na chutný dort, nepřeplácaný a rozumný. Díky za něj. Takový jsem vždy pekla, jenže jsem recept zaštrachala a dlouho žádný nepekla, a na internetu jsem našla samé přeslazené šílenosti s 6 - 8 vejci. Tenhle recept opravdu nemá chybu a já ho musím náležitě vychválit. Skvěle se povedl a pokud někomu tady ne, hledejte chybu v sobě, ne v receptu.
Na krém raději máslo s trochou tuku. Krému je hrozně moc, takže jsem zbytkem promazala dvojice piškotů, do každé vložila plátek banánu, přitiskla, nechala odležet a krom dortu vznikla ještě další mňamka.:-p

Vladka: Tak to mě opravdu mrzí. :-( Korpus se má péct pozvolna, tak chybu vidím ve vyšší teplotě a kratší době pečení. Já mám plynovou troubu, tak mám problém přesně napsat teplotu. Mám kamarádku, která peče dorty a třeba u trochu jiného korpusu: http://www.toprecepty.cz/recept/24857-kytickovy-do... doporučuje péct prvních 10 minut na 180°C a pak dalších 30 - 40 minut na 150°C. Můžete omrknout její stránky, možná tam bude mít i ořechový korpus.;-)http://www.zorka.estranky.cz/

Peču dorty několik let,spíše knihu ze 3 plátů,dnes jsem vyzkoušela Váš dort těsto je dobré,ale neupekl se mi střed,hned jsem udělala druhý a opět se mi neupekl střed,tak si nevím rady,pekla jse při 185 stupních a kulatý

Budu ho dělat segře k narozkam tak snad bude dobrej:-)

Dort jsem pekla už v říjnu (dceři k svátku), ale neměla jsem čas přidat fotku:-O. Činím tak dodatečně:-K a také dodatečně chválím:yes:, dort je moc dobrý:-p. + bod

Tématické fráze:
ořechový dort, zdobení dortu krémem, ořechový dort recept, ořechový korpus, krém na dort, krém do ořechového dortu, ořechový krém, pudinkový krém, ořechový korpus na dort, dortový krém, zdobení dortů krémem video, recept na ořechový dort, dortové krémy, dorty zdobené krémem, dort s krémem, zdobení dortu krémem obrázky, dortový krém z pudinku, ořechové dorty, pudinkový krém s máslem, recept ořechový dort

Suroviny:
vejce, cukr krupice, cukr vanilkový, mouka hrubá, voda, ořechy lískové, kůra citronová, prášek do pečiva, mléko, cukr krupice, cukr vanilkový, pudink vanilkový, máslo, rum, omega, tuk, mouka hrubá, marmeláda rybízová, poleva čokoládová, ořechy, kakao granko, kokos, zdobení cukrářské, zdobení

Přidat fotografie receptu