Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlá piškotová bublanina

Každý z nás má určitě oblíbený sladký dezert, na který nedá dopustit. U nás to je bublanina plná skvělého ovoce. Tentokrát jsme zvolili jemné piškotové těsto, které se rozplyne na jazyku. Ovoce si zvolte podle své chuti nebo sezónní dostupnosti.

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Danielle18 Danielle18

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 186 kJ /
1 479 kcal
Bílkoviny46,72 g
Tuky31,44 g
Vláknina3,60 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 400 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy250,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme sníh. Krok 2: Do sněhu postupně zašleháme cukr, žloutky a nakonec po částech přidáme mouku. Krok 3: Těsto vylijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech nebo na pečicí papír. Krok 4: Na těsto poklademe ovoce, které máme zrovna k dispozici. Pokud je ovoce kyselé např. rybíz, obalíme ho ještě v cukru. Krok 5: Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C asi 30 minut. Pozor, každá trouba peče jinak. Krok 6: Upečení vyzkoušíme vpíchnutím špejle (po vytažení z těsta musí zůstat špejle čistá, suchá, bez zbytků těsta).

TIP: Jak poznat čerstvé vejce

Zveřejněno 11. 7. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá piškotová bublanina

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vm7g

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá piškotová bublanina

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vm7g

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (23)

Eja57: přesně tak. Včera jsem dělala jednu buchtu zde z receptu také s moučkou a budou ji mít slepice. Hrozný brus se udělal. NIKDY moučku už nedám.

Lukino_kuch: Před pokladením na těsto ovoce lehce posypat hrubou moukou tak, aby se obalilo. Problém někdy taky může být, když je řidší těsto a ovoce pak "neudrží". Podle tohoto receptu jsem ještě nepekla, oblíbila jsem si tento

Většinou mi ovoce “propadne” na spodek bublaniny😢 jak dosáhnout toho, aby bylo v prostoru? Děkuji 😉

Skvělé a rychlé :-) pro diabetika dělám s cca 2 lžícemi cukru na pečení se stévií, drží krásně a je opravdu moc dobrý

Teri.20: ano, ale moučka obecně v piškotovych a podobných těstech není ideální, dle mých zkušeností...

Eja57: v receptu je ale uvedena moučka, ne krupice :-O

Teri.20: já skoro nikam prášek do pečiva nedávám, stačí kvalitně zpracovat těsto - tedy žloutky s cukrem do nadychane pěny, sníh z bilku, a pak jen lehce smíchat, přidat mouku a hned do trouby. A cukr vždycky krupici, ne moučku. I s tou polovinou cukru se Ti do určitě podaří.

Hledala jsem bublaninu bez prdopeče a našla jsem tuto. Nejsem moc cukrová. Když uberu cukru v receptu na polovinu, tedy místo těch 160 g cukru dám jen 80 g cukru, myslíte, že ta bublanina bez prdopeče a s ubraným množstvím cukru vzejde?
Dala bych i jogurt, ale to už bych se moc bála.

žádný prášek do pečiva :-?

Marsel: Nepotrebuješ prášok do pečiva, je tam predsa sneh z bielkov. ktorý cesto skyprí.;-)

Překvapilo mě, že je tak jednoduchá! Právě je v troubě, s malinami čerstvými a borůvkami mraženými. Tak jsem zvědavá!

Jana FAšiangová 1. 6. 2015 07:48
:-právě jdu na to s tím máslem a mám zamražené borůvky, ale i zavařené,tak uvidíme, jak to vyjde. Jenka

Zkuste to s mrkví, mňam! :yes::yes::yes:

dobrá:-K:-K:-8:-O

Jaroslava 16. 5. 2014 06:51
Už jsem ji dělala s rebarborou mnam výborná:-)

mnami to vypada lákavě, vyzkoušim;-)

Už jsem jednou dělala s višněmi a teď budu zkoušet se slívami. Musím říct, že piškotové buchty moc nemusím, jsou suché a "práší", ale tahle je opravdu úúúúúžasná. Také jsem dělala z dvojté dávky. Dávám boda a ukládám do oblíbených. Díky moc ;-):yes:

Dělám podobně, tak doplňuji - na 6 vajíček je 21 dkg cukr písek a 12 dkg pol.mouky, navíc 10 dkg rozpuštěného másla a půl prášku do pečiva.
Nejprve ušlehat tuhý sníh, zašlehat postupně cukr, žloutky, na menší otáčky mouky s práškem a nakonec vmíchat rozpuštěné máslo. Není tak suchá, těsto je vláčnější. Peče se asi na 160 cca 40 minut. Foto přikládám, je s merunkami a rybízem

Mňam mňam mňam:-8

:yes:znám,výborná

Tohle nemusí býti vůbec špatné na mlsání:yes:

:-p:yes:

Já tam vidím ostružiny, rybíz a maliny (mňam) Výborný recept, když má někdo zahrádku. Je to rychlé a v létě ne tak hutné. Dala bych si!:-D:yes:

Tématické fráze:
piškotová bublanina s ovocem, rychlá bublanina, rychlá piškotová buchta, piškotové těsto na bublaninu, piškotová rybízová bublanina, piškotová buchta s rybízem, bublanina z piškotového těsta, piškotová bublanina s rybízem, piškotová bublanina s borůvkami, recept na piskotovou bublaninu, bublanina s rebarborou, piškotová bublanina s jahodami, těsto na bublaninu, recept na rychlou bublaninu, piškotová buchta s borůvkami, piškotove těsto s rebarborou, rychlé píškotové těsto, bublanina s mraženým ovocem, rybízová piškotová buchta, piškotové těsto s rybízem

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, mouka polohrubá, třešně, rybíz, borůvky, maliny, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu