Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z kuřecího a králičího masa

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Středně náročný

Doba přípravy 210 min Doba přípravy: 210 min

210 min (210 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 217 kJ /
291 kcal
Bílkoviny14,64 g
Tuky8,44 g
Vláknina11,62 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 208 mg
Sůl0,41 g
Sacharidy36,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve si rozdělíme zeleninu na 2 půlky. První necháme vcelku, druhou nakrájíme nadrobno. Krok 2: Očištěné maso vložíme do studené vody, přidáme zeleninu vcelku, houby (namáčet je nemusíme, vaří se dost dlouho) a veškeré koření (doporučuji dát vše kromě bobkových listů do vajíčka na čaj) a také libeček a natě, 2 stroužky česneku a půlku cibule. Krok 3: Velmi mírným varem perlíme asi 3 hodiny. Krok 4: Maso vyndáme a obereme z kostí. Krok 5: Zeleninu taktéž vyndáme a odložíme. Krok 6: Do vývaru nyní vložíme 2. polovinu zeleniny nakrájené nadrobno včetně zbylé poloviny cibule a necháme cca 4 minuty projít varem. Tu původní uvařenou zeleninu vcelku – kdo má rád, rovněž si ji nakrájí a vloží zpět nebo prostě zlikviduje jinak. Krok 7: Maso vložíme zpět. Krok 8: Z vejce a mouky rozmícháme kašičku, kterou lijeme přes vidličku do polévky, provaříme, vyndáme koření a vypneme sporák. Dochutíme solí, zbylým česnekem apod.

Polévka je velmi hustá, můžeme ji zředit vodou, nebo vrátit do polévky jen část masa a zeleniny a zbytek použít třeba na rizoto.

Zveřejněno 13. 7. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z kuřecího a králičího masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zqN5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z kuřecího a králičího masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zqN5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Na polévku už máme docela chuť a zároveň pošilháváme v marketech nebo u drobných chovatelů po králíkovi. Takže tohle je výborný nápad a dobrý tip. Přidávám do oblíbených a uděluji plusový bodík. :yes:
http://miric.unas.cz

Děkuju všem:-K, polévka spolehlivě nahradí oběd.
Teri, na tu polévku stačí to, co jsem koupila v Albertu a dokonce tomu procházela expiračka, takže to bylo ve slevě.;-):-D Doufám, že se neozve někdo, že jen sháníme slevy. Proč to nekoupit, když je to při ruce. :-))

Luxus polievočka ;-):yes: Len ten dodávateľ domácich králikov by sa mi zišiel...:-D + 4

polévka vypadá velmi dobře,tam je snad všechno,někdy vyzkouším:-p+1:yes:

Pavla: o.k. :-D;-)
Aničko - já to dávám taky do mražáku a mám to pro víc lidí, navíc si přecedím část vývaru, aby byl čistý a mám jen vývar, taky to nedělám denně, neboj :-D:-D
Fotky jsem předělala ;-)

jejda!!tak to se omlouvám :-D. Já znám totiž jedny lidi, který dávají celý kusy zeleniny a pak to krájí až na talíři, a to já nemám rád, když mě pozvou na oběd :-D. Tak to joo, to Vás omlouvá :-D:-D:-D

Na takto připravenou dobrou polévečku bych se nechala pozvat:-p+1:yes:Já na tak dlouhou přípravu nemám nervy:-O:-))

Pavlí, néé to není v polévce, to je v základním vývaru, fotku hotové polévky dodám. Přečti si recept, tam to o té zelenině píšu ;-) Zvorala jsem vkládání fotek, předělám to.

Já abych řekla pravdu, nemám ráda tak ohromný kusy zeleniny v polévce, jako na fotce vidím celou cibuli, kus mrkve....takže já bych to pokrájela na drobotinu a určitě to je jedlý :yes:

Tématické fráze:
polevka z kureciho masa, jak dlouho se vaří kuřecí maso, rizoto kuřecí maso z polévky, jak se vari kralici polévka, jak dlouho se vari kureci vyvar, jak dlouho varit kralici maso, jak dlouho se vari kralici maso, jak dlouho se vaří kuřecí polevka, polévka z králičího hřbetu, jak se dlouho vaří králičí maso, recepty z králičího masa, polévka s kuřecím masem, polevka z kraličiho hřbet, jak dlouho se vaří polévka, kuřecí a králičí vývar, gulášová polévka z kuřecího masa, vývar z králičího masa, doba vaření králičího maso, příprava králičího masa, jk se vaří králíčí hrud a plec?

Suroviny:
hřbet kuřecí, plec králičí, mrkev, cibule, kořen petržele, pórek, květák, kedlubna, kapusta, celer, česnek, koriandr, kmín celý, pepř, koření nové koření, tymián, bobkový list, libeček, nať celerová, nať petrželová, houby sušené, vejce, mouka, voda

Přidat fotografie receptu